Банкарски алати могу помоћи у повећању штедње док отплаћујете дугове“,

Ево уобичајених банкарских алата које можете користити и који вам могу помоћи да отплатите дуг док истовремено повећавате своју уштеђевину.

Поставите више банковних рачуна

Имати и текући рачун за дневне трошкове и штедни рачун за фонд за хитне случајеве и будуће трошкове је кључ за управљање вашим новцем. А коришћење више од једног налога може вам помоћи да постигнете конкретније циљеве уштеде и отплате дуга.

„Једноставан чин раздвајања појединачних циљева може бити од помоћи“, каже Хусеин Ахмед, извршни директор интернет банке Окиген.

Ахмед препоручује коришћење „буцкет“ приступа, постављање засебних налога (или група у оквиру једног налога, ако ваша банка нуди ту функцију), сваки посвећен одређеној сврси. Можда имате један текући рачун за редовне трошкове, а други намењен отплати дуга, један штедни рачун за изградњу вашег фонда за хитне случајеве и други за штедњу на одмору, на пример.

Пријавите се на директан депозит и аутоматизујте штедњу

„Много је лакше издвојити средства у процентима него што је то учинити на вашем текућем рачуну, а затим их преместити“, каже Ахмед. „Заборавићете, а искушење да га потрошите је превелико."

Да бисте минимизирали доношење одлука о штедњи, аутоматизујте трансфере штедње помоћу:

  • Директном уплатом. Ако ваш послодавац нуди ову услугу, нека вам плате аутоматски буду депоноване на ваш банковни рачун. Ако можете, поделите плате између банковних рачуна.

  • Аутоматска понављајућа плаћања и трансфери. Ако подељени директни депозит није опција, подесите периодичне трансфере који ће се одвијати на датуме када вам плата стигне, тако да се новац аутоматски премешта са вашег главног текућег рачуна на друге рачуне. Такође можете подесити аутоматска задужења кредитора.

Један кључни подсетник: „Аутоматизација није изговор да престанете да обраћате пажњу на оно што се дешава“, каже Брус Меклари, виши потпредседник за комуникације Националне фондације за кредитно саветовање. Да бисте избегли грешке и повезане накнаде, проверите да ли се уплате врше у правим износима на правим местима у право време, каже он.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Искористите могућности поврата новца

Постоје текући рачуни који вам омогућавају да зарадите новац за куповину дебитном картицом. Хусеин препоручује аутоматизацију ваших рачуна тако да поврат новца иде директно у штедњу.

Додајте програме за преглед

Неке финансијске институције нуде функцију заокруживања, која вам може помоћи да изградите уштеде. За сваку куповину коју обавите, банка ће заокружити износ, обично на најближи долар, а разлику ставити на штедни рачун. На овај начин ћете уштедети у малим количинама које вероватно нећете приметити.

„Замислите о прегледима као о модерној дигиталној касици прасици – сву ту резервну ситнину баците у кофу и проверите касније“, каже Ахмед. „Само овај пут, то се одмах додаје вашој уштеђевини и надамо се да ће зарадити неку камату."

Одлагање малих износа можда не изгледа важно, али стварање уштеде почиње са само неколико долара, каже Таниа Бровн, сертификовани финансијски планер и партнер у СаверЛифе, непрофитној организацији чија је мисија да помогне породицама које раде да уштеде новац. Уз уштеду, „то је маратон, а не спринт“, каже она.

Користите праве рачуне и банкарске алате за доследност без напора

Ако нисте задовољни напретком у смањењу дуга, немојте трошити уштеђевину или престати да штедите. Уместо тога, потражите начине да смањите трошкове, каже МцЦлари. Чак и ако не штедите или не отплаћујете дуг по стопи коју желите, схватите да је у реду да радите и једно и друго све док сте доследни.

Да бисте помогли да ваша средства расту још брже, користите штедни рачун са високим приносом који ће плаћати више камата него обичан штедни рачун.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here