Трошкови преуређења купатила: 5 начина на које можете уштедети

Ако вам помисао на преуређење купатила баци звезде у очи, цена би вас могла брзо вратити на земљу.

Средња цена преуређења купатила била је 3.300 долара у 2019, према У.С. Анкета Пописног бироа међу власницима кућа. Преуређење се дефинише као посао који прави значајне промене у просторији, али престаје да гради или руши зидове. Велико реновирање, које је често већи пројекат, обично враћа 10.000 долара за побољшање дома, према истом истраживању. У још једном извору, часопис Ремоделинг сугерише да преуређење купатила средњег ранга кошта око 21.377 долара, у просеку, према његовој цени за 2020. Извештај о вредности.

Очигледно је да је цена преуређења купатила тешко постављена и тешко је проценити. То може зависити од тога где живите, величине вашег купатила, колико су значајне ваше промене, вашег избора опреме и материјала, извођача којег ангажујете и да ли су потребне дозволе.

Познавање трошкова унапред – и како их држати под контролом – најбољи је начин да спречите да снови о преуређењу купатила не испразне ваш буџет.

» ВИШЕ: Процените цену реновирања вашег дома

Тражите финансирање побољшања дома? Кућни капитал може бити одличан начин за финансирање побољшања вашег дома. НердВаллет вам помаже да лако видите колико капитала имате на располагању. Проверите свој капитал

Разбијање трошкова реконструкције вашег купатила

У рашчлањивању трошкова преуређења купатила, највећи појединачни трошак је рад: у просеку, 40% до 65% укупне цене плаћају професионалци да откину старе елементе и уграде нове, према веб локацији за побољшање дома ХомеАдвисор.

Можете сами да урадите дизајн и инсталацију, али боље је да будете сигурни да имате знање. Професионалци имају образовање, вештине и искуство које ће вам помоћи да ваш пројекат буде на правом путу избегавањем грешака и суочавањем са скривеним проблемима који се могу појавити током реновирања.

„Знамо уобичајене замке и можемо указати на могућности за тренутно побољшање“, каже Теннилле Воод, извршни директор и главни дизајнер у Беаутифул Хабитат у Денверу.

Након рада, власници кућа троше већину свог буџета за преуређење на сујету (10%-30%), опрему попут лавабоа и тоалета (10%-20%), и славине и водовод (12%-16%), према ХомеАдвисору.

Како планирати пројекат преуређења купатила

Одредите циљ: Када преуређујете купатило, обратите пажњу на додатну удобност и функционалност, а не само на вредност препродаје. Просечно преуређење купатила средњег ранга надокнађује само 64.8% његове цене у повећању вредности куће, према Ремоделинг магазину Трошкови за 2020. Извештај о вредности.

Имајући то на уму, одлучите да ли вам је потребно једноставно освежавање или потпуно преуређење да бисте постигли практичан, атрактиван резултат. Фарбање, преобликовање ормара и додавање модерних расвјетних тијела могу учинити да се купатило осјећа новим, а да не наруши банку. Али ако је ваше купатило лоше распоређено или лоше застарело, потпуно преуређење — ремонт свега од туша до пода — могао би бити прави пут.

Направите буџет: „Имајте листу жеља и листу коју морате имати“, каже Колин Шо, власник Схав Ремоделинг у Ниантику, Конектикат. Прво, цена елемената о којима се не може преговарати. Када ваша листа буде чврста, добијте процену трошкова инсталације од неколико потенцијалних извођача. Ускоро ћете имати грубу представу о томе колико ће укупан пројекат коштати. Ако још увек има места у вашем буџету, погледајте још једном ставке на листи жеља да видите шта још може да се укључи.

» ВИШЕ: Најбољи зајмодавци за кредитну линију кућног капитала

Истражите: Потребан је неки домаћи задатак да бисте пронашли најбоље професионалце и материјале за ваш буџет, каже Вуд. На пример:

  • Прочитајте рецензије производа и професионалаца.

  • Питајте извођаче о сличним завршеним пројектима; да ли су завршили на време и у оквиру буџета?

  • Затражите препоруке купаца и контактирајте их о њиховом искуству.

  • Обратите се локалном грађевинском одељењу или државној агенцији за заштиту потрошача да бисте проверили да ли су професионалци повезани и лиценцирани (ако је потребно) пре него што их запослите.

  • Будите сигурни да ваш уговарач – и сваки подизвођач – има тренутну личну одговорност, обештећење радника и осигурање штете на имовини.

Може изгледати као много истраживања пре него што започнете преуређење и унајмите некога, али ово може учинити сву разлику у успешном пројекту, каже Вуд.

» ВИШЕ: Упоредите личне кредите за преуређење купатила

5 савета како да преуређење купатила учините приступачним

  1. Дајте приоритет побољшањима: Не може да стане све што морате имати у вашем буџету? Замислите преуређење вашег купатила као рад у току, а не као пројекат на све или ништа. Прво замените покварене или неефикасне елементе и пређите на друге како новац постане доступан.

  2. Не померајте ствари: Одржавање основног распореда купатила ће дефинитивно уштедети новац, каже Шо. Премјештање каде, туша и посебно тоалета захтијева компликоване промјене водовода које повећавају цијену.

  3. Користите паметне пречице: може бити исплативо да сами купите материјале, а затим унајмите извођача да их инсталира. Поред тога, „многи дизајнери нуде услуге „само за дизајн“,“ каже Вуд. „То значи да ће они дизајнирати простор за вас, али све материјале можете купити сами и радити директно са генералним [извођачем или подизвођачима."

  4. Одлучите се за приступачне алтернативе: Флексибилна очекивања могу донети велике уштеде, као што је одабир опреме за залихе уместо прилагођених комада и подова од винилних дасака преко плочица, каже Хели Данкан, власница Десигн Маттерс Инц. у Луисвилу, Колорадо.

  5. Урадите мало „уради сам“: Чак и ако је најзгоднија ствар коју сте икада урадили да саставите Икеа полицу за књиге, можда ћете моћи да смањите трошкове тако што ћете се сами позабавити неким аспектима преуређења. Сликање је дуготрајан, али лак задатак, на пример. Одлучите се да то урадите сами и могли бисте уштедети до 1.000 долара у зависности од величине вашег купатила, каже Шо. Исто тако, уклањање старе опреме пре него што извођач стигне може уштедети стотине трошкова рада и накнаде за одлагање.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here