Будите спремни да ове године радите за снижење празника рада

Неки људи су попунили своје штедне рачуне остајући код куће током пандемије. А неки одвајају авансне уплате пореског кредита за децу који су добили, истиче Амна Кирмани, професор маркетинга на Универзитету Мериленд Роберт Х. Смитх Сцхоол оф Бусинесс.

Али потрошачи који су спремни да троше суочиће се са утицајима на малопродају континуиране пандемије, прекида ланца снабдевања и инфлације.

Ове године можда неће бити тако лако уочити уштеду на Дан рада, било онлајн или лично. У ствари, за неке категорије производа можда уопште не постоје попусти.

Ево шта треба да знате о продаји – и зашто ћете можда морати да се потрудите да пронађете оно што тражите у септембру. 6.

Малопродаја се суочава са тешком муком

Појачавање производње након прошлогодишњих гашења ЦОВИД-19 довело је до таласних ефеката у малопродајном свету.

„Имамо потрошаче за које се верује да имају доста новца у џепу, али трговци немају много производа“, каже Том Арнолд, професор финансија на Школи Робинс Универзитета у Ричмонду. Бизнис у Вирџинији.

„Проблеми са ланцем снабдевања су веома стварни у томе што трговци на мало имају тешкоће у набавци производа, а када добију производ, суочавају се са већим трошковима за производ.”

То значи да се неки трговци боре само да попуне своје полице. А ако ове продавнице уопште немају много залиха за продају, неће бити толико мотивисане да попусте на артикле које имају на залихама.

Ево како би трговац на мало могао да размишља о залихама: „Прошлих година, могао сам да имам 100 јединица, мислећи да бих могао да продам 50 по редовној цени, следећих 30 са 25% снижења и онда раскинем са упола цене, “, каже Арнолд. „Па, ове године ћу можда имати само 50 јединица и можда ћу моћи да их све продам по редовној цени.”

Продајне категорије се мењају

Као резултат тога, основне ствари за празник рада као што су продаја аутомобила, понуде уређаја и смањење мадраца можда неће бити дате у 2021. – или, не тако импресивне.

Не очекује се да ће производи у малој понуди бити много снижени, ако их уопште има. То је случај са неким аутомобилима, предвиђа Кирмани.

Међутим, моћи ћете да пронађете велике попусте на летњу робу. Продавци ће бити мотивисани да истоваре све залихе за топло време које им преостају пре него што потрошачи пређу на пад. Такође можете очекивати понуде одеће, јер Празник рада спада у сезону куповине у школи.

Очекује се да ће се промоције одржати у великим малопродајама, продавницама за побољшање дома, робним кућама и технолошким гигантима. На пример, познато је да Ваифаир, Бест Буи и Маци'с нуде уштеде на Дан рада.

Али, опет, припремите се да неки од нивоа попуста буду скромни.

„Мислим да што се тиче распродаје празника рада, оне неће бити тако добре као претходних година“, каже Арнолд.

Купци морају да раде за договоре

Ако одлучите да купујете током викенда празника рада упркос изазовима, ево како да максимизирате свој новац и повећате своје шансе да пронађете добру понуду:

  • Упоредите цене. Упоредна куповина на интернету најбоља је опција за проналажење најниже цене, сматра Кирмани. Потражите сајтове за поређење понуда и прегледе продаје који раде домаћи уместо вас или почните сами да пратите цене пре Празника рада како бисте могли да процените вредност продаје.

  • Изаберите свој начин куповине. Претраживање од куће даје вам флексибилност да посетите безброј распродаја у кратком временском периоду — и безбрижност да останете безбедни током пандемије. Али ако сте забринути да ће ставка бити наручена, можда бисте желели да размислите о томе да одете лично да бисте били сигурни да ћете добити оно што желите. Арнолд предвиђа да би фрустрација због кашњења испоруке могла натерати неке купце у продавницу.

  • Одмерите потребе наспрам жеља. На крају, размислите колико вам је потребна одређена ставка, предлаже Арнолд. Ако вам треба одмах, набавите га тамо где је доступан. Ако то желите, али можете без тога неколико месеци, покушајте да одложите док неки проблеми у ланцу снабдевања не буду под контролом. Продаја црног петка — за коју Кирмани каже да је историјски боља од Празника рада — долази у новембру. Али тешко је предвидети како ће те продаје изгледати ове године.

Доња граница? Арнолд каже да можете пронаћи неке „добре“ понуде овог празника рада, али оне неће бити „фантастичне“.”

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here