Водич за почетнике за изнајмљивање камп-прикола

Ипак, за почетнике, свет изнајмљивања РВ може изгледати чудно и неодољиво. Шта је кућа на точковима „класе Ц“?? Да ли вам треба генератор? И како функционише осигурање? У овом чланку ћемо разложити основе изнајмљивања вашег првог РВ-а.

Где изнајмити РВ

Многе онлине агенције за изнајмљивање камп-приколица вам омогућавају да упоредите цене, датуме и моделе. Међутим, за разлику од компанија за изнајмљивање аутомобила, које све пружају исте основне услуге на сличан начин, свет изнајмљивања РВ више је дивљи запад, са различитим компанијама које нуде различите цене и правила о километражи.

Ево три популарне опције, укључујући предности и недостатке сваке.

ЦруисеАмерица

Вероватно сте видели камп приколице ЦруисеАмерица на аутопуту, прекривене блиставим рекламама. Ова свеприсутна агенција за изнајмљивање вероватно дугује свој успех једном важном фактору: једноставности. Нуди само три опције за кућице на мотору (мале, средње и велике, плус алтернативу за кампер камион), што га чини добрим почетним местом за застрашене почетнике.

Ова једноставност се односи и на политику цена ЦруисеАмерица, која је релативно једноставна (у поређењу са неким конкурентима). Уз то, пазите на „имам проблеме“ – укључујући накнаде за генераторе, државне порезе, па чак и накнаде за изнајмљивање основних ствари као што су постељина и посуђе – што може брзо повећати цену путовања.

Прос 

  • Једноставно: Одаберите мале, средње или велике и примите унапред процену километраже.

  • Свеприсутно: 129 локација широм земље.

  • Пет-фриендли.

Цонс 

  • Накнаде за основне ствари као што су постељина и посуђе.

  • Ограничен избор.

Оутдоорси

Оутдоорси је пеер-то-пеер платформа за изнајмљивање РВ, што га чини више као Аирбнб него традиционална услуга изнајмљивања. То значи да нуди огроман избор, од потпуно нових кућа на точковима до фанки старинских комбија.

Међутим, то такође значи да се производи, услови и накнаде разликују од власника до власника, што захтева више упоређивања куповине и читања ситним словима него традиционално изнајмљивање. На пример, неки власници не дозвољавају кућне љубимце (уопште), док други дозвољавају (уз променљиве накнаде).

Прос 

  • Разноврсна селекција.

  • Широки распони цена.

Цонс 

  • Променљиви услови и накнаде за изнајмљивање.

  • Збуњујуће осигурање.

РВсхаре

Слично као Оутдоорси, РВсхаре нуди платформу на којој власници листају и изнајмљују возила. Овде ћете наћи више традиционалних кућа на точковима него на Оутдоорси-у, а мање оних спремних за #ванлифе.

С обзиром на то да пеер-то-пеер платформе као што је РВсхаре зависе од поверења, изненађујуће је колико је његов систем прегледа непрозиран и бескорисан. Чини се да скоро сва возила имају оцену пет звездица, али број стварних рецензија није наведен:

Међутим, РВсхаре пружа јасне описе накнада и полиса за свако возило и нуди једноставније опције осигурања од многих конкурената.

Прос 

  • Једноставне цене возила и осигурања.

  • Огроман избор стандардних кућа на точковима.

  • Јасна правила и подјеле накнада (укључујући накнаде за кућне љубимце и чишћење).

Цонс 

  • Некористан систем оцењивања и прегледа.

Колико кошта изнајмљивање камп-прикола?

Као и сваки путни трошак, трошак изнајмљивања РВ-а зависиће од неколико фактора, укључујући сезонски карактер (са летњим изнајмљивањем који је скупљи), локацију и пређену километражу. Уз то, можете очекивати да ћете потрошити најмање 100 долара по ноћи за мали РВ са неколико звона или звиждаљки.

Овај основни трошак може звучати привлачно у поређењу са ценом, рецимо, изнајмљивања аутомобила и боравка у ниским хотелима. Али стварна цена путовања РВ-ом укључује много више ставки, укључујући:

  • Гориво. Камиони троше много гаса. Стандардно возило ЦруисеАмерица добија 10-12 миља по галону, тако да ће путовање од 1.000 миља захтевати 83-100 галона.

  • Накнаде за километражу. За разлику од аутомобила за изнајмљивање, ретко је пронаћи стопу „неограничене километраже“ за РВ. ЦруисеАмерица наплаћује 0 долара.35 по миљи за већину изнајмљивања, што вероватно додаје више на укупну цену од горива - само путовање од 1.000 миља кошта 350 долара само за километражу.

  • Накнаде за генераторе. Генератори обезбеђују струју за климатизацију, уређаје и електричне утичнице. Они такође коштају додатно за неке изнајмљивање. Нека возила укључују паушалну накнаду за изнајмљивање, док ЦруисеАмерица наплаћује 3 долара.50 по сату употребе.

  • Накнаде за камповање. Можда мислите да живот у РВ-у значи слободу камповања било где, али обично ћете желети да останете у кампу или РВ парку да бисте искористили погодности. Цена ових објеката може увелико варирати у зависности од објекта, од 5 до 50 долара по ноћи.

  • Накнаде за чишћење. Већина услуга изнајмљивања РВ-а очекује да вратите унутрашњост возила у истом стању у ком сте га нашли. Ако не вратите чисто возило, може доћи до накнаде — 250 УСД за ЦруисеАмерица.

  • Ектрас. Опрема за камповање, постељина, посуђе за кување и десетине других основних потрепштина за путовање се често обезбеђују као „додаци“ уз додатну накнаду. На пример, ЦруисеАмерица наплаћује 110 долара по „кухињском комплету“ и 60 долара по особи за постељину и јастуке.

  • Осигурање.Види доле.

Све у свему, иако може бити исплативо у зависности од ваших потреба, изнајмљивање РВ-а свакако није јефтино. То је забаван, другачији начин за путовање, али генерално није сјајан начин да уштедите новац на следећем одмору. Бити реалан у погледу ових трошкова унапред може помоћи у одређивању укупног буџета путовања.

Да ли вам је потребно осигурање за изнајмљивање РВ-а?

Кратак одговор је да - али ту се једноставност завршава.

Ваша постојећа полиса ауто осигурања може пружити одређено покриће за изнајмљивање РВ-а, али то се разликује од осигуравача до осигуравача (од државе до државе, и политике до полисе). Препоручујемо да позовете своју осигуравајућу компанију пре изнајмљивања камп-приколице и питате се шта је покривено, шта није и за шта ће вам требати додатно покриће. Запишите све услове са којима нисте упознати и не плашите се да позовете свог агента са додатним питањима – то је оно за шта их плаћате.

Свака компанија за изнајмљивање нуди сопствено покриће за возила, обично од основног до премијум. Већа покривеност премијом ће укључивати ниже одбитне вредности и веће прагове обавеза. Прави план за вас зависиће од:

  • Шта покрива ваше тренутно ауто осигурање.

  • Ваша толеранција на ризик.

  • Које возило изнајмљујете.

Напомена: Иако неке кредитне картице нуде осигурање од штете у случају судара приликом изнајмљивања аутомобила, многе (укључујући Цхасе Саппхире Ресерве®) искључују куће на точковима из овог покрића.

Да ли треба да размислим о куповини РВ вс. изнајмљивање једног?

У зависности од тога колико волите живот РВ-а, можда би била боља инвестиција на дуге стазе да одмах купите РВ. Додајте горе наведене трошкове које ћете платити компанијама за изнајмљивање РВ као што су накнаде за чишћење, накнаде за километражу и те „додатке“ (да ли заиста желите да вам се наплати 110 УСД за кухињски комплет сваки пут када кренете на пут?). Помножите то са колико пута очекујете путовање РВ-ом у свом животу и ти трошкови би могли почети да вам сметају аутомобили.

У том случају, можда ће вам бити јефтиније да купите сопствени РВ да бисте избегли досадне накнаде. Осим тога, ако купите сопствени РВ, можете га напунити свим посуђем које желите.

Било да изнајмљујете или купујете, постоје неки трошкови које ћете морати да платите у оба смера, укључујући:

  • Накнаде за изнајмљивање кампа.

  • Гориво.

  • РВ осигурање.

  • Накнаде за генераторе возила.

Ако изнајмите, можда ћете се наћи на удици за друге накнаде компанији за изнајмљивање, укључујући:

  • Накнаде по пређеној миљи.

  • Предмети за изнајмљивање у кампу, укључујући посуђе и постељину.

  • Додатне накнаде као што су накнаде за животну средину.

Уз то, ако купите, и даље ћете бити предмет неких других трошкова, укључујући:

  • Регистрација и порези (Одељење за моторна возила има свој алат за израчунавање регистрацијских такси и пореза за куће на мотору).

  • Одржавање.

  • Складиште.

Ако желите да купите потпуно и намеравате да финансирате куповину РВ-а, наш калкулатор зајма за РВ је једноставан начин да процените колико ће вас РВ коштати током кредита:

Ако вас угризе РВ буба и нађете се на путу више пута годишње, можда ће вам бити боље да поседујете сопствени РВ.

Често постављана питања Да ли је изнајмљивање камп-прикола добра идеја?

Предности изнајмљивања РВ-а су бројне: Провешћете више времена са својим сапутницима, уживаћете у већој флексибилности током путовања и потенцијално можете уштедети новац у поређењу са боравком у хотелима. Изнајмљивање РВ-а је безбедно, практично и може бити добро искуство учења и одличан начин да се лакше вратите на путовање.

Шта треба да знам пре него што изнајмим РВ?

Различити камп-приколи пружају различита искуства - будите сигурни да сте одабрали РВ за изнајмљивање који ће одговарати вашим потребама и буџету, истовремено пружајући праву количину простора за смештај ваше групе. Вожња РВ-а није исто што и вожња аутомобила, а можете очекивати ниску километражу горива. Имајте на уму да сви РВ паркови не пружају исте погодности и да може доћи до неочекиваних трошкова за планирање, као што су накнаде за РВ или осигурање.

Који је најјефтинији начин да изнајмите РВ?

Најјефтинији начин да изнајмите РВ је да га позајмите од пријатеља. Ако то није могуће, можете пронаћи јефтине опције за изнајмљивање РВ-а на пеер-то-пеер тржиштима као што су РВСхаре, РВнГО и Оутдоорси. Имајте на уму да чак и ако ваш изнајмљивање камп-прикола није јефтино колико бисте желели, можете надокнадити путне трошкове тако што ћете сами кувати храну, пешачити и боравити у приступачним РВ парковима. Ево још савета о томе како да уштедите на путовањима.

Колико кошта да се напуни РВ?

Већ знате да је гас јефтинији у неким деловима земље од других. Одређивање колико ће коштати пуњење РВ-а зависи од типа кампера који возите; на пример, мањи РВ-ови би могли да истисну 10-15 миља по галону, али је познато да већи РВ-ови добијају само 4-6 миља по галону. Имајте на уму да РВ-ови могу имати резервоаре за гас који могу да држе до 150 галона.

Доња граница

Било да идете на епско путовање, идете у природу на дуги викенд (али не превише у природу) или тестирате воде пре него што купите сопствени, изнајмљивање (или чак куповина) РВ може понудити забаван бег. Само немојте нужно очекивати да ће бити јефтино или једноставно.

У овом водичу смо покрили основе проналажења и осигурања РВ-а, али се нисмо дотакли практичних аспеката живота РВ-а, као што је проналажење депонија, учење прављења резервних копија и одржавање вентилације. Обавезно се упознајте са овим знањем пре него што кренете на отворени пут. Увек је добра идеја питати искусног ветерана у кући за аутомобиле за њихово тешко стечено практично знање.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here