Најбоље авио-компаније за летење током ЦОВИД-19

Напомена: Од маја 2021. већина великих У.С. авио-компаније имају веома сличне или идентичне политике за ЦОВИД-19. Свима су потребне маске, ниједно не блокира седишта и сви имају флексибилније опције резервације. Ова рангирања представљају по чему су се ове политике разликовале у првом кварталу 2021. Погледајте ову страницу за најновије безбедносне политике авио-компаније.

Авио-компаније су се трудиле да се прилагоде нестајању прихода на почетку пандемије, а затим су се трудиле да имплементирају здравствене политике како би привукле путнике да се врате у небо. Али није сво ово преметање урађено подједнако у авио-компанијама; неки су се понашали на начин који је много лакши за кориснике од других.

Неке авио-компаније су чак почеле да се повлаче или елиминишу некада великодушне политике. Америцан Аирлинес је, на пример, променио своју политику ЦОВИД-19 уклањањем ограничења капацитета још у лето 2020, што значи да би се путници могли поново наћи у пуним авионима.

» Сазнајте више: Колико је безбедно путовање авионом тренутно?

Да бисмо утврдили које су авио компаније третирале клијенте боље од других током пандемије ЦОВИД-19, извршили смо компаративну анализу у неколико димензија, укључујући мере предострожности и флексибилне политике продаје карата. Ове варијабле смо спојили у један систем оцењивања од 5 поена да бисмо одредили најбоље авио-компаније за летење током ЦОВИД-а.

Листа је овде. Погледајте најбоље програме награђивања путовања у 2021. и још много тога. Све подржано тоном штреберских истраживања. Погледајте победнике

На ранг листи

Победник: Делта

Није било ни близу. Делта је предводила пакет у свакој категорији коју смо разматрали, од здравствених и безбедносних политика до флексибилних опција резервације, до проширених ваучера за путовања. Делта је тренутно једина У.С. авио-компанија и даље блокира средња седишта за све врсте карата почетком 2021. године - што је врхунац њеног приступа пандемији усмереног на клијенте.

Једноставно речено: Делта је најбоља У.С. авиокомпанија да лети током пандемије. Аљаска, ЈетБлуе и Соутхвест су били изнад просека, а Спирит Аирлинес је био најгоре од свих.

Како смо дошли до ових оцена? Утврђивање која је авио-компанија понудила политику која највише одговара клијентима усред налета промена политике и ПР налета није био мали подвиг. Да бисмо били релативно једноставни, извршили смо свеобухватну анализу у два домена:

 • Здравље и безбедност: Мере предузете да би се обезбедила безбедност путника.

 • Флексибилност резервације путовања: Колико су авио компаније биле великодушне (и доследне) у понуди бесплатних промена и отказивања нових и постојећих резервација.

Оценили смо сваку авио-компанију у свакој категорији, а затим проценили просечне оцене у свим категоријама.

Напомена: Ове оцене су актуелне од 7. марта 2021. и не одражавају никакве промене или ажурирања од. Обавезно проверите најновије релевантне смернице пре него што резервишете сопствене летове.

» Сазнајте више: Немојте само да искористите миље – искористите их мудро. Ево како

Политика здравља и безбедности

Победник: Делта

Заглављивање у летећој цеви тешко да је нечија идеја социјалног дистанцирања, па су авио-компаније предузеле многе појединачне мере како би ублажиле страх путника. На површини, ове политике могу изгледати изузетно свеобухватне, укључујући разрађене процедуре чишћења, захтеве за маском за лице (које су све авио-компаније усвојиле) и напредне системе за филтрирање ваздуха.

Од јануара 2021., савезна влада је коначно издала мандат за маску током летења, скидећи део терета са авио компанија. Међутим, неке авио-компаније су предузеле додатне кораке у начину на који поручују о важности ношења маски током лета и како кажњавају оне који одбијају да се придржавају ових правила.

На основу препорука Центра за контролу и превенцију болести и нашег разговора са стручњаком, највећа опасност ваздушног путовања је близина других. Стога смо посебну пажњу (и тежину) дали конкретним корацима које авио компаније предузимају како би осигурале социјално дистанцирање и самоконтролу путника.

 • Строга примена маски: Све главне авио-компаније сада захтевају маске током лета, али неке предузимају додатне мере да спроведу ове смернице, затварајући рупе и забрањујући клијентима који одбијају да се придржавају. (Напомена: од 1. маја 2021. све авио-компаније имају сличне политике маски.)

 • Потпуно блокирана седишта: Правила за блокирање средњих седишта у широкотрупним авионима и седишта у пролазу или прозорима у ужим авионима. Правила која блокирају ова седишта током резервације, али не и за сам лет, не испуњавају услове. (Напомена: од 1. маја 2021. ниједна авио-компанија не блокира седишта у главној кабини.)

 • Нека блокирана седишта: Неке авио-компаније блокирају премијум економска седишта, ефективно дајући купцима избор да плате како би осигурали социјално дистанцирање. (Напомена: од 1. маја 2021. ниједна авио-компанија не блокира седишта у главној кабини.)

 • Побољшане процедуре за укрцавање: Обично укрцавање од позади ка напред како би се смањила гужва у пролазима.

 • Самопровера путника: Протокол самопровере приликом пријављивања у покушају да се ограничи путовање болесних путника.

Напомена: Нисмо упоредили специфичне системе за чишћење или филтрирање ваздуха који су уведени ове године. Као прво, ове политике су у великој мери сличне једна другој. С друге стране, ми нисмо стручњаци у овој области и нисмо квалификовани да одредимо који су поступци чишћења ефикаснији од других.

Делта је ставила свој новац тамо где су јој уста, примењујући блокирање седишта и друге политике које ће је краткорочно коштати прихода, али дугорочно задобити поверење купаца. Американци и Хавајци имају свеобухватну политику чишћења и социјалног дистанцирања, али нису предузели додатне кораке наведене изнад да би остали конкурентни Делти и другима.

Пошто је већина других авио-компанија престала да блокира седишта, а само Аласка Аирлинес обезбеђује блокирање седишта у премиум економији, већина оцена у овој категорији је значајно пала од нашег последњег ажурирања.

» Сазнајте више: Здравствене смернице авио-компаније током ЦОВИД-19: Шта треба да знате

Флексибилна правила резервације

Победници: Делта, југозапад

Како су се светски планови путовања преокренули, авио-компаније су почеле да нуде флексибилне политике резервације и за постојеће и за нове карте. Пратили смо ове промене за главни У.С. авио-компаније и оценио их према три критеријума:

 • Број дозвољених промена: Већина авио-компанија сада нуди неограничене промене у новим резервацијама, али једна, америчка, и даље дозвољава само једну промену.

 • Флексибилност: Авио-компаније су се такође разликовале по великодушности ових политика. Соутхвест увек нуди веома флексибилне цене, док је ЈетБлуе понудио ограниченије временске опсеге за своје одустајање од накнада за промене и проширио их касније од других авио-компанија.

 • Ваучери: Већина превозника нуди отказивање у облику „ваучера“, који се могу користити за резервисање будућих путовања. Међутим, с обзиром на неизвесност планирања путовања, неки, попут Делте, продужили су рок трајања ових ваучера.

Соутхвест увек нуди изузетно флексибилне политике промене и отказивања и био је на доброј локацији да се прилагоди преокретима изазваним пандемијом. Делта је надмашила друге најбоље авио-компаније у овој категорији тако што је претходно продужила своје ваучере за отказивање до септембра 2022. за летове резервисане пре октобра.

» Сазнајте више: Смернице за отказивање лета и промене у вези са корона вирусом: Шта треба да знате

Доња граница

Осмишљавање стално променљивог пејзажа авио-компаније усред пандемије ЦОВИД-19 је посао са пуним радним временом и пуним тимом - наиме, наш. Помно смо пратили предности и недостатке сваке промене политике авиокомпаније како бисмо направили ове коначне ранг листе.

Иако смо настојали да извршимо што објективнију анализу, ова (и било која) рангирања имају елемент субјективности. Што се тиче ваших сопствених преференција путовања, можда вам је стало до примене маски, али не и политике ваучера за путовање, на пример. Ове оцене нуде свеобухватан поглед на то како су авио-компаније реаговале на кризу, а не препоруку која авиокомпанија најбоље одговара вашим жељама у будућности.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here