Најбоље компаније за осигурање класичних аутомобила

Кључне Такеаваис

 • Најбоље за редовну употребу класичног аутомобила: Сафецо

 • Најбоље за класичне аутомобилске додатке: Хагерти

 • Најбоље за класичне аутомобиле који расту у вредности: Грунди

 • Најбоље за покриће хитних трошкова: Америцан Цоллецторс

Класични аутомобил је прави колекционарски предмет. Без обзира да ли поносно возите своју старинску лепоту на изложбу аутомобила или је марљиво обнављате у својој гаражи, пожелећете да пронађете најбоље класичне компаније за осигурање аутомобила како бисте заштитили своју инвестицију.

Класично осигурање аутомобила, познато и као осигурање аутомобила од колекционара или осигурање антикварних аутомобила, често је јефтиније од обичне ауто полисе, јер ваше драгоцено поседовање углавном проводи мање времена на путу. Али обично долази са ограничењима као што су ограничења километраже и правила о томе где паркирате своје старо возило.

Најбоље класичне компаније за осигурање аутомобила

Ниједан осигуравач није најбољи за сваки колекционарски аутомобил. Идеално покриће за модел Т можда неће одговарати аутомобилу мишића, а начин на који користите своје возило чини велику разлику у осигурању које вам је потребно.

Неколико специјализованих агенција фокусира се на осигурање класичних и колекционарских аутомобила, а нуде га и многи познати осигуравачи - често преко специјализованог партнера. Специјализовани осигуравачи могу понудити прилагођене политике и погодности које цени ауто-хоби, али велики или традиционални осигуравачи могу понудити скупне попусте и погодности које специјализовани осигуравачи не могу. Зато је паметно добити понуде за осигурање аутомобила од неколико компанија и упоредити карактеристике.

Ево неких одлика које смо пронашли.

Најбоље за редовну употребу класичног аутомобила: Сафецо

Свакодневна вожња својим старим аутомобилом на посао је забрањена за већину полиса колекционарског осигурања аутомобила. Ограничени сте на уживање, као што су недељне поподневне вожње и путовања на изложбе аутомобила. Ако је то превише рестриктивно за вас, Сафецо нуди покриће за редовну употребу као опцију за ваш класични аутомобил, са годишњим ограничењем од 10.000 миља.

» ВИШЕ: Преглед осигурања Сафецо

Међутим, већина класичних осигуравача аутомобила ограничава употребу само на вожње из задовољства. Опције километраже неких других компанија укључују:

Компанија

Годишња километража дозвољена за уживање

Америчка породица, Грунди, Хагерти и Џ.Ц. Таилор

Неограничено

амерички колекционари

2.500, 5.000 или 7.500

Америцан Модерн

1.000, 3.000, 6.000 или неограничено

Хеацоцк

6.000

Најбоље за класичне аутомобилске додатке: Хагерти

Хагерти нуди додатке за возаче који воле класични аутомобилски стил живота. Можете да осигурате своју „аутомобилију“ — историјске колекционарске предмете као што су бензинске пумпе, регистарске таблице и украси за хаубу. Можете да се окренете у нечијем старом возилу или дозволите другим возачима да изнајме ваше преко Хагертијевог програма ДривеСхаре. Или се можете придружити Клубу возача компаније, са догађајима и форумима који ће помоћи љубитељима класичних аутомобила да се повежу. Можете се придружити клубу чак и ако не купите осигурање од Хагертија.

Најбоље за класичне аутомобиле који расту у вредности: Грунди

Ваш колекционарски аутомобил може временом постати вреднији, а ви ћете желети да ваше осигурање буде у току. Са већином класичног осигурања аутомобила, ви и ваш осигуравач се унапред договарате о томе колико ваш аутомобил вреди, и то је износ који ћете добити ако је аутомобил украден или укупан. Грундијев опциони програм за моторна возила додаје јастук: можете добити до 150% осигураног износа ако је вредност вашег аутомобила порасла.

ЧАСТ: АМЕРИЧКИ КОЛЕКТОРИ

Политике америчких колекционара укључују заштиту од инфлације до 6% без додатне премије.

Најбоље за покриће хитних трошкова: Америцан Цоллецторс

Када возите деценијама старо возило, морате бити спремни на кварове и друге опасности. Многе компаније за осигурање антикварних аутомобила нуде покриће за вучу и помоћ на путу, али Америцан Цоллецторс додаје неке значајне додатке у златне и платине нивое свог плана за вучу и рад за колекционаре.

Ако је ваше возило украдено, на пример, осигуравач ће понудити новчану награду за информације које воде до његовог враћања — 2.500 долара ако имате златни план, 5.000 долара ако одаберете платинасти план. Ови планови ће такође надокнадити неке неповратне накнаде за сајам аутомобила и хотеле ако пропустите сајам аутомобила због несреће или механичког квара. Ако ствари заиста крену по злу на путу, платинасти план чак обезбеђује 5.000 долара покрића за кауцију и 1.000 долара за правну одбрану. Предности се разликују у зависности од државе.

Класичне компаније за осигурање аутомобила

Горе наведене компаније су само неке од превозника доступних за класично осигурање аутомобила. Важно је да обратите пажњу на детаље док купујете како бисте били сигурни да ћете добити најбоље осигурање за себе. У том циљу, ево исцрпније листе наших опција.

Специјализоване агенције и компаније које продају класично осигурање аутомобила

 • амерички колекционари.

 • Америцан Модерн.

 • Цондон Скелли.

 • Грунди.

 • Хагерти.

 • Хеацоцк.

 • Ј.Ц. Таилор.

 • Леланд-Вест.

Традиционални осигуравачи који такође продају класично осигурање аутомобила

 • америчка породица.

 • Америцан Натионал.

 • Цхубб.

 • Ерие.

 • фармери.

 • Либерти Мутуал.

 • Сафецо.

 • Државна Фарма.

Традиционалне компаније са специјализованим партнерствима за класично осигурање аутомобила

Хагерти партнери:

 • Аллстате.

 • Хартфорд.

 • Натионвиде.

 • Прогресивна.

Амерички модерни партнери:

 • Геицо.

 • Хартфорд.

Партнер Америцан Цоллецторс:

 • УСАА.*

Осигурани партнер:

 • Геицо.

* УСАА је доступна само активним војним припадницима, ветеранима и њиховим породицама.

Да ли испуњавам услове за класично осигурање аутомобила?

Само године не претварају аутомобил у класик. Ако је ваше историјско возило спојено рђом и лепљивом траком, можда ћете имати проблема да пронађете покривеност колекционарског аутомобила. Иако класичне компаније за осигурање аутомобила не захтевају увек процене, оне имају квалификације које ви и ваш аутомобил морате да испуњавате.

Захтеви се разликују од компаније до компаније, али ево идеје шта можете очекивати.

Квалификације за ауто

Старост. Ауто осигуравачи обично захтевају да аутомобил буде стар 10 до 20 година да би се сматрао класичним и 25 година стар да би био антиквитет. Компаније имају различите старосне услове, али нови аутомобил се генерално неће квалификовати за осигурање од колекционара осим ако није егзотично возило као што је Феррари, Ламборгхини или репродукција Схелби Цобра роадстер.

Стање. Осигуравачи очекују да класични аутомобили буду добро одржавани. На пример, Хеацоцк осигурање каже да возила „морају показати понос што су власништво.”

Користите. Колекционарски аутомобил није намењен да буде ваша свакодневна вожња. Неке политике дозвољавају повремену употребу, док друге строго забрањују обављање послова у вашем класичном аутомобилу или вожњу на посао док је ваше редовно возило у радњи.

Складиште. Осигурање класичног аутомобила обично захтева да се ваше возило држи у закључаној гаражи. Неке компаније ће размотрити алтернативе као што су надстрешница или прилаз, али ће ваша премија вероватно бити већа.

Квалификације за возача

Старост и искуство. Колекционарско осигурање аутомобила обично захтева да возачи имају најмање 25 година или да имају пет до 10 година возачког искуства.

Рекорд вожње. Осигуравачи желе да виде чисту евиденцију вожње за свакога за воланом колекционарског возила. Многи од кандидата захтевају да у последњих три до пет година није било већих прекршаја или незгода.

Додатни аутомобил. Компаније обично захтевају да поседујете посебно возило за редовну употребу.

Куповина класичног осигурања аутомобила

Било да је ваша беба хот штап или класична старина, потребан јој је посебан третман. Када купујете класично осигурање аутомобила, распитајте се о овим функцијама да бисте били сигурни да је полиса јединствена као и ваш аутомобил.

Уговорена вредност. Ако је ваш свакодневни аутомобил збројен, редовно осигурање аутомобила обично плаћа "стварну готовинску вредност" у то време, што може бити много мање него што сте платили за возило. Тај модел не функционише добро за колекционарске аутомобиле, чија вредност може да порасте током времена. Дакле, већина осигурања старих аутомобила заснива се на „уговореној вредности“ или „загарантованој вредности“, што значи да се ви и ваша осигуравајућа компанија унапред договорите о томе колико вреди ваш аутомобил и гарантовано ћете добити тај износ , минус ваш одбитак, ако је аутомобил укупан.

Неке компаније нуде „наведену вредност“, што звучи слично „договореној вредности“.Али ове смернице могу да кажу да ако се ваш аутомобил зброји, добићете наведену вредност или стварну вредност готовине, шта год је мање. Ако желите загарантовану вредност, проверите ситни отисак да бисте били сигурни.

Покривеност рестаурације. Ако враћате уморно старо возило у живот, вероватно ћете желети осигурање док га обнављате. Неколико компанија нуди ову покривеност. Можда ћете морати да повећате своју договорену вредност успут јер побољшања чине ваш аутомобил вреднијим. Хагерти нуди план возила у изградњи који то чини за вас, повећавајући вашу гарантовану вредност за 10% по кварталу током рестаурације.

Покривеност резервних делова. Свако ко се бави аутомобилима зна колико ауто делови могу бити скупи, посебно за колекционарска возила, тако да многе класичне полисе осигурања аутомобила нуде покриће делова. На пример, Америцан Модерн, Хеацоцк и Леланд-Вест обезбеђују покриће од 2.000 долара за изгубљене или украдене резервне делове, са могућношћу куповине више у неким случајевима.

Како уштедети на класичном осигурању аутомобила

Чврста колекционарска покривеност аутомобила може бити приступачна, иако су ваши точкови из снова можда коштали више од ваше дневне вожње. Осигуравајућа друштва класичних аутомобила нуде широк избор попуста.

» ВИШЕ: Попусти за осигурање аутомобила: Како пронаћи најбољу цену

Док упоређујете политике сакупљача аутомобила, питајте компаније да ли су вам ови попусти и могућности уштеде доступни.

 • Више од једног аутомобила. Неколико компанија нуди попусте за осигурање више од једног аутомобила, било да се ради о више класичних возила или вашем колекционарском аутомобилу плус ваша свакодневна вожња. Неки имају посебне попусте за ентузијасте са великим колекцијама.

 • Више од једне политике. Можете добити попуст ако своју класичну полису аутомобила удружите са другим врстама покрића, као што су осигурање куће или животно осигурање.

 • Мање миља. Неограничена километража може звучати сјајно, али ако не возите много колекционарски аутомобил, политика са ограничењем километраже може бити јефтинија.

 • Већи одбитак. Иако ће вам неколико компанија дозволити да одаберете полису без одбитка, већи одбитак значи нижу премију.

 • Уређаји против крађе. Неколико компанија даје смањење цена за мере против крађе. У Америцан Модерну, на пример, ови попусти се крећу од 5% до 20%.

 • Чланство у аутоклубу. Ако сте део одобреног ауто клуба, можете добити попуст.

 • Курс безбедне вожње. Похађањем курса за превенцију незгода можете уштедети 5% до 10% уз Америцан Модерн. Неколико других компанија такође нуди смањење цена за едукацију о безбедности.

 • Раноранилац. Неке компаније нуде попуст за обнављање ваше полисе пре истека.

НердВаллет-ов алат за поређење осигурања аутомобила може вам помоћи да проверите понуде од више осигуравача. Док се алат фокусира на традиционално осигурање аутомобила, можете добити класичне понуде за осигурање аутомобила од неких од ових компанија. Да бисте добили понуде од специјализованих агенција које се не појављују овде, контактирајте агенције директно.

Често постављана питања Која је разлика између класичног ауто осигурања и редовног ауто осигурања?

На редовној ауто полиси, осигуравач ће вероватно покрити „стварну вредност готовине“ или износ који вреди ваш аутомобил у тренутку судара. Али осигурање антикварних аутомобила обично плаћа „договорену вредност“ или износ о коме се ви и осигуравач договорите пре почетка полисе. Осигурање класичног аутомобила такође обично долази са ограничењима километраже и захтевима за складиштење.

Колико је стар класични ауто?

Аутомобил се генерално сматра класичним аутомобилом ако је стар најмање 10 до 20 година и може се сматрати антиквитетом ако је стар 25 година или више. Новији егзотични аутомобили као што су Феррари такође могу да се квалификују. Ови захтеви се разликују од осигуравача.

Колико миља можете ставити на класичан аутомобил?

Многи превозници нуде различите планове километраже за вожњу ужитка, углавном у распону од 1000 миља до неограниченог. Без обзира на ограничење километраже, већина класичних компанија за осигурање аутомобила неће осигурати аутомобил намењен свакодневној употреби. Ако желите редовно да возите свој класични аутомобил, размислите о Сафецо-у, који омогућава до 10.000 миља годишње за личну вожњу.

Ко има најбоље класично осигурање аутомобила?

Ниједна компанија нема најбоље класично осигурање аутомобила за све. Да бисте изабрали доброг превозника, купујте и упоредите цене, карактеристике и погодности осигурања аутомобила.

Да ли је класични аутомобил јефтинији за осигурање?

Генерално, можете очекивати да класично осигурање аутомобила буде 36% јефтиније у просеку од стандардне полисе, према Прогрессиве-у. Међутим, износ који уштедите ће варирати у зависности од фактора као што су ваша локација и марка и модел аутомобила.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here