Најбоље кредитне картице за медицинске трошкове

Планирани или неочекивани, медицински трошкови могу бити скупи и узроковати финансијску напетост. У 2020. години, отприлике 7 милиона Американаца имало је медицински дуг у наплати, према студији Јоурнал оф тхе Америцан Медицал Ассоциатион.

Генерално није препоручљиво користити кредитну картицу за медицинске трошкове осим ако је апсолутно неопходно. Ако то урадите, то би могло коштати хиљаде долара камата и потенцијално вас послати у дугове.

Али ако морате да наплатите медицинске трошкове на кредитној картици, постоје картице које нуде награде и бенефиције за медицинске куповине - било да плаћате ваше рецепте или идете код здравственог радника.

Ево најбољих кредитних картица за медицинске куповине.

 • ААРП® Ессентиал Ревардс Мастерцард® из Барцлаиса

 • Надоградите Трипле Цасх Ревардс Виса®

 • Цити Цустом Цасх℠ картица

 • Цхасе Фреедом Унлимитед®

 • МиВалгреенс Мастерцард

» ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а

ААРП® Ессентиал Ревардс Мастерцард® из Барцлаиса

Сазнајте више

Наш избор за: Различите медицинске трошкове

Годишња накнада: $0.

Кључне медицинске награде и предности: 

 • 3% готовине назад на бензинским пумпама и у апотекама (осим Таргета и Валмарт-а).

 • 2% готовине назад на медицинске трошкове.

Зашто нам се свиђа

ААРП® Ессентиал Ревардс Мастерцард® из Барцлаиса нуди вредне медицинске награде које могу бити корисне и за чланове и нечланове ААРП-а. Власници картица зарађују 2% готовине назад за медицинске трошкове, што укључује широк и инклузивни опсег услуга и производа као што су стоматолози, ортодонти, лекари остеопати, киропрактичари, оптометристи, оптичари, оптичка роба и наочаре, болнице, медицинске и стоматолошке лабораторије, слушни апарати , услуге хитне помоћи, ортопедска роба, протетска средства, установе за негу и личну негу, здравствени радници и друго.

Поред тога, картица зарађује још већу стопу од 3% готовине назад за куповину у апотекама, искључујући Таргет и Валмарт. То значи да ако бисте купили лекове без рецепта у ЦВС-у или Валгреенсу, на пример, зарадили бисте поврат новца за бонус на картици. Имајте на уму да ће шифра категорије трговца куповине или услуге, или МЦЦ, одредити да ли ће ваша куповина бити категоризована као апотека и да ли ћете зарадити поврат од 3% картице. Куповине обављене у апотекама у продавницама прехрамбених производа, велепродајама или дисконтним радњама не испуњавају услове за добијање ове стопе поврата готовине за потрошњу у апотекама.

» 5 СТВАРИ КОЈИ СЕ ЗНАТЕ: ААРП® Ессентиал Ревардс Мастерцард® из Барцлаиса

Надоградите Трипле Цасх Ревардс Виса®

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Наш избор за: Отплату дуга

Годишња накнада: $0.

Кључне медицинске награде и погодности: Зарадите 3% готовине назад на куповину куће, аутомобила и здравства.

Зашто нам се свиђа

Поред куповине код куће и аутомобила, носиоци упграде Трипле Цасх Ревардс Виса® ће зарадити 3% готовине назад за потрошњу у вези са здрављем. Ово укључује куповину у вези са спортом и лепотом, као и ствари као што су посете болници. Додатна медицинска потрошња која би зарадила поврат од 3% картице укључује услуге и производе као што су слушни апарати, медицинске и зубне лабораторије, здравствени радници, установе за негу и личну негу, оптичари и офталмолози, протетски уређаји и још много тога.

Поред тога, картица има јединствену предност: ако на крају носите стање на картици, моћи ћете да га отплатите по фиксној каматној стопи у оквиру одређеног периода отплате, на основу онога за шта се квалификујете. Ово може умањити финансијску напетост и спречити вас да брже нагомилавате дугове, као што бисте могли са обичном кредитном картицом.

» ПОТПУНА ПРЕГЛЕД: Надоградите Трипле Цасх Ревардс Виса®

Цити Цустом Цасх℠ картица

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Наш избор за: Флексибилност

Годишња накнада: $0.

Кључне медицинске награде и бенефиције: 5% поврата готовине на до 500 УСД потрошених у категорији највише потрошње по циклусу обрачуна (са листе квалификованих опција, од којих је једна апотека) и 1% поврата на све друге категорије потрошње.

Зашто нам се свиђа

Ротирајуће картице бонус категорије обично захтевају мало рада да бисте их пратили. Али Цити Цустом Цасх℠ картица олакшава власницима картица да остану на врху бонус категорија. То је зато што зарађује 5% готовине назад у категорији највише прихватљиве потрошње у сваком обрачунском циклусу, што се аутоматски прилагођава на основу ваше потрошње тог месеца. А пошто су апотеке једна од 10 фиксних бонус категорија картице, зарадићете уносне награде када користите своју картицу у тим продавницама.

За Цити Цустом Цасх℠ картицу, потрошња у апотекама укључује куповине обављене у апотекама у продавницама прехрамбених производа, суперпродавницама, велепродајним и магацинским клубовима – све док је МЦЦ куповине „апотека“ или „апотека“."

Због флексибилности картице, власници нису обавезни да троше само један начин да зараде 5% готовине назад. На пример, ако на крају потрошите много у апотекама за медицинске трошкове на основу ваших потреба једног месеца, али ваша потрошња се више ослања на намирнице следећег обрачунског циклуса, ваша категорија бонуса ће се аутоматски прилагодити и ви ћете наставити да зарађујете повећане награде ( док не достигнете ограничење потрошње од 500 УСД за сваки обрачунски циклус).

» ПОТПУНА ПРЕГЛЕД: Цити Цустом Цасх℠ картица

Цхасе Фреедом Унлимитед®

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Наш избор за: Дрогерије

Годишња накнада: $0.

Кључне медицинске награде и бенефиције: 3% повраћаја новца на куповину у апотекама.

Зашто нам се свиђа

Поред награда за путовања и куповине у ресторанима, Цхасе Фреедом Унлимитед® зарађује солидну стопу поврата новца за потрошњу у апотекама — што га може учинити картицом за куповину у апотекама у таквим продавницама. Имајте на уму да куповине у продавницама намирница, складишта и апотекама са дисконтом не испуњавају услове за остваривање ове стопе поврата готовине.

Плус, картица зарађује 1.5% назад на потрошњу ван категорије бонуса. Иако ово није тако високо као што нуде неке картице са паушалним стопама на тржишту, веће је од онога што већина наградних картица нуди за ту потрошњу.

Нови власници налога такође могу да искористе предности великодушног бонуса за регистрацију картице: Зарадите 200 УСД бонуса након што потрошите 500 УСД на куповине у прва 3 месеца од отварања налога. И зарадите 5% готовине назад на куповину у продавницама (не укључујући Таргет® или Валмарт® куповине) на до 12.000 УСД потрошених у првој години.

Други кандидат: Ако сте максимизатор награда који је у стању да води евиденцију о ротирајућим категоријама бонуса, размислите о Цхасе Фреедом Флек℠. Такође зарађује 3% готовине назад од куповине у апотекама поред зарађивања награда за трпезарију и трошкове путовања. Међутим, за разлику од Цхасе Фреедом Унлимитед®, он зарађује 5% готовине назад у тромесечним ротирајућим категоријама које морате да активирате (до 1.500 УСД комбиноване потрошње по кварталу) — што је укључивало и апотеке у прошлости. То значи да ћете моћи да искористите тренутни повраћај картице од 3% за апотеке поред потенцијалног удвостручења категорије.

» КОМПЛЕТАН ПРЕГЛЕД: Цхасе Фреедом Унлимитед®

МиВалгреенс Мастерцард

Наш избор за: Валгреенс

Годишња накнада: $0

Кључне медицинске награде и предности: 

 • 25 УСД у Валгреенс Цасх наградама када направите прву куповину у првих 45 дана.

 • Поврат од 10% на артикле бренда Валгреенс који испуњавају услове у продавницама, на мрежи или преко апликације Валгреенс.

 • Поврат 5% на све остале куповине у продавницама Валгреенс и Дуане Реаде, на мрежи и путем апликације Валгреенс, укључујући куповине у апотекама.

 • 3% назад на намирнице које нису из Валгреенс-а и куповину здравља и веллнесса.

 • 1% назад на сву осталу потрошњу.

Зашто нам се свиђа

Ако је Валгреенс ваша апотека, можете зарадити вредне награде уз миВалгреенс Мастерцард — и за личну и за куповину на мрежи. Артикли са брендом Валгреенс ће вам донети највише награда, али ћете и даље зарадити уносну цену на друге куповине, укључујући и апотекарске артикле, у продавници као иу продавницама Дуане Реаде.

Поред тога, Мастерцард зарађује награде за здравствену и веллнесс куповину која није Валгреенс. Ставке и услуге које се квалификују у овој категорији одредиће повезани МЦЦ.

Валгреенс готовинске награде зарађене картицом могу се искористити при плаћању као попуст на куповину у продавници, онлајн или у апликацији.

Имајте на уму да неки апотекарски артикли купљени у Валгреенс продавницама у Арканзасу, Њу Џерсију или Њујорку можда неће испуњавати услове за новчане награде.

Штреберски савет: Валгреенс такође нуди миВалгреенс картицу, која долази са истим предностима као и верзија Мастерцард, осим за поврат новца на потрошњу која није Валгреенс. Картица се може користити у продавницама Валгреенс и Дуане Реаде, на мрежи у Валгреенс-у.цом и само преко апликације Валгреенс. Кредитни резултат кандидата ће одредити за коју картицу је одобрен. Они који нису одобрени за миВалгреенс Мастерцард аутоматски ће се сматрати за миВалгреенс картицу.

» ВИШЕ: Кредитне картице најбоље продавнице НердВаллет-а

Алтернативне опције

ЦареЦредит Цард

Ова картица нуди посебно финансирање медицинских трошкова из џепа који иначе нису покривени осигурањем. ЦареЦредит Цард прихватају пружаоци веллнесс и здравствених услуга укључени у програм, који укључује преко 225.000 пружалаца услуга широм земље. Картица има периоде без камате од шест, 12, 18 и 24 месеца, за куповину од 200 долара или више.

Ако отплатите стање пре него што се додељени бескаматни период затвори, неће вам бити наплаћена камата. Међутим, промотивна понуда картице је понуда одложене камате, што значи да се камата не одриче, већ се одлаже за касније. Дакле, ако не платите износ који дугујете пре истека промотивног периода, биће вам наплаћена камата на првобитни износ позајмице, а не само на преостали износ — што може бити веома скупо.

» ВИДИ: Треба ли добити стоматолошку кредитну картицу?

Опште 0% АПР картице

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Ако имате неочекиване медицинске трошкове који гарантују финансирање, размислите о избору картице од 0% АПР која долази са дугим периодом без камате. Такве картице долазе са понудама за одустајање од камата, што значи да вам неће бити наплаћена камата током промотивног периода, након чега ћете обрачунавати камату само на преостало стање.

На пример, Веллс Фарго Рефлецт℠ картица са годишњом накнадом од 0 УСД долази са потенцијалним 21-месечним АПР периодом од 0% и за куповине и за пренос стања: садржи уводни АПР од 0% за 18 месеци од отварања рачуна на куповину и квалификованог стања трансфери, а затим текући АПР од 12.99%-24.99% Варијабилни АПР. Интро АПР продужење до 3 месеца са благовременим минималним уплатама током уводног и продуженог периода.

За друге потенцијалне алтернативе, посетите НердВаллет-ов преглед најбољих понуда за кредитне картице.

» ВИШЕ: 4 начина да спречите медицинске дугове са својих кредитних картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here