Најбољи златни ЕТФ-ови за јесен 2021,

Злато се показало популарним међу инвеститорима који желе да се заштите од немира на тржишту изазваних пандемијом коронавируса. И како цене злата расту, све више и више инвеститора жури да купују фондове којима се тргује на берзи уместо да купују саме полуге.

Шта су златни ЕТФ-ови?

Златни ЕТФ-ови су фондови којима се тргује на берзи који инвеститорима дају изложеност злату без потребе да директно купују, складиште и препродају племенити метал. Неки златни ЕТФ-ови директно прате цену злата, док други улажу у компаније у индустрији ископавања злата.

Као и код других врста ЕТФ-ова, компанија која издаје купује акције у компанијама које се односе на злато или сама купује и складишти златне полуге. Инвеститори купују акције у фонду, чија вредност расте и пада са основном ценом злата или вредношћу акција компаније.

Злато се сматра инвестицијом сигурног уточишта, јер његова цена често расте како берзе падају. Злато је достигло свој историјски максимум од скоро 1.900 долара по унци у септембру 2011. године, након велике рецесије. Последњих месеци цена злата кокетира са тим рекордом.

У међувремену, инвеститори купују златне ЕТФ-ове у рекордном броју. У првих пет месеци ове године инвеститори су купили 33 долара.7 милијарди вредних златних акција ЕТФ-а, што је већ надмашило претходни годишњи рекорд од 24 милијарде долара постављен 2016. године, према истраживању Голда.орг.

» Спремни за улагање? Погледајте нашу листу најбољих брокера за улагање у ЕТФ.

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

$0

по трговини за онлајн У.С. акције и ЕТФ-ови

Накнаде

$0

по трговини

Накнаде

$0

по трговини

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

Узми 100 долара

када отворите нови Фиделити налог који испуњава услове са 50 долара или више. Користите код ФИДЕЛИТИ100. Ограничено време понуда. Примењују се услови.

Промоција

Ниједан

тренутно није доступна промоција

Промоција

Узмите 600 долара или више

када отворите и финансирате Е*ТРАДЕ рачун са кодом: БОНУС21

Златни ЕТФ-ови са најбољим учинком

Испод је наша листа златних ЕТФ-ова са најбољим учинком. Искључујемо новчанице којима се тргује на берзи злата и ЕТФ-ове злата са левериџом:

Име

Симбол

Цена

Повратак од почетка године

ГранитеСхарес Голд Труст

БАР

$17.21

-8.89%

Голдман Сацхс Пхисицал Голд ЕТФ

АААУ

$17.25

-8.92%

ВанЕцк Мерк Голд Труст

ОУНЗ

$16.86

-8.96%

Абердеен Стандард Пхисицал Голд акције ЕТФ

СГОЛ

$50.20

-8.97%

иСхарес Голд Труст

ИАУ

$32.99

-9.02%

СПДР Голд МиниСхарес Труст

ГЛДМ

$17.24

-9.02%

СПДР Голд Труст

ГЛД

$162.08

-9.13%

Златни фонд Инвесцо ДБ

ДГЛ

$50.20

-9.30%

иСхарес Голд Стратеги ЕТФ

ИАУФ

$53.10

-9.59%

Информације су ажурне од септембра. 28. 2021. Подаци се преузимају из Гоогле Финанце-а и информације су искључиво у информативне сврхе, а не у сврхе трговања или савета.

Како инвестирати у златне ЕТФ-ове

Ево како да купите акције у златном ЕТФ-у:

Корак 1: Пронађите златни ЕТФ

Обично можете пронаћи златне ЕТФ-ове тако што ћете их потражити на веб локацији вашег брокера. (Без брокера? Ево како да отворите брокерски рачун.)

Корак 2: Анализирајте ЕТФ

Две ствари које треба проверити пре куповине акција у златном ЕТФ-у:

  • Петогодишњи повратак. Већина (али не сви) златних ЕТФ-ова су везани за спот цене злата, тако да би приноси требало да буду у складу са кретањем цене злата.

  • Однос трошкова. Ово је годишња накнада ЕТФ-а, плаћена из ваше инвестиције у фонд. Просечан однос трошкова за златне ЕТФ-ове је 0.65%, према ЕТФ-у.цом. Потражите ниску.

И два важна упозорења: просечан инвеститор треба да избегава куповину ЕТФ-ова злата са левериџом – они користе финансијске деривате и позајмљени новац да би се кладили на будућа кретања цена. Такође, избегавајте новчанице којима се тргује на берзи злата. ЕТН-ови су обезбеђене дужничке обавезе које заправо не поседују основно злато (за разлику од ЕТФ-ова) и имају већи ризик од неплаћања кредита.

Ове инвестиције су искључиво за професионалце и неприкладне за стратегију куповине и задржавања коју фаворизују многи инвеститори који штеде за пензију.

Корак 3: Купите златни ЕТФ

Можете купити ЕТФ-ове баш као што бисте купили акције, преко онлине брокера. Добар приступ је да их редовно купујете да бисте искористили просек трошкова у доларима.

» Зароните дубље: Сазнајте више о томе како функционишу ЕТФ-ови.

За више, погледајте нашу пуну листу најбољих брокера за ЕТФ улагање.

Сазнајте више о секторским ЕТФ-овима:

  • Како одабрати праве биотехнолошке ЕТФ-ове за вас

  • ЕТФ-ови марихуане: на смоту или у диму?

  • Разумети С&П 500 ЕТФ-ове

  • Инвестирајте у иностранству? Погледајте кинеске ЕТФ-ове

Откривање: Аутор није имао никакве позиције у горе наведеним хартијама од вредности у првобитно време објављивања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here