Најбољи програми за елитни статус хотела

Елитни статус хотела може бити збуњујући. Неки хотелски програми нуде раскошне погодности попут бесплатног доручка и надоградње апартмана за њихове ВИП особе. Други програми дају елитама флашу воде приликом пријаве и кажу да је дан. И, за разлику од статуса авио-компаније, неки елитни статус хотела може се зарадити једноставним држањем кобрендиране кредитне картице.

Да бисмо разумели ову конфузију и пружили увид у то који елитни статус хотела вреди постићи, а који је најбоље избегавати, урадили смо ултра-штреберску анализу предности и недостатака седам програма лојалности бренду хотела.

» Сазнајте више: Водич за почетнике о елитном статусу хотела

Шта смо урадили

Фокусирали смо се на оне погодности елитног статуса хотела које нуде опипљиву вредност, као што су бонус поени и бесплатна храна, а занемарили смо блаже погодности као што је приоритетно пријављивање. Комплетна методологија се може наћи на дну овог чланка.

Направили смо многе претпоставке приликом састављања ових рангирања. Неки, попут вредности надоградње апартмана или посета салонима, имали су велики утицај на ове ранг листе. Трудили смо се да останемо што објективнији и агностични, али наши резултати награђују програме који нуде ове веће погодности.

Оно што је важно, претпоставили смо да је број ноћења у датој години једнак минималном броју потребном за добијање сваког статусног нивоа. Статус стечен путем кредитних картица вредиће исти износ само ако останете исти број ноћи као неко ко га нормално зарађује. Односно, погодности су вредније што се више користе, и обрнуто.

Оценили смо хотелске елитне програме упоређујући њихову „елитну стопу зараде“, која представља очекивану вредност која се може очекивати да добије, као проценат трошкова стицања датог елитног статуса. То јест, ако бисте добили 100 долара у вредности од Нерди Хотелс Голд Статус, а зарада кошта 1.000 долара, нудио би стопу елитне зараде од 10%. Што је већа стопа зараде елите, то боље.

Најбољи укупни елитни статусни програм хотела

Победник: Хајат

Да бисмо одредили укупног победника, израчунали смо просечне стопе елитних зарада на почетним, средњим и високим нивоима статуса сваког програма. Ово даје добар снимак односа цене и користи ових програма, али то не значи да је победник (Хиатт) прави избор за све. На пример, веома чести путници треба да имају на уму да Марриотт-ови нивои статуса на ултра-нивоу (Титаниум и Амбассадор) нису узети у обзир у овој „укупној“ оцени, јер немају упоређивање са другим програмима.

Прва три програма (Хиатт, Хилтон и Марриотт) нуде сличне вриједне програме, при чему Хиатт преузима предност захваљујући својој константној вриједности на највишим нивоима.

Следећа транша ИХГ-а, Радиссон-а и Виндхам-а је такође ефективно повезана са отприлике половином односа вредности и цене у односу на прва три програма. А Бест Вестерн пада далеко позади, показујући да његов наизглед великодушан програм за елиту можда ипак није тако великодушан.

Најбољи почетни статус

Победник: Радиссон Силвер

Ова категорија долази са великим упозорењем: ниједан од ових ниских статусних нивоа не нуди велику вредност, тачка. Радиссонов сребрни елитни статус изгледа изнад конкуренције са 1.Стопа зараде од 7%, али имајте на уму да победник најнижег ранга међу елитним статусом авио компаније нуди невероватних 39% стопе зараде. Ми израчунавамо сирову вредност Радиссон Силвера на само 22 долара – једва да вреди устајати из кревета због.

У ствари, најупечатљивији аспект ових нивоа елитног статуса хотела на почетном нивоу је колико су они константно неодољиви. Већина нуди само 10% бонуса за зараду на наградне поене и бенефиције које таласају руке као што су приоритетни редови за пријаву. Уопштено говорећи, безбедно је у великој мери игнорисати све погодности хотелских програма за почетни ниво.

Најбољи статус средњег нивоа

Победник: Хилтон Голд

Хилтон заузима прво место у овој категорији, углавном захваљујући издашном бонусу од 80% поена и понуди бесплатног доручка. Чињеница да је овај ниво доступан власницима Хилтон Хонорс Америцан Екпресс Сурпасс® картице чини га посебно атрактивним — али опет, предности било ког статуса зарађеног картицом су само пропорционалне износу који боравите у Хилтон објектима. Ако имате статус, али га никада не користите, онда нема вредности.

» Сазнајте више: Хилтон Хонорс елитни статус: Ваш комплетан водич

Најбољи статус на високом нивоу

Победник: Хиатт Глобалист

Стопе зараде значајно скачу на овом вишем нивоу, а Хиатт Глобалист је испред Хилтон Диамонд и Марриотт Платинум.

Прва три програма нуде надоградње апартмана, приступ салону и бесплатан доручак на овом нивоу, драматично повећавајући вредност бенефиција по потрошеном долару у односу на ниже нивое. Марриотт нуди само 50% бонуса на поене за платинасту елиту, али процењујемо да је овај ниво нешто јефтинији за зараду од Хилтонове или Хајатове понуде. Хајатове „награде за прекретницу“, које нуде погодности поред уобичајених погодности за статус елитног статуса, направиле су разлику овде. Процењујемо да ће члан Глобалиста који то искористи на најбољи начин зарадити 60% своје потрошње назад у облику награда и погодности.

» Сазнајте више: Водич за Хиатт елитни статус

Најбољи (и једини) статус на ултра-нивоу

Победник: Марриотт Титаниум и амбасадор

Само Марриотт и Бест Вестерн нуде више од три статуса, а Марриотт'с су једине заиста премијум опције. Марриотт'с Титаниум и Амбассадор елитни статусни нивои нуде солидну стопу елитне зараде од 50% и 38%, респективно. Ово последње је мање релативно вредно само због својих огромних 20.000 долара потребне годишње потрошње.

За оне који су вољни да потроше оволико (или чија су радна места спремна), нивои статуса Марриотт ултра нивоа су итекако вредни тога. Заиста, не постоји ништа са чиме би се могли упоредити.

» Сазнајте више: Марриотт Бонвои елитни статус: Све што треба да знате

Вредност сваког елитног нивоа

Наша „елитна стопа зараде“ омогућава поређење између различитих програма, јер открива вредност коју можете очекивати да ћете зарадити од сваког нивоа на основу трошкова који су потребни за достизање тог нивоа. Али ако размишљате о томе да зарадите статус са кредитне картице или сте на неки други начин заинтересовани за сирове вредности сваког нивоа, ево их, распоређених по програму:

Бест Вестерн

Злато

Платинум

Диамонд

Диамонд Селецт

$7

$16

$63

$175

Хилтон

Сребро

Злато

Диамонд

$20

854 долара

$3,968

Хиатт

Дисцоверист

Истраживач

Глобалиста

$19

610 долара

$5,243

ИХГ

Злато

Платинум

Спире

$13

$260

$1,088

Марриотт

Сребро

Злато

Платинум

Титанијум

Амбасадоре

$15

154 долара

$3,423

$5,480

$7,617

Радиссон

Сребро

Злато

Платинум

$22

$230

$1,827

Виндхам

Злато

Платинум

Диамонд

$4

$18

823 долара

Методологија

Да бисмо одредили вредност сваког нивоа елитног статуса, идентификовали смо шест погодности које имају јасну вредност:

 • Погодност добродошлице (као што је флаширана вода).

 • Бонус награђује бодове.

 • Надоградње апартмана.

 • Ослобађање од накнада (као што је Хиатт-ово ослобађање од одмаралишта за глобалисте).

 • Приступ салону.

 • Бесплатан доручак.

Да бисмо одредили цену зараде сваког нивоа, израчунали смо најнижу процењену потрошњу на основу критеријума зараде. То јест, ако је за дати ниво елитног статуса било потребно 10.000 поена или 100 ноћења, користили смо најнижу процењену вредност, према претпоставкама у наставку.

Да бисмо одредили стопу елитне зараде, једноставно смо поделили укупне бенефиције за сваки ниво са ценом зарађивања тог нивоа.

Претпоставке

За вредност надоградње апартмана, приступа салону и бесплатног доручка, испитали смо процене наших интерних стручњака за путовања и усредсредили резултате. Бодови и просечна цена ноћења су извучени из података прикупљених из наше анализе процена.

 • Наградни бодови: Користили смо наше тренутне процене хотелских поена од септембра 2020.

 • Надоградње апартмана: 58 УСД по ноћи по надоградњи, које се дешавају у 50% ноћења.

 • Приступ салону: 28 УСД по боравку.

 • Бесплатан доручак: 15 долара по ноћи.

 • Просечна цена ноћења: 146 долара.

Доња граница

Када је све речено и урађено, не трошите превише времена на тражење статуса почетног нивоа у било ком хотелском ланцу. Ако сте полуозбиљан путник са погледом на статус средњег нивоа, добићете највише од Хилтона и Хајата. А ако желите врхунски статус, бићете у добрим рукама као Хиатт Глобалист - али немојте занемарити Марриотт-ов ултра-премиум Титаниум и статус амбасадора.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here