Заједнички фондови са најбољим учинком: јесен 2021,

Када купујемо за заједничке фондове, природно смо знатижељни: који од њих данас имају најбоље резултате?

Иако је то уобичајено место за почетак ваше претраге, запамтите да купујете за сутра када тражите најбоље заједничке фондове. Краткорочно најбољи извођачи не постају увек дугорочни победници. Најбољи заједнички фондови за ваш портфељ неће нужно бити најбољи за ваше родитеље, браћу и сестре или ваше комшије.

» Желим да финансирам ИРА пре дана опорезивања? Погледајте наше изборе за најбоље ИРА налоге.

Најбољи учинак У.С. акцијски заједнички фондови

Да бисмо одредили најбоље заједничке фондове мерене приносом од године до данас, погледали смо У.С. акцијски фондови отворени за нове инвеститоре са ниским трошковима (без провизија од продаје и омјера трошкова од 1% или мање) и минималних улагања од 2.500 УСД или мање користећи податке из Морнингстара (Морнингстар је НердВаллет партнер за оглашавање).

За више о томе како да изаберете заједнички фонд, прескочите напред на овај одељак.

фонд

Симбол

3-годишњи повратак

Однос трошкова

Фонд за могућности раста серије Фиделити Адвисор

ФАОФКС

35.02%

0.01%

Фиделити Адвисор Гровтх Оппс З

ФЗАХКС

34.67%

0.69%

Фиделити Адвисор Гровтх Оппс И

ФАГЦКС

34.51%

0.81%

Компанија за раст Фиделити Сериес

ФЦГСКС

31.19%

0.00%

Фиделити серија Блуе Цхип Гровтх

ФСБДКС

30.45%

0.00%

Амерички Центури Фоцусед Динамиц Гр Инв

АЦФОКС

30.08%

0.85%

Компанија Фиделити Гровтх К

ФГЦККС

29.95%

0.75%

Компанија Фиделити Гровтх

ФДГРКС

29.84%

0.83%

Тоуцхстоне Сандс Цапитал Селецт Гровтх И

ЦФСИКС

29.71%

0.94%

Фиделити Блуе Цхип Гровтх К

ФБГККС

29.24%

0.71%

Фиделити Блуе Цхип Гровтх

ФБГРКС

29.13%

0.79%

Т. Рове Прице Нев Хоризонс

ПРНХКС

28.71%

0.75%

Цолумбиа Смалл Цап Гровтх Инст2

ЦСЦРКС

28.50%

0.94%

Лорд Аббетт Лидери раста Р6

ЛГЛВКС

27.93%

0.59%

Лорд Абет, лидери раста Ф

ЛГФКС

27.85%

0.65%

Подаци актуелни од 6. октобра 2021.

Како одабрати најбоље заједничке фондове за вас

Препорука НердВаллет-а је да се инвестира првенствено кроз заједничке фондове, посебно индексне фондове, који пасивно прате тржишни индекс као што је С&П 500. Горе наведеним заједничким фондовима се активно управља, што значи да покушавају да надмаше учинак на берзи – стратегија која често не успе.

» Спремни за улагање? Ево наших избора за најбоље брокерске куће за заједничке фондове.

Када сте спремни да инвестирате у средства, ево шта треба да узмете у обзир:

  • Одлучите да ли ћете инвестирати у активне или пасивне фондове, знајући да и учинак и трошкови често фаворизују пасивно улагање.

  • Разумети и пажљиво испитати накнаде. Брокер који нуди узајамне фондове без накнаде за трансакције може помоћи у смањењу трошкова.

  • Изградите свој портфељ и управљајте њиме, проверавајте и ребалансирајте своју комбинацију средстава једном годишње.

» Сазнајте више: Како улагати у заједничке фондове

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

$0

по трговини за онлајн У.С. акције и ЕТФ-ови

Накнаде

$0

по трговини

Накнаде

$0

по трговини

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

Узми 100 долара

када отворите нови Фиделити налог који испуњава услове са 50 долара или више. Користите код ФИДЕЛИТИ100. Ограничено време понуда. Примењују се услови.

Промоција

Ниједан

тренутно није доступна промоција

Промоција

Узмите 600 долара или више

када отворите и финансирате Е*ТРАДЕ рачун са кодом: БОНУС21

Просечан принос заједничког фонда

Управљање вашим портфељем такође значи управљање вашим очекивањима, а различите врсте заједничких фондова би требало да донесу различита очекивања за приносе.

Заједнички фондови акција = већи потенцијални приноси (или губици)

Дионички заједнички фондови, такође познати као заједнички фондови капитала, носе највеће потенцијалне награде, али и веће инхерентне ризике — а различите категорије заједничких фондова акција носе различите ризике.

» Повезано: Акције са најбољим учинком овог месеца

На пример, учинак фондова са великим капиталом и са високим растом обично је променљивији од, рецимо, фондова берзанских индекса који траже само да се подударају са приносима референтног индекса као што је С&П 500. (Сазнајте више о берзанским заједничким фондовима у односу на индексне фондове.)

» Повезано: 25 ЕТФ-ова са високим учинком са високим учинком 

Заједнички фондови обвезница = мањи приноси (али мањи ризик)

Обвезнички узајамни фондови, као што име каже, улажу у низ обвезница и обезбеђују стабилнију стопу приноса од берзанских фондова. Као резултат тога, потенцијални просечни приноси су мањи.

Инвеститори у обвезнице купују државни и корпоративни дуг на одређени период отплате и каматну стопу. Иако нико не може да предвиди будуће приносе на берзи, обвезнице се сматрају сигурнијом инвестицијом јер владе и компаније обично враћају свој дуг (осим ако било која од њих пропадне).

Заједнички фондови тржишта новца = најнижи приноси, најмањи ризик

Реч је о заједничким фондовима са фиксним приходом који улажу у врхунске, краткорочне дугове. Сматрају се једном од најсигурнијих инвестиција које можете направити. Фондове тржишта новца користе инвеститори који желе да заштите своју пензиону штедњу, али ипак зарађују неку камату — често између 1% и 3% годишње. (Сазнајте више о фондовима тржишта новца.)

Фокусирајте се на оно што је важно

Трагање за прошлошћу може бити природан инстинкт, али често није прави када се кладите на своју финансијску будућност. Заједнички фондови су камен темељац буи-анд-холд и других стратегија улагања у пензију. Прескакање са залиха на залихе на основу перформанси је тактика ретровизора која ретко доводи до великог профита. То је посебно тачно са заједничким фондовима, где свака трансакција може донети трошкове који нарушавају било какву дугорочну добит.

Оно што је важно узети у обзир је улога сваког заједничког фонда који купите у вашем укупном портфељу. Заједнички фондови су инхерентно диверсификовани, јер улажу у колекцију компанија (уместо да купују акције у само једној). Та разноликост помаже у ширењу вашег ризика.

Можете креирати паметан, диверсификован портфолио са само неколико добро одабраних заједничких фондова или фондова којима се тргује на берзи, плус годишњим пријавама за фино подешавање свог инвестиционог микса.

Откривање: Аутор није имао никакве позиције у горе наведеним хартијама од вредности у првобитно време објављивања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here