Акције са најбољим учинком: новембар 2021,

Био је то променљив период за берзу. Од распродаје изазване пандемијом почетком 2020. до недавних рекордних вредности у 2021., тржиште је сигурно тестирало храброст инвеститора. Али када траже најбоље акције, инвеститори треба да узму у обзир дугорочне перформансе, а не краткорочну волатилност. Да бисмо помогли у томе, саставили смо најбоље акције у С&П 500, мерене перформансама од године до датума.

Да ли су ово најбоље акције у које се тренутно може инвестирати? Не нужно. Не само да је предвиђање будућности чак и тренутно најуспешнијих акција посао који професионалци још нису савладали, већ најбоље акције за ваш портфељ нису нужно најбоље акције за нечији портфолио.

Ако тражите најбоље акције за улагање, можда бисте такође желели да размислите о улагању у акције преко индексних фондова.

» Сазнајте више: Како улагати у индексне фондове

Ево најуспешнијих акција у С&П 500 до сада у 2021:

Најбоље акције од новембра 2021

Симбол

назив фирме

Учинак цене (ове године)

МРНА

Модерна Инц.

230.44%

ДВН

Девон Енерги Цорп.

160.98%

МРО

Маратхон Оил Цорп.

144.68%

ББВИ

Батх & Боди Воркс Инц.

129.87%

ФТНТ

Фортинет Инц.

126.45%

ФАНГ

Диамондбацк Енерги Инц.

121.47%

ГНРЦ

Генерац Холдингс Инц.

119.23%

НУЕ

Нуцор Цорп.

109.91%

ТО

Гартнер Инц.

107.20%

НВДА

НВИДИА Цорпоратион

95.84%

Ф

Форд Мотор Цо.

94.31%

ОКСИ

Оццидентал Петролеум Цорп.

93.70%

ЕОГ

ЕОГ Ресоурцес Инц.

87.76%

ЦОП

Цоноцопхиллипс

86.27%

СИВБ

СВБ финансијска група

84.98%

АПА

АПА Цорпоратион

84.71%

РХИ

Роберт Халф Интернатионал Инц.

80.97%

МОС

Мосаиц Цомпани

80.66%

ЦРЛ

Цхарлес Ривер Лабораториес Интернатионал Инц.

79.57%

ОДФЛ

Олд Доминион Фреигхт Лине Инц.

74.89%

Подаци су актуелни од 1. новембра 2021

Одговор за многе: индексни фондови

Избор појединачних акција је тежак, због чега се многи инвеститори окрећу индексним заједничким фондовима и фондовима којима се тргује на берзи, који спајају многе акције заједно.

Када се појединачне акције удруже у диверсификован портфолио преко индексних фондова, оне имају велику моћ: С&П 500 индекс — који укључује приближно 500 највећих компанија у У.С. — има просечан годишњи принос од скоро 10% од 1928.

Индексни фонд С&П 500 или ЕТФ ће имати за циљ да одрази учинак С&П 500 улагањем у компаније које чине тај индекс. Исто тако, инвеститори могу пратити ДЈИА помоћу индексног фонда везаног за то мерило. Ако желите да баците ширу мрежу, можете купити укупан берзански фонд, који ће држати хиљаде акција.

У оквиру индексног фонда, победници балансирају губитнике - и не морате да предвиђате шта је шта. Због тога многи финансијски саветници мисле да би јефтини индексни фондови и фондови којима се тргује на берзи требало да чине основу дугорочног портфеља.

» У потрази за инвестиционим истраживањем? Прочитајте нашу рецензију Морнингстара

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

$0

по трговини за онлајн У.С. акције и ЕТФ-ови

Накнаде

$0

по трговини

Накнаде

$0

по трговини

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

Узми 100 долара

када отворите нови Фиделити налог који испуњава услове са 50 долара или више. Користите код ФИДЕЛИТИ100. Ограничено време понуда. Примењују се услови.

Промоција

5 до 1000 долара

на бесплатним залихама за кориснике који се пријаве преко мобилне апликације

Промоција

Узмите 600 долара или више

када отворите и финансирате Е*ТРАДЕ рачун са кодом: БОНУС21

Управљање очекивањима

Индексни фондови неће победити тржиште. Не би требало. Циљ индексног фонда је да се подудара са приносима које је објавио његов бенцхмарк - за С&П 500 фонд, то мерило је С&П 500. Постоје индексни фондови који прате низ основних средстава, од акција мале капитализације, до међународних акција, обвезница и роба као што је злато.

Индексни фондови су инхерентно диверсификовани, барем у сегменту тржишта који прате. Због тога, све што је потребно је неколико ових фондова да се изгради добро заокружен, диверсификован портфолио. Они су такође мање ризични од покушаја да изаберу неколико могућих добитника из низа акција.

Лоша страна: Неки би могли рећи да су знатно мање узбудљиви од јурњаве за тренутним врућим акцијама. Ако тражите ту журбу у прикупљању акција, можете размислити о срећној средини: посветите мали део свог портфеља предвиђању следеће велике ствари, а за остатак користите индексне фондове.

Откривање: Аутор није имао никакве позиције у горе наведеним хартијама од вредности у првобитно време објављивања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here