Најбољи СБА зајмодавци у 2021,

Већину СБА кредита издају банке, кредитне уније и друге финансијске институције, а не влада. Најбољи зајмодавци имају значајно искуство са овим кредитима за мала предузећа, тако да ћете добити ефикасну помоћ током процеса пријаве и надамо се да ћете повећати своје шансе за одобрење.

Ево најбољих СБА кредитора по програму зајма, као и савета како да пронађете правог СБА зајмодавца за ваше пословање.

Најбољи СБА 7(а) зајмодавци

Многе националне, регионалне и локалне банке су зајмодавци СБА 7(а), укључујући институције великих имена као што су Банк оф Америца, Цхасе и Веллс Фарго. Желећете да пронађете зајмодавца СБА 7(а) који ради са малим предузећима у вашем подручју и нуди конкурентне каматне стопе и услове кредита.

Најбољи СБА 7(а) зајмодавци ће имати успостављену историју издавања ових зајмова са поједностављеним процесом пријаве и посвећеним стручњацима за кредите који ће им показати. Ови зајмодавци су често чланови програма преферираних зајмодаваца или ПЛП-а.

СБА преферирани зајмодавци могу донијети коначне одлуке о кредиту без слања захтјева СБА, што им омогућава да убрзају временски рок за одобравање кредита. На пример, СБА преферирани зајмодавац Цитизенс Банк одобрава и затвара СБА кредите за око 45 дана, што је много брже од типичног временског рока од 60 до 90 дана.

У фискалној 2020. години, повлашћени зајмодавци су одобрили 46.3% свих СБА 7(а) зајмова, у вредности од 17 милијарди долара — 75.3% од укупног износа одобрених кредита.

Ево неких од најбољих СБА 7(а) зајмодаваца на основу њиховог обима обраде кредита, одобрења зајма и доступности.

Банкарска компанија Ливе Оак

Банкарска компанија Ливе Оак била је најактивнији зајмодавац СБА 7(а) по износу у доларима у последњем кварталу 2020. године, одобривши преко 746 милиона долара зајмова.

Са седиштем у Вилмингтону, Северна Каролина, Ливе Оак Банк нуди онлајн, поједностављену апликацију за мала предузећа широм У.С. и део је СБА ПЛП.

Ливе Оак нуди СБА 7(а) зајмове до 5 милиона долара са до 90% банковног финансирања и обично 10% учешћа. Банка прихвата минимални кредитни резултат од 650.

Поред тога, Ливе Оак је зајмодавац СБА 504, који даје зајмове до 15 милиона долара. Можете да радите са стручњаком за Ливе Оак да бисте започели креирање пакета зајма јер СБА 504 зајмови (познати и као ЦДЦ/504 зајмови) захтевају да радите са сертификованом развојном компанијом или ЦДЦ-ом, као и са приватним зајмодавцем.

Хунтингтон Натионал Банк

Хунтингтон Натионал Банк одобрила је највише 7(а) зајмова од било ког СБА зајмодавца у последњем кварталу 2020. године, са 1.581 зајмом у укупном износу од преко 300 милиона долара.

Као регионална банка, Хунтингтон нуди СБА 7(а) кредите малим предузећима у Флориди, Илиноису, Индијани, Кентакију, Мичигену, Охају, Пенсилванији, Тенесију, Западној Вирџинији и Висконсину. Банка нуди кредите од 5.000 до 5 милиона долара, а локални СБА стручњаци раде директно са зајмопримцима како би им помогли да започну и заврше процес пријаве.

Хунтингтон банка је такође зајмодавац СБА Екпресс кредита. Подскуп СБА 7(а) програма зајма, СБА Екпресс зајмови нуде брже време обраде, али мање износе зајма.

Штавише, као и Ливе Оак, Хунтингтон може да обезбеди банкарски део кредита СБА 504, а његови стручњаци за СБА вероватно вам могу помоћи да пронађете ЦДЦ који учествује у вашој области.

Веллс Фарго

Међу традиционалним националним банкама, Веллс Фарго је одобрио највише СБА 7(а) зајмова у последњем кварталу 2020. године — издавши укупно 762 кредита — други одмах иза регионалне Хунтингтон банке.

Веллс Фарго нуди широк спектар услуга малим предузећима широм САД.С., који укључује њен СБА програм кредитирања. Банка нуди СБА 7(а) кредите до 5 милиона долара са фиксним или променљивим каматним стопама.

Поред тога, Веллс Фарго нуди СБА 504 кредита, са износима зајма до 6 долара.5 милиона за банкарски део и до 5 милиона долара за део ЦДЦ-а. Као и кредити банке 7(а), каматне стопе могу бити фиксне или променљиве.

Веллс Фарго је преферирани зајмодавац СБА, што значи да може доносити коначне одлуке о кредиту без потребе за одобрењем СБА, поједностављујући процес пријаве у поређењу са непожељним зајмодавцима.

Можете сазнати више о Веллс Фарго-овим СБА кредитима и сазнати како да поднесете пријаву тако што ћете заказати термин у вашој локалној филијали или позвати службу за кориснике Националног пословног банкарског центра.

» ВИШЕ: Најбоље банке за кредите за мала предузећа

Целтиц Банк Цорпоратион

Селтик банка је обрађивала 276.789.000 долара у СБА 7(а) зајмовима у последњем кварталу 2020. године, трећа институција по величини зајмова. У ствари, Целтиц Банк је специјализована за кредите за мала предузећа, нудећи низ производа поред СБА финансирања.

Седиште ове банке је у Солт Лејк Ситију, али ради потпуно дигитално без мреже експозитура. Стога, за разлику од многих СБА зајмодаваца, Целтиц вам омогућава да започнете и управљате својом апликацијом за СБА кредит на мрежи.

Целтиц Банк је преферирани зајмодавац СБА, који нуди стандардне зајмове 7(а) у износима до 5 милиона долара са фиксним или променљивим каматним стопама и роковима до 25 година. Поред тога, банка нуди свој Келтик експрес зајам, дизајниран за финансирање потреба за обртним капиталом или куповину опреме, са износима од 20.000 до 150.000 долара и роковима до 10 година. Са овим зајмовима, Целтиц пружа једноставнији, поједностављен процес подношења захтева за СБА обезбеђене кредите у мањим износима.

Целтиц Банк је такође зајмодавац СБА 504, који нуди ово дугорочно финансирање за куповину некретнина или изградњу, као и куповину машина или опреме.

Невтек Финансије малих предузећа

Невтек је један од најактивнијих небанкарских СБА кредитора. У последњем кварталу 2020. године, Невтек је издао 380 зајмова 7(а) у укупном износу од скоро 250 милиона долара. Компанија се пласира на тржиште као добављач пословних и финансијских решења, нудећи пословне кредите, системе плаћања, веб решења, осигурање и још много тога.

Кроз СБА 7(а) програм, Невтек позајмљује профитну, У.С.-предузећа са две до три године пореских пријава. Поред тога, када се пријавите за један од ових државних зајмова за мала предузећа преко Невтек-а, радићете са истим стручњаком за кредитирање током целог процеса и Невтек ће попунити све потребне документе и обрасце за вас.

Штавише, Невтек тврди да вам може помоћи да максимизирате финансирање проналажењем области за развој вашег пословања, смањење трошкова и минимизирање ризика. Да бисте сазнали више о програму зајма Невтек СБА, можете директно позвати корисничку подршку или послати онлајн образац за упит да бисте се преквалификовали.

Најбољи СБА 504 зајмодавци

За разлику од СБА 7(а) зајмова, СБА 504 зајмови се финансирају у три дела. Обично 40% финансира ЦДЦ, 50% финансира банка или кредитна унија, а последњих 10% финансира власник предузећа као учешће.

Многе банке, кредитне уније и друге приватне финансијске институције које нуде СБА 7(а) зајмове су такође СБА 504 зајмодавци. Опет, као зајмови 7(а), неке од највећих националних банака нуде 504 кредита, укључујући Цхасе, Банк оф Америца, Веллс Фарго и У.С. банка.

» ВИШЕ: 6 најбољих банака за мала предузећа

Ове институције обезбеђују „банковни“ део кредита и често вам могу помоћи да пронађете локални ЦДЦ у вашој области да финансира тај део зајма.

У фискалној 2019. години, 212 ЦДЦ-а у У.С. обезбедио најмање један СБА ЦДЦ/504 зајам. Ако прво желите да пронађете ЦДЦ са којим ћете радити, можете користити алатку за претрагу на веб локацији СБА да пронађете ЦДЦ зајмодавца у вашој близини.

Можда ћете такође моћи да пронађете листу ЦДЦ-а које је рангирала и објавила ваша локална СБА канцеларија или објављена у локалној пословној публикацији.

Најбољи СБА зајмодавци микрокредита

СБА микрокредите дистрибуирају небанкарске, посредничке зајмодавце, непрофитне организације у заједници које је одобрио СБА.

За разлику од других СБА зајмодаваца, посредници микрокредита примају средства директно од СБА. Затим, ови зајмодавци управљају сопственим програмима и издају СБА микрокредите зајмопримцима који испуњавају услове.

Најбољи зајмодавци микрокредита СБА у великој мери варирају у зависности од региона сличног начину на који ЦДЦ зајмодавци раде. Од јануара 2021. постоје 144 активна посредника за микрокредите који опслужују 49 држава, Вашингтон, Д.Ц., и Порторико. Можете пронаћи посредника у својој држави користећи алатку за претрагу микрокредитора на веб страници СБА.

Како пронаћи СБА зајмодавца за ваше мало предузеће

Почните са финансијском институцијом коју познајете. Банке и кредитне уније често дају приоритет зајмопримцима са којима имају постојећи однос, тако да контактирање финансијске институције у којој имате пословни рачун (или са којом сте раније радили) може бити одлично место за почетак претраге.

Ако сте клијент у локалној банци, још боље. Према недавном извештају СБА, иако је већина раста кредитирања малих предузећа дошла од већих банака, мање банке позајмљују већи део своје имовине малим предузећима.

Слично томе, Биз2Цредит-ов месечни извештај о индексу кредитирања малих предузећа доследно показује да мале банке одобравају пословне кредите по вишој стопи од својих већих конкурената, 18.3% у поређењу са 13.5% од марта 2021.

Повежите се са зајмодавцима преко СБА система подударања зајмодаваца. Преко СБА веб локације, одговорићете на неколико кратких питања о свом послу и за два радна дана ћете добити е-поруку са могућим подударањима зајмодавца. Затим можете контактирати зајмодавце за више информација, или зајмодавци могу директно да се обрате вама.

Уверите се да се добро уклапа. Пре него што изаберете зајмодавца, распитајте се о каматним стопама, износима зајма, условима отплате и казнама за превремену отплату, као ио његовим захтевима за СБА кредит, као што су минимални кредитни резултат и време у пословним критеријумима.

Такође може бити од помоћи да се распитате о томе како функционише процес пријаве. Да ли зајмодавац додељује стручњака за кредите који ће вам помоћи током целог процеса? Који је рок за пријаве и одобрења — да ли је бржи од типичних 60 до 90 дана? Да ли је зајмодавац преферирани зајмодавац СБА?

Ове информације вам могу помоћи да стекнете бољи увид у то да ли је СБА зајмодавац прави за ваше пословање.

Пронађите и упоредите кредите за мала предузећа

Ако СБА кредити нису прави за ваше пословање, или ако желите да упоредите опције зајма, НердВаллет има листу зајмова за мала предузећа који су најбољи за власнике предузећа. Све наше препоруке су засноване на обиму тржишта и евиденцији зајмодавца и на потребама власника предузећа, као и на стопама и другим факторима, тако да можете донети исправну одлуку о финансирању.

Упоредите пословне кредите

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here