Најбољи краткорочни инвестициони рачуни за новац који вам је потребан за 5 година или мање

Шта су краткорочна улагања?

Краткорочна инвестиција је инвестиција коју можете лако претворити у готовину - као што је штедни рачун са високим приносом или рачун на тржишту новца. Ово је новац који ће вам можда требати пре него касније.

Ако улажете у берзу, генерално се сматра добром идејом да планирате да свој новац задржите уложен најмање пет година. Али циљ уштеде од пет година или мање не значи да морате да пустите свој новац да мирује све време. Постоји неколико начина да помогнете свом новцу да расте чак и у ограниченом временском оквиру.

У овом чланку анализирамо најбоље инвестиције за временски оквир који вам је потребан. Ово укључује:

 • Опције улагања за новац који вам је потребан за мање од 2 године.

 • Опције улагања за новац који вам је потребан за 2 до 3 године.

 • Опције улагања за новац који вам је потребан за 3 до 5 година.

Да бисте разумели краткорочне у односу на дугорочне инвестиције, помаже да се разуме разлика између каматних стопа и приноса од улагања. Углавном, повећање новца преко каматоносних рачуна је изузетно низак ризик; улазите у уговор знајући колико камате ћете зарадити у унапред одређеном временском периоду. Улагање у акције, с друге стране, далеко је од извесног. Након пада тржишта, могли би проћи месеци или године да вам се новац врати.

Ово демонстрира једно од основних начела улагања: високи приноси обично захтевају спремност да се преузме више ризика, док мали приноси често долазе са удобношћу ниског ризика - или га уопште немају. Па како пронаћи баланс? Ево водича за краткорочне инвестиције на основу вашег временског оквира.

Када вам треба новац

Инвестиционе опције

Ризик вс. награда

Мање од две године

 • Онлине штедни рачун.

 • Рачун тржишта новца.

 • Рачун за управљање готовином.

 • Низак ризик, мала награда.

 • Потенцијални повратак: око 0.5%, што је знатно боље од просека код традиционалних банака.

Две до три године

 • Средства краткорочних обвезница.

 • Заједнички фондови тржишта новца.

 • Умерен ризик, ниска до средња награда.

 • Потенцијални принос: 1% до 2% или више, у зависности од фонда.

Три до пет година

 • Банковне потврде о депозиту (ЦД-ови).

 • Пеер-то-пеер зајмови.

 • Низак ризик за ЦД-ове; умерен ризик за П2П кредите (може смањити ризике кроз избор кредита). Средње-висока награда.

 • Потенцијални повратак: 0.75% до 1% за ЦД-ове; 5% или више за пеер-то-пеер кредите.

Инвестиције за новац који вам је потребан за мање од 2 године

Онлине штедни рачун или рачун на тржишту новца

Потенцијална каматна стопа: око 0.5%

Тренутна анализа НердВаллет-а показује годишње процентуалне приносе за високоприносне онлајн штедне рачуне и рачуне тржишта новца који плаћају између 0.4% и 0.6%. Ово можда не звучи много, али је више од 0.06%, тренутна национална просечна каматна стопа на штедне рачуне, према Федералној корпорацији за осигурање депозита. — и шта ће вам вероватно бити понуђено у огранку у вашем родном граду.

И штедни рачуни и рачуни на тржишту новца су осигурани ФДИЦ-ом, што значи да је ваш новац заштићен у случају пропасти банке до 250.000 долара по институцији, по депоненту.

Рачун за управљање готовином

Потенцијална каматна стопа: 0.25% до 0.5%

Друга алтернатива за краткорочну штедњу је рачун за управљање готовином. Ове налоге обично нуде робо-саветници и онлајн инвестиционе фирме (или брокери са попустима). Неки рачуни за управљање готовином омогућавају исписивање чека, депозит на мобилном телефону, плаћање рачуна, трансфер новца, постављање циљева и програме прекорачења.

Готовински рачун Веалтхфронт-а не наплаћује никакве накнаде и тренутно плаћа 0.10%. Кроз уговоре са неколико банака, Веалтхфронт нуди до 1 милион долара покрића ФДИЦ-а. Минимално стање на рачуну је 1 УСД са неограниченим трансферима на рачун и ван њега, као и плаћање рачуна и кретање новца преко Венмо, Паипал и ЦасхАпп.

СоФи Монеи 0.25% АПИ је још једна опција за ваше краткорочне инвестиције. Не постоји захтев за минимално стање и депоненти не плаћају месечне накнаде за рачун, прекорачење, банкомат или накнаде за иностране трансакције. Такође нуди пеер-то-пеер трансфере новца, бесплатне физичке чекове и ФДИЦ осигурање до 1 долара.5 милиона.

» Желите више информација? Научите основе рачуна за управљање готовином.

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

0%

Накнада за управљање

Накнаде

0.15%

годишње (отприлике)

Накнаде

0.25%

Накнада за управљање

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

бесплатно

саветовање о каријери плус попусти на кредит са квалификованим депозитом

Промоција

Без саветодавних такси

ваших првих 90 дана управљања инвестицијама у Вангуард Дигитал Адвисор (за упис је потребан Вангуард налог са најмање 3.000 УСД)

Промоција

До 1 године

бесплатног управљања са квалификованим депозитом

Инвестиције за новац који вам је потребан за 2 до 3 године

Фонд краткорочних обвезница

Потенцијална каматна стопа: 2% или више, за оне који су спремни да преузму већи ризик

Обвезница је зајам компанији или влади који враћа фиксну стопу приноса. Обвезница је сигурнија инвестиција од акција за краткорочну штедњу, али и даље има ризика: зајмопримац би могао да плати, а када каматне стопе порасту, вредности обвезница обично опадају. Да бисте смањили ризик од неизвршења обавеза, изаберите фондове обвезница који првенствено поседују државне обвезнице, које издаје Сједињене Америчке Државе.С. државне и општинске обвезнице, које емитују државе и градови.

» Спремни за почетак? Научите како да инвестирате у обвезнице

Заједнички фонд тржишта новца

Потенцијална каматна стопа: Између 1% и 2%

Још једна краткорочна опција штедње са већим приносом су заједнички фондови тржишта новца, такође познати као фондови тржишта новца. Да се ​​не мешају са рачунима тржишта новца са сличним именом (горе), фондови тржишта новца су заједнички фондови који купују краткорочни, висококвалитетни дуг од У.С. владе, општина или корпорација. Могу постојати и пореске олакшице, јер неки фондови тржишта новца држе општинске хартије од вредности које су изузете од савезних и државних пореза. Ова средства нису осигурана од стране ФДИЦ-а и носе ризике сличне краткорочним обвезницама.

Можете купити средства обвезница или фондове тржишта новца путем брокерског рачуна на мрежи. (Ево како да отворите брокерски рачун.)

Инвестиције за новац који вам је потребан за 3 до 5 година

Банковни депозити или ЦД

Потенцијална каматна стопа: око 0.80%

За новац за који сте сигурни да вам не треба у одређеном временском периоду, ЦД-ови могу бити добра опција за уштеду без ризика. ЦД-ови нуде унапред одређену, загарантовану камату ако закључате свој новац на одређени рок (у распону од три месеца до пет или више година). Генерално, што је дужи рок, већа је камата.

Ако треба да подигнете свој новац пре истека ЦД-а, платићете казну од три до шест месеци камате. Такође имајте на уму да ЦД-ови могу имати минимални захтев за депозит.

" Сазнајте више. Како инвестирати у ЦД-ове

Пеер-то-пеер зајам

Могућа каматна стопа: 5% или више

На ризичнијем крају спектра краткорочних улагања налазе се равноправни зајмови. Интернет зајмодавац као што је Проспер је једна од опција за инвеститоре који су вољни да позајмљују новац зајмопримцима којима је потребна готовина за било шта, од реновирања куће до медицинских трошкова.

Путем оваквих сајтова, зајмопримци су класификовани према кредитној способности, што значи да можете ограничити ризик – али га не избегавати у потпуности – тако што ћете изабрати да позајмљујете само зајмопримцима на вишим кредитним нивоима. Мање ћете зарадити од камата фокусирајући се на ове кандидате за избор, али принос је и даље знатно већи од штедног рачуна. Проспер каже да његова највиша кредитна класа, АА, тренутно има историјски принос од 3.6%.

Да бисте додатно смањили ризик, размислите о диверсификацији тако што ћете зајмове поделити на мале делове, позајмивши 25 или 50 долара сваком кандидату, а не, рецимо, 2.500 долара једном. Када зајмопримац изврши уплату, она се дистрибуира инвеститорима зајма, а ви можете да га повучете или поново уложите. Инвеститори обично плаћају накнаду за услугу, па обавезно то наведите у својим прорачунима.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here