Најбољи порески софтвер 2021

Најбољи порески софтвер: Провајдери које смо прегледали

ТУРБОТАКС

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 60 ​​до 120 долара, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

Х&Р БЛОЦК

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 49 долара.99 до 109 долара.99, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

ТАКССЛАИЕР

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 24 долара.95 до 54 долара.95, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? Да, са више ограничења.

ТАКСАЦТ

Да ли је лако користити?

Почети

Цена: 47 долара.95 до 94 долара.95, плус државни трошкови.

Бесплатна верзија? да.

Промоција: Добијте 25% попуста на федералне и државне трошкове пријаве.

Кратка напомена о томе како одабрати порески софтвер ...

Постоји много добављача софтвера и сваки нуди различите пакете за различите пореске обвезнике. Када бирате, вероватно ће бити од велике помоћи да почнете са својим индивидуалним потребама.

 • „Имам прилично једноставан повратак."

 • "Који софтвер је најлакши за коришћење?"

 • „Реците ми више о сваком провајдеру."

 • „Могу ли да радим са пореским професионалцем на мрежи?"

 • „Или могу једноставно све дати пореском стручњаку на мрежи?"

Најбољи софтвер за једноставно враћање

Х&Р Блоцк Фрее

Обично имате „једноставну пореску пријаву“ ако је сав ваш приход од вашег посла (а не од камата, дивиденди или других извора), и захтевате стандардни одбитак уместо да наводите.

Ако то звучи као вама, можда вам неће требати порески софтвер направљен за лудо компликоване пореске ситуације. А када је у питању софтвер за припрему пореза који може да изврши једноставне поврате по разумној цени без жртвовања једноставности корисника, мислимо да се Х&Р Блоцк Фрее издваја из гомиле.

БЕСПЛАТНО ИЗДАЊЕ

$0 (федерални) | $0 (држава)

Шта Х&Р Блоцк Фрее може да уради: 1040 и распореди 1 и 3, приход од плата (В-2), приход од банкарских камата (1099-ИНТ) и дивиденди (1099-ДИВ), камата на студентски зајам (1098-Е).

Шта не може да уради: Одбици по појединим појединостима (Табела А), одбици и трошкови од слободног или самозапосленог посла (Прилог Ц), ХСА дистрибуције (1099-СА).

Започните са Х&Р Блоцк-ом

(или прочитајте нашу рецензију)

Као и бесплатни порески софтвер већине својих конкурената, Х&Р Блоцк Фрее вам омогућава да поднесете образац 1040. Али бесплатна верзија Х&Р Блоцк-а такође вам омогућава да поднесете распореде 1 и 3, што је велики бонус јер многи порески обвезници морају да поднесу те обрасце да би пријавили ствари као што су пословни приход, алиментација, одређени доприноси за пензију, кредит за трошкове неге зависне особе , кредит за доживотно учење или кредит за штедише. Можда ћете морати да надоградите ако не знате колико да захтевате за те ствари и желите да софтвер то израчуна уместо вас.

Такође, ако планирате да наведете одбитке, били сте станодавац, слободњак или водили мали бизнис или сте имали било коју другу ситуацију, вероватно ћете морати да надоградите на један од плаћених пакета Х&Р Блоцк-а.

Интерфејс Х&Р Блоцк-а је визуелно једноставан, директан и лак за коришћење, и напредује да објасни концепте док идете. Прескакање до одређених места може бити мало незгодно, али банер на врху прати где се налазите у процесу архивирања.

Бесплатни порески софтверски пакети на први поглед

Х&Р БЛОЦК

(Прочитајте целу рецензију)

ТУРБОТАКС

(Прочитајте целу рецензију)

ТАКСАЦТ

(Прочитајте целу рецензију)

ТАКССЛАИЕР

(Прочитајте целу рецензију)

БЕСПЛАТНО

Федерални: $0

Држава: $0

БЕСПЛАТНО

Федерални: $0

Држава: $0

БЕСПЛАТНО

Федерални: $0

Држава: 39 долара.95

ЈЕДНОСТАВНО БЕСПЛАТНО

Федерални: $0

Држава: $0

Подржани кључни обрасци:

 • Образац 1040 (две странице).

 • Распореди 1 и 3.

Подржани кључни обрасци:

 • Образац 1040 (две странице).

Подржани кључни обрасци:

 • Образац 1040 (две странице).

Подржани кључни обрасци:

 • Образац 1040 (две странице).

 • Приходи, важе ограничења за пријаву.

Почети Почети Почети Почети
Штреберски савет: Ако је ваша пореска ситуација компликованија, не очајавајте – можда ћете ипак моћи да добијете бесплатан порески софтвер од већине ових добављача софтвера преко програма бесплатних датотека пореске управе ако је ваш прилагођени бруто приход за 2020. био мањи више од 72.000 долара.

» ВИШЕ: Сазнајте више о бесплатном фајлу ИРС-а и другим бесплатним опцијама за подношење

Назад на врх

Најбољи софтвер за једноставну употребу

ТурбоТак

Са својим интуитивним дизајном и искуством и разним опцијама подршке, ТурбоТак је на много начина стандард за индустрију припреме пореза уради сам.

ЛАКОЋА КОРИШЋЕЊА

Цене: 60 до 120 долара, плус државни трошкови.

Оно што нам се свиђа: Софтвер ТурбоТак-а изгледа као интервју са пореским радником који зна шта да пита и како да вас најбоље води.

Оно што га чини лаким за употребу? — Искуство питања и одговора у стилу интервјуа.

— Широк спектар функционалности и алата олакшава унос информација.

— Помоћ је лако доступна, а објашњења су јасна и ауторитативна.

Започните са ТурбоТак-ом

(или прочитајте нашу рецензију)

Интерфејс ТурбоТак-а је попут ћаскања са пореским обвезником. Можете да прескочите ако је потребно, а банер који иде са стране прати где се налазите у процесу и означава области које још увек треба да завршите. Уграђене везе током целог процеса нуде савете, објашњења и друге ресурсе. Дугмад помоћи могу да вас повежу са базом знања која се може претраживати, помоћи на екрану и још много тога.

Значајне згодне функције укључују могућности увоза које вам омогућавају да се пребаците на ТурбоТак са другог провајдера, аутоматски увоз одређених пореских докумената, калкулатор донација и могућност приступа и рада на повратку на различитим уређајима. Све ово има своју цену, а сличне понуде конкурената ове године могу пружити бољу вредност.

Назад на врх

Више о добављачима пореског софтвера

Ако не знате шта вам треба — или колико треба да платите — могло би вам помоћи да испитате провајдере појединачно и какво искуство сваки од њих нуди. Ево неколико области у које треба проучити:

 • Корисничко искуство: Софтвер који изгледа као интервју – поставља питања о вашим приходима и свим догађајима уживо који би могли омогућити одбитке – нуди више упутстава од основног процеса попуњавања празнине. Могућност увоза образаца као што је В-2 је боља него да морате ручно куцати бројеве.

 • Опције подршке: Већина пореског софтвера нуди одељак са честим питањима или базу знања који се може претраживати, а неки нуде видео туторијале или корисничке форуме да одговоре на питања. Једна недавна разлика је помоћ један на један од пореског стручњака, уживо на вашем екрану. У зависности од добављача, ови професионалци би могли да вам дају порески савет или прегледају целу пореску пријаву пре него што поднесете. (Ова врста помоћи долази уз доплату.) Ревизије нису вероватне за већину пореских обвезника, али ако мислите да сте у опасности и желите да купите заштиту, требало би да разумете шта ваш софтвер пружа.

 • Доступност пореских образаца: Ако пронађете добављача који се истиче у горе наведеним областима, онда желите да изаберете њихов пакет који покрива све пореске обрасце и распореде који су вам потребни.

Ево погледа на неке врхунске добављаче пореског софтвера и како изгледа њихово коришћење.

ТурбоТак

БЕСПЛАТНО

ПРЕМИЕР

ДЕЛУКСЕ

САМОЗАПОСЛЕН

Брзи чињенице

 • Питања и одговори прилагођени кориснику, у стилу интервјуа.

 • Опција подршке уживо, на екрану нуди људску помоћ уз додатну цену.

 • Неки од најскупљих софтвера на тржишту.

Започните са ТурбоТак-ом

ТурбоТак је генерално скупљи од свега осталог, али иако самоувереним подносиоцима захтева можда нису потребна сва звона и звиждаљке које већина ТурбоТак онлајн производа нуди, многи људи ће сматрати да су искуство и доступност људске помоћи вредни додатних трошкова. Дуго смо хвалили ТурбоТак због његовог дизајна и протока.

» Сазнајте више у нашем ТурбоТак прегледу.

Х&Р блок

БЕСПЛАТНО

ПРЕМИУМ

ДЕЛУКСЕ

САМОЗАПОСЛЕН

Брзи чињенице

 • Једноставан интерфејс који је лак за коришћење.

 • Бесплатна верзија је опција за више људи од конкурентских бесплатних верзија.

 • Приступ пореским професионалцима на захтев уз додатну цену.

Започните са Х&Р Блоцк-ом

Софтвер Х&Р Блоцк-а је солидан кандидат на претрпаном тржишту пореског софтвера. Иако није најскупљи од добављача пореског софтвера које смо прегледали, Х&Р Блоцк онлајн порески софтвер није ни најјефтинији. Ипак, његова бесплатна верзија је једна од најбољих на тржишту, интерфејс је једноставан и лак за коришћење, а помоћ на екрану од човека је доступна уз доплату.

» Сазнајте више у нашој рецензији Х&Р Блоцк.

ТакАцт

БЕСПЛАТНО

ПРЕМИЕР

ДЕЛУКСЕ

САМОЗАПОСЛЕН

Брзи чињенице

 • Генерално јефтиније од сличних опција ТурбоТак и Х&Р Блоцк. (А корисници НердВаллет-а могу уштедети 25% на федералним и државним трошковима подношења.)

 • Нове опције људске подршке доступне су уз доплату.

 • Бесплатна верзија има накнаду за државно враћање.

Започните са ТакАцт-ом

ТакАцт је мање познат међу добављачима пореског софтвера, али нуди квалитетан софтвер на мрежи који генерално кошта много мање од ТурбоТак-а или Х&Р Блоцк-а. Можда на неки начин није тако отмјено, али можете добити приступ пореском професионалцу на захтев, на екрану, као што нуде други момци, а процес уноса података је сличан већини конкуренције. А цене ТакАцт-а је тешко занемарити.

» Сазнајте више у нашем прегледу ТакАцт-а.

ТакСлаиер

ЈЕДНОСТАВНО БЕСПЛАТНО

ПРЕМИУМ

ЦЛАССИЦ

САМОЗАПОСЛЕН

Брзи чињенице

 • Цене се заснивају на нивоу подршке, а не на нивоу функционалности.

 • Повољна цена у поређењу са конкурентима са већим именима.

 • Мање опција подршке у реалном времену — посебно оних лицем у лице — него што нуде неки конкуренти.

Започните са ТакСлаиер-ом

Модел цена ТакСлаиер-а га издваја: Компанија наплаћује према нивоу подршке који желите, а не према могућностима софтверског пакета. Другим речима, најјефтинији плаћени пакет решава све исте пореске ситуације и форме као и најскупљи пакет — оно што се мења је колико помоћи можете добити. Превод: Ако сте самоуверен порески обвезник и није вам потребна велика подршка, могли бисте уштедети много новца са ТакСлаиер-ом.

» Сазнајте више у нашој рецензији ТакСлаиер.

Софтверски пакети за плаћени порез на први поглед

Х&Р БЛОЦК

(Прочитајте целу рецензију)

ТУРБОТАКС

(Прочитајте целу рецензију)

ТАКСАЦТ

(Прочитајте целу рецензију)

ТАКССЛАИЕР

(Прочитајте целу рецензију)

Ако желите да узмете пореске олакшице за ствари попут поседовања куће или одбијете државне и локалне порезе

ДЕЛУКСЕ

Федерални: 49 долара.99

Држава: 44 долара.99

ДЕЛУКСЕ

Федерални: 60 долара Држава: 50 долара

ДЕЛУКСЕ

Федерални: 47 долара.95 Држава: 54 долара.95

ЦЛАССИЦ

Федерални: 24 долара.95

Држава: 39 долара.95

Ако желите да пријавите приходе и губитке од улагања или имовине

ПРЕМИУМ

Федерални: 69 долара.99

Држава: 44 долара.99

ПРЕМИЕР

Федерални: 90 УСД Држава: 50 УСД

ПРЕМИЕР

Федерални: 71 долара.95 Држава: 54 долара.95

ПРЕМИУМ

Федерални: 44 долара.95

Држава: 39 долара.95 (Цлассиц функционише и овде, само са мање подршке.)

Ако сте самозапослени

САМОЗАПОСЛЕН

Федерално: 109 УСД.99

Држава: 44 долара.99

САМОЗАПОСЛЕН

Федерални: 120 УСД Држава: 50 УСД

САМОЗАПОСЛЕН

Федерални: 94 долара.95 Држава: 54 долара.95

САМОЗАПОСЛЕН

Федерални: 54 долара.95

Држава: 39 долара.95 (Цлассиц и Премиум функционишу и овде, само са мање подршке.)

Почети Почети Почети Почети
Назад на врх

Помоћ онлајн од пореског стручњака

Многи од нас су морали да науче да раде све више ствари на мрежи прошле године. Рад са пореским професионалцем може бити још један. Заиста, чак и пре него што је „коронавирус“ постао ствар, неки провајдери су имали опцију да раде на вашој пореској пријави са особљем за припрему пореза на екрану.

Ове године, провајдери повећавају своју понуду помоћи уживо од пореског стручњака док ви припремате свој повратак.

Х&Р БЛОК ОНЛИНЕ АССИСТ (Прочитајте комплетну рецензију) КЉУЧНЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ

 • Неограничено ћаскање на захтев, дељење телефона или екрана.

 • Можете видети пореског професионалца; виде само ваш екран.

 • Так Про неће прегледати, потписати или е-филмирати вашу пријаву за вас.

ЦЕНЕ

Основних 69 долара.99 (савезни) | $39.99 (држава)

Делуке $109.99 (савезни) | $49.99 (држава)

Премиум $159.99 (савезни) | $49.99 (држава)

Самозапослен 194 долара.99 (савезни) | $49.99 (држава)

Започните са Х&Р Блоцк-ом

ТУРБОТАКС ЛИВЕ (Прочитајте комплетну рецензију)

КЉУЧНЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ

 • Неограничени порески савети уживо и преглед један на један пре него што поднесете.

 • Можете видети порески про; виде само ваш екран.

 • Порески про ће потписати и е-филовати вашу пореску пријаву ако желите.

ЦЕНЕ

Основни 80 долара (федерални) | 45 долара (држава)

Делуке $120 (федерално) | 55 долара (држава)

Премиер $170 (федерал) | 55 долара (држава)

Самозапослени 200 УСД (федерално) | 55 долара (држава)

Започните са ТурбоТак-ом

ТАКСАЦТ КСПЕРТ ХЕЛП (Прочитајте цео преглед) КЉУЧНЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ

 • Неограничени порески савети уживо и преглед један на један пре него што поднесете.

 • Можете видети порески про; виде само ваш екран.

ЦЕНЕ

Бесплатно $70 (федерално) | $39.95 (држава)

Делуке $102.95 (савезни) | $54.95 (држава)

Премиер $141.95 (савезни) | $54.95 (држава)

Самозапослени 179 долара.95 (савезни) | $54.95 (држава)

Започните са ТакАцт-ом

Х&Р Блоцк такође има Так Про Ревиев, један на један преглед ваше попуњене пријаве ради тачности и могућих пропуштених пореских олакшица. Порески стручњак ће потписати и поднети е-досије уместо вас ако желите.

Назад на врх

Када желите да одбаците софтвер и само унајмите некога

Ако не желите да се мучите са софтвером за порез (или порезима уопште, у том случају), постоји још једна опција која обично укључује отпремање ваших пореских докумената на портал и да их одатле преузме порески стручњак.

Цене и услуге варирају, али ево неколико опција.

Х&Р БЛОК ПОРЕЗНА ПОВРАТА УСЛУГА

(Прочитајте целу рецензију)

КЉУЧНЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ

 • Оставите документе на рецепцији.

 • Доступни су 15-минутни лични састанци или се састаните путем телефона, видеа или ћаскања.

 • Прегледајте, одобрите и потпишите свој повратак преко апликације МиБлоцк или свратите у канцеларију.

ЦЕНЕ

 • Почните од 69 долара.99 (савезни) | држава екстра

Започните са Х&Р Блоцк-ом

ТУРБОТАКС ФУЛЛ СЕРВИС

(Прочитајте целу рецензију)

КЉУЧНЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ

 • Отпремите своје пореске обрасце.

 • Проверите напредак вашег повратка у било ком тренутку.

 • Закажите резиме поврата да бисте прегледали своје порезе пре подношења.

ЦЕНЕ

Основни 140 долара (федерално) | 45 долара (држава)

Делуке $210 (федерално) | 55 долара (држава)

Премиер $270 (федерал) | 55 долара (држава)

Самозапослени 300 УСД (федерално) | 55 долара (држава)

Започните са ТурбоТак-ом

ЕИ ТАКС ЦХАТ

КЉУЧНЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ

 • Одговорите на питања да бисте добили понуду и упоредили се са пореским професионалцем.

 • Разговарајте са пореским професионалцем путем телефона или онлајн ћаскања.

 • Доступна мобилна апликација.

ЦЕНЕ

 • Почните од 199 долара за федерални повратак и 60 долара за државни повратак.

ПИКНИК ТАКС

КЉУЧНЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ

 • Одговорите на питања да бисте добили понуду и упоредили се са пореским професионалцем.

 • Разговарајте са пореским професионалцем путем система за размену порука на мрежи; добићете обавештење е-поштом ако вам порески стручњак пошаље поруку.

 • Платите преко Стрипе-а.

ЦЕНЕ

 • Почните од 150 долара за федерални повратак.

Назад на врх

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here