Најбољи план путовања за ову празничну сезону је резервни план

Још није ни најпрометније доба године за путовања, а 2021. је већ била хаотична - чак и за најискусније путнике.

Међу путничким фијасцима 2021:

  • Спирит Аирлинес претрпео је оперативни крах, са 2.800 отказаних летова између 30. јула и августа. 9 због комбинације лошег времена, недостатка особља и техничких проблема који су путнике оставили на цедилу.

  • Неки вакцинисани путници су неочекивано били позитивни на ЦОВИД-19 током међународних путовања, јер су морали да се изолују у иностранству због У.С. ограничења путовања.

  • Правила у вези са ЦОВИД-ом могу се променити у последњем тренутку, што значи да ћете можда изненада морати у карантин по доласку, чак и ако сте вакцинисани - као што је био случај када је Холандија изненада пооштрила ограничења путовања у септембру.

  • И док резервација путовања кроз економију дијељења постаје све популарнија, туристи се суочавају са ситуацијама у којима су их власници кућа за одмор и изнајмљивања камп-приколица заварали.

Све то, а Дан захвалности је још више од месец дана.

И зато, док резервишете путовање за 2021. годину, немојте занемарити најбољи тип плана који можете да направите: резервни план. Ево неколико начина да га направите.

Будите флексибилни и спакујте лагано

Ово лето је било брутално за У.С. путовање авионом. Према Министарству саобраћаја, 1.У јулу је отказано 7% домаћих летова, у поређењу са 0.8% истог месеца прошле године. Даље, јулска стопа доласка на време пала је са 90.5% до 73.4% годишње.

Уз толики број изазова, можда ћете ухватити други лет у последњем тренутку - али само ако сте спретни. Избегавајте да проверавате торбе како не бисте били одвојени од своје имовине ако будете морали да поново резервишете.

Будите спремни да продужите своје путовање

Иако још увек покушавате да избегнете чекирање торби, спакујте довољно да преживите путовање које траје дуже од очекиваног. Наравно, једнодневно кашњење лета вероватно захтева само минималну додатну одећу. Али ако будете позитивни на ЦОВИД-19, можда ће вам требати залихе у вредности од 10 дана.

За међународна путовања спакујте довољно лекова и других ствари које се не могу лако купити у иностранству.

Да бисте избегли претерано паковање, носите разноврсну одећу која одговара било којој одећи или прилици. Понесите предмете који се могу прати у судоперу ако немате приступ вешу.

Резервишите летове који се лако могу отказати

Ово вероватно није година за резервисање јефтиних авионских карата. Иако су политике промене авио-компаније и отказивања побољшане, основне економске цене обично не испуњавају услове за лаке измене путовања.

Немојте се доводити у ситуацију да не можете да добијете рефундацију јер сте резервисали јефтина места.

За јефтине авионске карте можете потражити Соутхвест Аирлинес, који има једну од најбољих политика промена. Најјефтиније карте за југозапад могу се отказати до 10 минута пре планираног поласка у замену за путни кредит за будући лет. Та великодушна политика постојала је пре него што је ЦОВИД-19 постао део народног језика.

Знајте алтернативе

Откако је пандемија почела, многи возачи ридесхаре-а престали су да возе. Ових дана, Убер каже да је доступно више возача него возача, тако да не рачунајте на дељене вожње – чак и ако сте унапред заказали путовање. Преузмите више апликација за дељење вожње за највећи избор возача и упознајте се са локалним такси услугама.

Ако идете на место где је потребан доказ о негативном резултату теста на ЦОВИД-19, знајте више места где можете да се тестирате. Ако се ваши резултати не врате на време, можда ћете се трудити да пронађете брзи тест. Можете да урадите два теста на ЦОВИД-19 од различитих компанија да бисте били сигурни да ће се бар један вратити на време.

Набавите путно осигурање

Ако треба да откажете своје путовање, имајте утичницу за рефундацију. Иако већина премиум кредитних картица за путовања наплаћује велике годишње накнаде, оне се могу исплатити само за једну подцијењену предност: осигурање путовања. Није неуобичајено пронаћи путну картицу која ће надокнадити до 20.000 долара за прихватљиве трошкове плаћене том картицом.

Ако немате кредитну картицу са уграђеним путним осигурањем, можда би требало да купите посебну полису путног осигурања како бисте уравнотежили непредвидљивост ових дана.

Доња граница

Чак и најбоље планирана путовања се испостављају као отказана, померена, скраћена или понекад стресно продужена. То је зато што ако постоји једна ствар у коју можемо бити сигурни у 2021., то је да ништа није сигурно.

Да бисте избегли заглављивање, трошење више новца или губитак пртљага, уверите се да ваш укупни план путовања укључује резервни план.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here