Бест Вестерн Ревардс: Комплетан водич

 • Политика промене и отказивања Бест Вестерн-а.

 • Политика елитног статуса Бест Вестерн-а.

Бест Вестерн Ревардс је првобитно основан 1988. године као Голд Цровн Цлуб, што га чини једним од најстаријих програма лојалности међу хотелима. У првој години, 200.000 људи се пријавило да заради награде за бесплатна ноћења. Данас је преко 32 милиона путника чланови Бест Вестерн Ревардс-а, покривајући 13 хотелских брендова и више од 4.000 хотела у преко 100 земаља, са највећом концентрацијом у Сједињеним Државама и Канади.

НердВаллет водич за ЦОВИД-19 Добијте одговоре о стимулативним проверама, олакшицама, промени путних политика и управљању финансијама. ИСТРАЖИТЕ НАШ ВОДИЧ

Упркос томе што је познат као бренд вредности, Бест Вестерн се константно налази високо међу брендовима средње класе. У 2017, заузео је друго укупно место у Ј.Д. Студија индекса задовољства гостију хотела Повер Нортх Америца и освојила је своју десету узастопну награду ААА/ЦАА за партнера године за смештај у 2018.

Најновија анализа НердВаллет-а процењује поене Бест Вестерн Ревардс на 0.7 центи сваки када их користите за хотелске собе. Али да ли је то прави програм лојалности за ваш стил путовања?

Ако сте путник који води рачуна о буџету и цену цени више од погодности и жели програм са поенима који никада не истичу, овај програм може да вам понуди добар повраћај трошкова.

» Сазнајте више: Колико вреде ваше авио миље и хотелски бодови ове године?

У овом чланку:

 • Колико вреде награде Бест Вестерн

 • Зарађивање поена Бест Вестерн Ревардс

 • Кредитне картице које зарађују поене Бест Вестерн Ревардс

 • Искориштавање бодова Бест Вестерн Ревардс

 • Добре опције откупа

 • Лоше опције откупа

 • Доња граница

Колико вреде Бест Вестерн поени

На основу наше најновије анализе, НердВаллет оцењује поене Бест Вестерн на 0.7 центи по комаду. Да бисмо утврдили вредност наградних поена, упоредили смо цене готовине и исплате награда за хотелске боравке на неколико дестинација и датума. Поделили смо цену у готовини са ценом у поенима да бисмо одредили вредност „цента по поену“ за свако хотелско ноћење, а затим усредсредили ову вредност за неколико претрага. Прочитајте више о томе како смо дошли до ових цифара.

Ово је стога основна вредност за Бест Вестерн бодове, заснована на подацима из стварног света прикупљеним од стотина хотелских боравака, а не максимална вредност. Другим речима, требало би да тежите резервацијама награда које нуде 0.7 центи или више од ваших Бест Вестерн поена.

Да бисте одредили вредност својих поена за одређене резервације, поделите готовинску вредност (минус све накнаде повезане са резервацијом награде) са бројем потребних поена. Дакле, ако би хотелска соба коштала или 100 долара, или 15.000 поена + 10 долара одмаралишта, математика би била следећа:

(100 – 10 УСД) / 15.000 = 0.006 или 0.6 центи по боду.

Бест Вестерн Ревардс: основе

Године 2008. Голд Цровн Цлуб је преименован у Бест Вестерн Ревардс, уз обећање да ће понудити већу вредност за клијенте широм спектра цена. Неки од најпопуларнијих брендова Бест Вестерн укључују:

 • Бест Вестерн: Као стари бренд, хотели Бест Вестерн нуде собе погодне за породице, бесплатан Ви-Фи и бесплатан доручак на већини локација.

 • Бест Вестерн Плус: Бест Вестерн Плус хотели нуде надоградњу на основно хотелско искуство бренда. Уз бесплатан доручак, бесплатан Ви-Фи и мини фрижидере у соби, ови хотели су дизајнирани имајући на уму путнике средњег ранга.

 • Бест Вестерн Премиер: Као и хотели вишег средњег ранга, Бест Вестерн Премиер нуди погодности намењене пословним путницима. Поред унапређених соба, бесплатног бежичног интернета и бесплатног доручка на неким локацијама, Бест Вестерн Премиер хотели такође имају пословне центре, просторе за састанке и коктел барове на лицу места.

 • БВ Сигнатуре Цоллецтион: Мањи отисак унутар Бест Вестерн-а, БВ Сигнатуре Цоллецтион балансира врхунске садржаје и декор са приступачним ценама. БВ Сигнатуре Цоллецтион нуди бесплатан бежични интернет и бесплатан доручак свим гостима.

 • БВ Премиер Цоллецтион: БВ Премиер Цоллецтион је најмања група некретнина у оквиру Бест Вестерн-а, фокусирана на стварање незаборавних искустава у врхунским хотелима. Дестинације у овој групи су упоредиве са бутик смештајем, са софистицираним садржајима који одражавају њихову локацију.

 • СуреСтаи: штедљиви путници ће ценити једноставност СуреСтаи хотела Бест Вестерн. Са континенталним доручком и бесплатним бежичним интернетом, овај бренд је фокусиран на пружање основних ствари за госте који воде вредност.

 • СуреСтаи Плус: Корак изнад СуреСтаи хотела, СуреСтаи Плус балансира ниске цене са погодностима које пословни путници највише цене. Гости могу да очекују бесплатан бежични интернет у сваком хотелу, заједно са топлим доручком сваког јутра на већини локација.

Остали брендови Бест Вестерн укључују Аиден би Бест Вестерн, Екецутиве Ресиденци од Бест Вестерн, Гло, Садие, Сурестаи Цоллецтион и Виб.

Имајте на уму да се садржаји наведени по бренду могу разликовати у одређеним објектима, па ако рачунате на нешто попут бесплатног доручка, препоручујемо вам да позовете хотел да бисте потврдили.

Назад на врх

Бест Вестерн Ревардс елитни нивои

Програм има пет елитних нивоа, почевши од основног нивоа Блуе, до Диамонд Селецт за најлојалније госте. Поени никада не истичу за све чланове, а сви који су се пријавили за Бест Вестерн Ревардс добијају приступ ексклузивној линији за резервације.

 • Бест Вестерн Ревардс Блуе: Сви чланови почињу на плавом нивоу, додељују се када се пријаве или не стекну елитни статус сваке године. На основном нивоу, чланови зарађују 10 поена за 1 долар на квалификационим боравцима и могу да резервишу награде без датума затамњења. Приликом преузимања поена за собе, сва бесплатна ноћења се рачунају у елитни статус. Чланови могу захтевати рано пријављивање или касно одјављивање за свој боравак, зависно од расположивости.

 • Бест Вестерн Ревардс Голд: Чланови достижу златни статус након што остану 10 ноћења или седам квалификационих боравака, зараде 10.000 поена од квалификованог боравка или добију Бест Вестерн Ревардс® Мастерцард®. Поред погодности плавог нивоа, златни чланови зарађују додатних 10% бонус поена за боравак који испуњава услове, за укупно 11 поена за 1 долар. Златни гости такође могу добити надоградњу собе, где је то доступно, и избор поклона захвалности или додатних поена по доласку.

 • Бест Вестерн Ревардс Платинум: Платинум статус се постиже након 15 ноћења или 10 квалификационих боравака, заради 15.000 поена од квалификованог боравка или добијања Бест Вестерн Ревардс® Премиум Мастерцард®. Поред свих предности плавог и златног нивоа, чланови зарађују 15% бонус поена по боравку поред основних 10 поена за 1 долар.

 • Бест Вестерн Ревардс Диамонд: Чланови прелазе на статус Диамонд након што остану 30 ноћи или 20 квалификационих боравака, или зараде 30.000 поена од квалификованог боравка. Иако овај статус не нуди никакве нове погодности осим оних које даје Голд статус, дијамантске елите зарађују укупно 30% бонус поена за боравак који испуњава услове, за укупно 13 поена за 1 долар потрошен у објектима Бест Вестерн.

 • Бест Вестерн Ревардс Диамонд Селецт: На врху елитне лествице је статус Диамонд Селецт, зарађен боравком 50 ноћи или 40 квалификационих боравака, или зарадом од 50.000 поена од квалификованог боравка. Чланови добијају све погодности златног нивоа, док зарађују 50% бонус поена за боравак који испуњава услове: укупно 15 поена за 1 УСД потрошен у објектима Бест Вестерн.

Назад на врх

Бест Вестерн Ревардс доживотни статус

За разлику од других хотелских програма, Бест Вестерн Ревардс не нуди доживотни статус за своје најлојалније госте. Поновљени статус лојалности се мора стећи сваке године кроз квалификујућа ноћења, квалификујући боравак у хотелу или зарађивање довољно базних поена.

Назад на врх

Да ли Бест Вестерн Ревардс одговара елитном статусу?

Ако тренутно имате елитни статус са другим програмом лојалности хотела, Бест Вестерн ће одговарати вашем статусу у свом програму награђивања. Да бисте се квалификовали, морате да будете члан Бест Вестерн Ревардс и да пошаљете своје информације о лојалности на веб локацији Бест Вестерн Ревардс. Сви нивои статуса су подобни за подударање, укључујући Бест Вестерн Ревардс Диамонд Селецт.

Након прегледа информација које сте доставили, Бест Вестерн ће одредити ваш статус лојалности на основу броја ноћења, боравака или поена потребних за достизање статуса који тренутно имате. Разматраће се само конкурентни програми лојалности хотела — ниједан други статус, укључујући оне код авио-компанија или других провајдера путовања, не примењив. Ако ваш статус буде надограђен у Бест Вестерн-у, добићете нову чланску карту за четири до шест недеља. Ако имате питања о програму, позовите Бест Вестерн на 800-444-7646 или е-поштом [е-пошта заштићена.

Назад на врх

Други програми лојалности Бест Вестерн Ревардс

Поред Бест Вестерн Ревардс-а, хотелски програм нуди два циљана подпрограма: Бест Вестерн Сервице Ревардс и Бест Вестерн Ревардс Бусинесс Адвантаге.

 • Бест Вестерн Сервице Ревардс: Овај програм је отворен за ветеране, војно и владино особље у Сједињеним Државама и Канади. Члановима се аутоматски додељује златни статус и добијају попуст од 10% или више уз владину или војну стопу. Квалификовани чланови морају да се пријаве за Бест Вестерн Ревардс и да покажу званичну личну карту када се пријаве.

 • Пословна предност Бест Вестерн Ревардс: Овај програм је усмерен на мала и средња предузећа, дајући им неке од погодности путовања које су често резервисане за велике компаније. Власник предузећа добија статус дијаманта након одобрења, док запослени додани на рачун компаније добијају златни статус. Поред погодности Диамонд Елите, власници предузећа зарађују 10% бонус поена од боравка свих својих запослених, који се могу искористити за будућа путовања и квалификовати се за промоције и посебне понуде само за чланове.

Назад на врх

Зарађивање поена Бест Вестерн Ревардс

Слично као и други програми награђивања, Бест Вестерн Ревардс омогућава члановима да зараде бодове на више начина. Поред зараде кроз боравак у хотелима, чланови програма лојалности могу да покупе поене за свакодневну потрошњу на кредитним картицама или да искористе предности партнерских понуда.

Назад на врх

Зарађивати поене Бест Вестерн Ревардс за боравак у хотелу

Када боравите у хотелима Бест Вестерн, зарадићете 10 поена за сваки долар потрошен на боравак који испуњава услове, укључујући порезе на одређеним локацијама ван Сједињених Држава.

Прихватљиви боравак се дефинише као боравак који није резервисан:

 • Преко онлајн туристичке агенције (као што је Орбитз, Хотелс.цом, Екпедиа или Кајак).

 • Преко туроператора.

 • Са специјалном стопом попуста, укључујући стопе за запослене, велепродајне цене или снижене боравке дуже од 30 ноћи.

Као што је горе описано, елитни чланови ће зарадити бонус поене преко основних поена, почевши од првог боравка након што достигну свој статус. Елитни бонуси су:

На пример, ако сте резервисали боравак који испуњава услове и платили 100 УСД за ноћење у једној соби, зарадили бисте следећи број поена у зависности од вашег статуса:

 • Плави члан: 1000 Бест Вестерн Ревардс поена.

 • Златни члан: 1.100 Бест Вестерн Ревардс поена (1.000 базних поена плус 100 бонус поена).

 • Платинум члан: 1.150 Бест Вестерн Ревардс поена (1.000 базних поена плус 150 бонус поена).

 • Члан дијаманта: 1.300 Бест Вестерн Ревардс поена (1.000 базних поена плус 300 бонус поена).

 • Диамонд Селецт члан: 1.500 Бест Вестерн Ревардс поена (1.000 базних поена плус 500 бонус поена).

Назад на врх

Кредитне картице које зарађују поене Бест Вестерн Ревардс

Постоје две кредитне картице које зарађују Бест Вестерн Ревардс бодове, обе које нуди Фирст Банкцард, одељење Фирст Натионал Банк оф Омаха. Обе картице долазе са заједничким погодностима укључујући осигурање од незгоде приликом путовања, осигурање за изнајмљивање аутомобила и без накнада за иностране трансакције.

Бест Вестерн Ревардс® Премиум Мастерцард®

Бест Вестерн Ревардс® Премиум Мастерцард® је исплативија од ове две картице, али долази са годишњом накнадом од 89 УСД.

Када користе картицу у објектима Бест Вестерн, власници картица могу да зараде укупно 20 поена за сваки долар потрошен у хотелима Бест Вестерн: 10 базних поена за сваки долар од чланства и 10 поена за сваки долар од картице. Власници картица могу да зараде 2 поена за сваки долар потрошен на све друге куповине.

80.000 поена када потрошите 3.000 УСД у прва 3 обрачунска циклуса након отварања налога, плус 40.000 поена када потрошите 5.000 УСД на сваких 12 обрачунских циклуса. Картица долази са аутоматским платинастим статусом и 10% попуста на флексибилне цене када резервишете на бврцарддисцоунт.цом.

Бест Вестерн Ревардс® Мастерцард®

 Бест Вестерн Ревардс® Мастерцард® нема годишњу накнаду, али и мање награде.

Користећи картицу за боравак у Бест Вестерн хотелима, власници картица могу да зараде 13 Бест Вестерн Ревардс поена за 1 УСД: 10 базних поена за 1 УСД од чланства плус 3 поена за 1 УСД са картице. Картица зарађује 2 поена за сваки долар за све остале куповине.

Нови власници картица могу да зараде овај бонус добродошлице: Освојите до 60.000 бонус поена: 40.000 поена када потрошите 1.000 УСД у прва 3 обрачунска циклуса након отварања налога и још 20.000 поена када потрошите 5.000 УСД на сваких 12 обрачунских циклуса.. Власници картица добијају златни статус све док поседују картицу, а чланови се квалификују за попуст од 10% на флексибилне цене када резервишу на бврцарддисцоунт.цом.

» Сазнајте више: Пронађите најбољу хотелску кредитну картицу за вас

Назад на врх

Други начини да добијете поене Бест Вестерн Ревардс

Иако Бест Вестерн Ревардс не нуди портал за куповину, постоје додатни начини да зарадите поене за куповину. Програм има једног партнера за трансфер, као и бонус понуде преко одабраних продаваца.

 • Телефлора: Чланови Бест Вестерн Ревардс-а могу да зараде 1.250 поена са сваком поруџбином када користе промотивни код БААБВ и унесу свој члански број.

 • Винессе Вине Цлуб: Чланови Бест Вестерн Ревардс-а могу да зараде 12.500 поена када се пријаве за Винессе Вине Цлуб преко веб локације Бест Вестерн Ревардс.

 • Партнери за изнајмљивање аутомобила: чланови Бест Вестерн Ревардс-а могу зарадити поене за изнајмљивање аутомобила од Аламо, Авис, Будгет, Ентерприсе, Натионал и Сикт. Понуде се крећу од 3 бода за 1 долар потрошен на локацијама које учествују, до 1000 стамбених поена за сваки изнајмљивање. Да бисте сазнали више о партнерима за изнајмљивање аутомобила, посетите веб локацију Бест Вестерн Ревардс.

 • Трансфер са Динерс Цлуб Ревардс: Ако имате Динерс Цлуб картицу која зарађује наградне поене, можете да их пренесете у Бест Вестерн Ревардс. Померањем минимума од 7.576 Цлуб Ревардс поена ћете зарадити 20.000 Бест Вестерн Ревардс поена по стопи преноса од 1:2.64.

Назад на врх

Искориштавање бодова Бест Вестерн Ревардс

Од бесплатних ноћења до награда за куповину, Бест Вестерн Ревардс бодови се могу користити у различите сврхе. Иако је примарна употреба поена ноћење у хотелима, чланови их могу искористити и за поклон картице и друге опције.

Назад на врх

Коришћење Бест Вестерн Ревардс за бесплатне хотелске ноћења

Бест Вестерн Ревардс нема званичну табелу награда, али сваки хотел има одређени број поена који ће вам требати да зарадите бесплатно ноћење. Цена ноћења у хотелу се заснива на траженим датумима, локацији хотела и бренду, и може да варира у зависности од сезоне и потражње. На пример: Бест Вестерн хотел може коштати мање поена од хотела Бест Вестерн Премиер, али Премиер локација може да нуди више погодности.

Да бисте утврдили колико бодова ће вам требати за наградно вече, посетите бествестерн.цом и изаберите “Бест Вестерн наградне поене” у менију Тарифе.

Процењујемо поене Бест Вестерн Ревардс на 0.7 центи сваки. Да бисте били сигурни да извлачите максимум из својих поена, потражите награде где можете добити барем толико по боду, ако не и више.

Назад на врх

Други начини коришћења Бест Вестерн Ревардс поена

Чак и ако не можете да користите своје поене за ноћења у хотелима, постоји много других опција, као што су:

 • Авио миље: Бест Вестерн партнери са 16 авио-компанија као трансфер партнера, укључујући Аласка Аирлинес Милеаге План, Америцан Аирлинес ААдвантаге, Бритисх Аирваис Екецутиве Цлуб и Соутхвест Аирлинес Рапид Ревардс. Трансфери се морају обавити у блоковима од 5.000 поена, у односу 5 према 1: 5.000 Бест Вестерн Ревардс поена претвара се у 1.000 авио миља.

 • Поклон сертификат за изнајмљивање аутомобила: Поени се могу претворити у поклон картице на Авис, Аламо, Будгет и Натионал. Поклон картице су процењене на 50 долара свака и крећу се од 11.600 до 13.000 Бест Вестерн Ревардс поена.

 • Добротворне донације: Бест Вестерн Ревардс се може заменити за добротворне донације у ваше име за 10 различитих добротворних организација у Сједињеним Државама и Канади, укључујући Друштво најбољих пријатеља животиња, Канадски Црвени крст и Фондацију Маке-а-Висх. Размена 500 поена резултира донацијом од 2 долара, без ограничења у броју донација које можете да дате.

 • Поклон картице: Као и код других хотелских програма, бодови се могу заменити за поклон картице у неколико продаваца и ресторана. Цене се крећу од 6.000 до 6.500 Бест Вестерн Ревардс поена за неке поклон картице, до 26.000 поена за поклон картицу од 100 долара. Цене награда ће се променити у зависности од поклон картице коју изаберете.

 • Роба: Скоро сви поени се могу заменити за робне награде, а Бест Вестерн Ревардс нису изузетак од овог правила. Тржни центар за откуп награда нуди много различитих артикала за куповину, од сатова и ранчева до кућне технологије. Ваша вредност за бодове зависи од тога шта одаберете да купите.

 • Бест Вестерн Травел Цардс: Ако бисте радије имали готовину за хотелску собу уместо да користите поене за наградна ноћења, можете заменити своје Бест Вестерн Ревардс за путне карте. Путне карте су доступне у оба У.С. долара и канадских долара и мењајте их по различитим курсевима на основу вашег елитног статуса. Гости који немају елитни статус могу да замене 6.000 Бест Вестерн поена за картицу од 25 долара, док чланови елите добијају картицу од 25 долара за 5.500 поена.

Добре опције откупа

Хотелске собе: Упркос многим опцијама, хотелске собе ће вам генерално дати најбољи поврат за ваше Бест Вестерн Ревардс бодове. Када користите поене за резервисање наградних ноћења, путници добијају просечну вредност од 0.7 центи по боду.

Поклон картице: Ако немате другу употребу за своје Бест Вестерн Ревардс, њихово коришћење за поклон картице није најгора употреба ваших поена. У већини продаваца поклон картице се мењају за око 0.4 цента по боду, што је на најнижем нивоу хотелских награда. Иако не препоручујемо нужно размену поена за поклон картице, коришћење Бест Вестерн Ревардс за поклон картице је опција ако не можете да их користите за хотел. Међутим, имајте на уму да пошто ваши Бест Вестерн поени не истичу, можда би било боље да их сачувате за будућност.

Назад на врх

Лоше опције откупа

Награде за робу: Као и код већине програма награђивања, коришћење бодова за робу је обично лош избор. Бест Вестерн Ревардс нису изузетак. Приликом размене за робу, бодови вреде само између 0.2 и 0.по 3 цента. Када размишљате о коришћењу награда за куповину предмета, поделите најнижу цену на број поена потребних за куповину. Ако је вредност испод 0.7 центи, то није велико искупљење.

Преноси авионом: Иако неки програми лојалности хотела нуде добре опције за пренос бодова на километре честог лета авио компаније, претварање Бест Вестерн Ревардс-а у авионске карте није добар предлог. Са односом преноса од 5 поена према 1 миљи честих путника, губите значајну количину вредности осим ако поени ваше авио компаније не вреде 3 цента или више. Ако останете у објектима Бест Вестерн, али не желите бодове, можете да промените своје награде на авио миље у свом профилу.

Назад на врх

Доња граница

У понуди једног од највећих америчких хотелских ланаца, Бест Вестерн Ревардс може бити драгоцен за путнике који првенствено бораве у Сједињеним Државама и Канади. Са просечном вредношћу 0.7 центи по боду, укупна вредност програма је нижа у поређењу са конкурентима као што је Ворлд оф Хиатт. Али за оне који желе чисту собу и немају ништа против да се одрекну погодности хотела са пуном услугом, Бест Вестерн Ревардс може имати неку дугорочну вредност.

Назад на врх

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here