Велики картел вс. Схопифи: који је прави за ваше пословање?

Биг Цартел и Схопифи су платформе за е-трговину засноване на вебу које вам омогућавају да креирате онлајн продавницу, управљате поруџбинама купаца и покрећете попусте и промоције.

Иако ова два решења имају сличне карактеристике, Биг Цартел је добра опција за независне уметнике и трговце који продају ограничен број производа. Биг Цартел нуди бесплатан план, једноставне теме и основне алате који су вам потребни за почетак продаје на мрежи.

Схопифи је, с друге стране, погоднији за широк спектар послова е-трговине. Схопифи нуди четири плана претплате и решење на нивоу предузећа, робустан пакет функција и интегрисану обраду плаћања са Схопифи Паиментс-ом. И, Схопифи је на врху листе НердВаллет-а најбољих креатора веб локација за е-трговину за мала предузећа.

Ево поделе Биг Цартел у односу на Схопифи, укључујући и како се они упоређују у погледу важних карактеристика платформе за е-трговину.

Велики картел вс. Схопифи: одлучујући фактори

Велики картел

Схопифи

Цост

 • Златни план: 0 УСД месечно.

 • Платинум план: 9 долара.99 месечно.

 • Дијамантски план: 19 долара.99 месечно.

 • Лите план: 9 долара месечно.*

 • Основни Схопифи план: 29 УСД месечно.

 • Схопифи план: 79 долара месечно.

 • Напредни Схопифи план: 299 УСД месечно.

 • Схопифи Плус: Почевши од 2.000 УСД месечно или на основу понуде за предузећа са великим обимом продаје.

*Схопифи Лите вам омогућава да додате дугме за куповину на постојећу веб локацију или продавницу на мрежи, али не можете да креирате Схопифи продавницу на мрежи са овим планом.

Дизајн продавнице

Више од 15 бесплатних тема. Оно што видите је оно што добијате, или ВИСИВИГ, уређивач тема; плаћени планови могу да користе ХТМЛ за уређивање кода теме њихове продавнице.

Више од 70 бесплатних и плаћених тема; плаћене теме се крећу од 150 до 350 долара. ВИСИВИГ уређивач тема; све теме укључују приступ ХТМЛ-у и ЦСС-у.

Обрада плаћања

 • Користите Стрипе или ПаиПал да бисте прихватили плаћања клијената.

 • Да бисте лично прихватили плаћања, морате користити Стрипе или узети готовину.

 • Велики картел не наплаћује накнаде за трансакције; платићете само накнаде за обраду са Стрипе-а или ПаиПал-а.

 • Изаберите неки од преко 100 пролаза за плаћање да бисте прихватили плаћања клијената.

 • Схопифи Паиментс је аутоматски интегрисан са Схопифи; стопе обраде варирају у зависности од претплатничког плана.

 • Ако користите провајдера треће стране, Схопифи ће наплатити додатну накнаду за трансакцију.

Прилагодљивост

Сајам. Три опције плана, али сваки план је ограничен бројем производа које можете продати. Врхунски планови не нуде никакве напредне продајне функције.

Одлично. Три плана, као и предузеће и једноставно решење. Планови вишег нивоа нуде снижену обраду плаћања, додатне кориснике, напредно извештавање, између осталих алата.

Подршка муштеријама

Сајам. Подршка је доступна путем е-поште, од понедељка до петка од 8 сати.м. до 6 стр.м. ЕТ.

Одлично. Подршка доступна 24/7 путем е-поште и ћаскања уживо. Основни Схопифи планови и изнад такође нуде телефонску подршку 24/7.

Лакоћа коришћења

Одлично. Приступачан за почетнике, једноставан и јасан интерфејс. Брзо и лако започните и управљајте својим налогом. Онлине центар за подршку нуди корисне ресурсе.

Одлично. Погодан за употребу за све врсте власника предузећа. Лако је подесити свој налог и кретати се по контролној табли. Широк избор онлајн ресурса за додатну помоћ.

Схопифи Ецоммерце

Купујте одмах

на веб локацији Схопифи

Назад на врх

Схопифи вс. Поређење великог картела

Продајне карактеристике: Схопифи побеђује

И Схопифи и Биг Цартел укључују основне алате који су вам потребни за креирање продавнице е-трговине и почетак продаје на мрежи. Планови Великог картела су, међутим, прилично ограничени. Уз бесплатни Голд план, можете додати само до пет производа са једном сликом по производу. Иако следећи ниво, Платинум, може да прими 50 производа, и даље сте ограничени на пет слика по производу. Коначно, врхунски Диамонд план нуди 500 производа, али слике су ограничене на 5 по производу.

Са Схопифи, са друге стране, можете додати неограничен број производа, са до 250 слика, 3Д модела или видео записа за сваки производ. Такође можете да додате до 250 ознака сваком производу, креирате варијанте производа, прилагодите листу претраживача и чак додате производе на претплату на своју веб локацију.

Иако Биг Цартел нуди основне алате за испоруку, залихе и попусте, Схопифи нуди напредније могућности. Све Схопифи понуде укључују опоравак напуштених колица, могућност штампања етикета за отпрему, продају у више валута и више језика, као и вишеструке корисничке налоге. Схопифи такође нуди приступ алатима за управљање купцима и интегрисаном блогу — плус, можете продавати на неколико канала, укључујући друштвене медије и онлајн тржишта.

Назад на врх

Цена: Велики картел побеђује

Ако је приступачност ваш главни приоритет, Биг Цартел има предност у односу на Схопифи цене. Биг Цартел нуди потпуно бесплатан план - а његов план највишег нивоа износи 19 долара.99 месечно — што га чини приступачнијим чак и од основног Схопифи плана (29 УСД месечно).

Иако Схопифи нуди Лите план за 9 УСД месечно, он вам омогућава само да додате дугме за куповину на постојећу веб локацију или продавницу на мрежи — не можете да креирате продавницу користећи овај план. Сви планови Великог картела, са друге стране, омогућавају вам да креирате онлајн продавницу, прихватате уплате од купаца и обрађујете поруџбине.

Поред тога, све теме продавница Биг Цартела су бесплатне и компанија не наплаћује накнаде за трансакције изнад онога што Стрипе или ПаиПал наплаћују за обраду плаћања. Са Схопифи-ом, мање од 15% тема продавнице је бесплатно, а ако користите другог добављача плаћања осим Схопифи Паиментс-а, Схопифи ће наплатити накнаду за трансакцију од 2%, 1%, 0.5% или 0.15% (на основу вашег плана претплате) поврх накнада које плаћате независном добављачу којег одаберете.

Назад на врх

Обрада плаћања: Схопифи побеђује

Иако Схопифи наплаћује додатну накнаду за трансакцију за коришћење провајдера треће стране, имате више опција и једноставније подешавање (са Схопифи Паиментс) када је у питању обрада плаћања.

Велики картел нуди само два избора: Стрипе или ПаиПал. Пошто су ово провајдери трећих страна, мораћете да креирате Стрипе или ПаиПал налог да бисте почели да прихватате плаћања, али можете да изаберете да користите оба процесора да бисте омогућили својим клијентима да имају опције плаћања — нешто што Схопифи не нуди. Међутим, да бисте лично прихватили плаћања, мораћете да користите Стрипе.

Велики картел не наплаћује накнаде за трансакције. Уместо тога, платићете само накнаде које наплаћује ваш процесор. На пример, Стрипе накнаде почињу од 2.9% плус 30 центи по трансакцији за онлајн плаћања. За ПаиПал, трошкови почињу од 3.49% плус 49 центи по трансакцији.

Схопифи Паиментс, с друге стране, аутоматски се интегрише са свим Схопифи плановима. Када се региструјете за налог, можете одмах почети да прихватате уплате (укључујући ПаиПал). Цене за Схопифи плаћања почињу од 2.7% по трансакцији за лична плаћања и 2.9% плус 30 центи по трансакцији за онлајн плаћања. Поред тога, можете снизити своје стопе тако што ћете надоградити свој план претплате.

Штавише, Схопифи се интегрише са преко 100 гејтвеја за плаћање широм света, укључујући популарне провајдере као што су 2Цхецкоут, Адиен и Аутхоризе.нет.

» ВИШЕ: НердВаллетове најбоље компаније за обраду кредитних картица

Назад на врх

Једноставност употребе: Кравата

Схопифи и Биг Цартел су лаки за употребу, са платформама које су лако доступне. Можете брзо да почнете да користите Схопифи или Биг Цартел, бирајући један од њихових унапред дизајнираних шаблона и користећи ВИСИВИГ едитор да бисте га прилагодили.

Иако Схопифи може понудити већи избор шаблона и више опција прилагођавања, једноставност шаблона Биг Цартел-а је погодна за власнике предузећа који желе да продају ограничен број артикала.

Обе платформе имају директне, чисте интерфејсе којима је лако навигирати — а када се нови корисници пријаве, Схопифи и Биг Цартел нуде вођене кораке за почетак.

Поред тога, Биг Цартел и Схопифи пружају свеобухватне ресурсе за подршку на мрежи, укључујући често постављана питања, информативне чланке, видео туторијале и документацију за програмере.

Схопифи Ецоммерце

Купујте одмах

на веб локацији Схопифи

» ВИШЕ: Како направити веб локацију за е-трговину

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here