Двонедељне исплате студентског кредита брже отплаћују дуг“,

  • Отклањање дугова: Савети како да брзо отплатите студентске кредите

  • Уштеда новца: Савети о томе како да снизите камату на студентске кредите

  • Смањење уплата: Савети о томе како да добијете ниже месечне уплате студентског кредита

Двонедељне исплате студентског кредита олакшавају додатно плаћање и уштеду на камати — а да тога нисте ни свесни.

Ова стратегија је савршена за људе који желе да брже отплаћују студентске кредите али немају довољно новца да то ураде. Ево како функционишу уплате студентског кредита сваке две недеље и како да их натерате да се рачунају.

Двонедељни калкулатор плаћања

Помаже ли плаћање кредита два пута месечно?

Двонедељне исплате могу вам помоћи да смањите рок трајања студентског кредита месеци или године, као и стотине или хиљаде ваших укупних камата.

Како ово ради? На двонедељном распореду плаћања, вршите 26 половичних уплата годишње — 52 подељено са два — уместо 12 пуних месечних уплата. То значи да на крају сваке године плаћате додатну уплату.

На пример, рецимо да дугујете 30.000 долара студентских кредита са каматом од 7%. Током стандардног 10-годишњег периода отплате, плаћали бисте 348 УСД месечно. Ако уместо тога плаћате 174 долара сваке две недеље, бићете без дугова 13 месеци раније и уштедели бисте 1.422 долара на камати.

У овом примеру, на крају бисте платили 4.524 долара годишње на двонедељном распореду уместо 4.176 долара по месечном распореду.

Имајте на уму да плаћање два пута недељно није исто што и плаћање кредита два пута месечно. Са отплатом студентског кредита сваке две недеље, плаћате половину месечне уплате сваке две недеље, што значи да ћете два месеца годишње плаћати три половичне уплате.

» ВИШЕ: Како функционише камата на студентски кредит

Како плаћати студентски кредит сваке две недеље

Ако будете плаћени сваке две недеље, ваше плате и уплате ће се ускладити и олакшати планирање буџета за исплате два пута месечно. Ево како то учинити.

  1. Проверите код свог зајмодавца или сервисера зајма. Погледајте да ли је могуће подесити исплату студентског кредита двонедељно путем аутоматског плаћања — неки то дозвољавају, неки не. На пример, два главна савезна сервисера за кредите, Греат Лакес и Навиент, немају. Неке компаније за рефинансирање студентских кредита, укључујући СоФи и Цоллеге Аве, раде. И даље можете да плаћате двонедељно ако ваш зајмодавац или сервисер нема аутоматско плаћање двонедељно, али ћете то морати да урадите ручно.

  2. Дајте упутства о томе како желите да се примењују додатна плаћања. На двонедељном распореду плаћања, биће два месеца у којима ћете извршити три половичне уплате. У тим случајевима, замолите свог зајмодавца да примени додатни износ на стање вашег кредита уместо плаћања следећег месеца - то ће вам помоћи да отплатите дуг брже.

  3. Водите рачуна о термину. Да бисте избегли накнаде за кашњење, извршите обе уплате сваке две недеље пре сваког датума доспећа месечног плаћања. Неки зајмодавци и сервисери вам дозвољавају да промените датум доспећа. Ако вам је то могуће, изаберите датум који је у складу са вашим платним распоредом.

  4. Размотрите алтернативе. Ако не можете да подесите двонедељна плаћања, било зато што ваш кредитор то не дозвољава или вам периоди плаћања нису усклађени, покушајте да своју месечну уплату поделите са 12 и да додате тај износ свакој месечној уплати.

Више начина да пређете студентски дуг

Ако двонедељна плаћања студентског кредита нису за вас, или ако желите више начина да убрзате отплату, испробајте ове стратегије:

  • Платите додатно. Без обзира да ли често плаћате паушални износ на свој дуг или стално плаћате више од минималног, додатно плаћање је кључ за брже ослобађање од дугова. НердВаллет-ов калкулатор додатних плаћања показује вам како плаћање чак и мало више може умањити месеце или године вашег распореда отплате.

  • Рефинансирање студентског кредита. Ако имате добру кредитну способност и стабилан приход и лако се одричете погодности федералног зајма, могли бисте да добијете нижу стопу рефинансирањем студентских кредита. Са нижом стопом, можете задржати тренутни износ месечне уплате и још брже се ослободити дугова.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here