Црни петак 2021: Очекујте тако-такве понуде и застоје у снабдевању“,

Не, извини, немаш времена да дођеш до даха од Ноћи вештица пре него што кренеш у следећи празник — па, празник куповине. Црни петак је пред нама.

Валмарт, Бест Буи и други трговци већ промовишу продају црног петка, а Амазон се њима хвали око месец дана.

Ево шта ове ране промоције значе за вас и зашто бисте можда желели да размислите да ли их вреди пратити.

Прво, хајде да се позабавимо слоном у ланцу снабдевања

Вероватно сте чули за уска грла у ланцу снабдевања која су делимично узрокована великом потражњом потрошача у комбинацији са недостатком радне снаге у вези са пандемијом и затварањем фабрика. Тај поремећај је довео до неизвесне празничне куповине.

„У нормалној години све је пажљиво координисано“, каже Ерик Андерсон, председавајући малопродаје и професор маркетинга на Келлог школи менаџмента Универзитета Нортхвестерн у Еванстону, Илиноис. Продавци обично имају много бољи осећај када ће њихови производи стићи, као и када и како да их промовишу.

„Ове године, то је дивљи запад“, каже он. „[Продавци на мало једноставно не знају када ће ствари стићи, јер постоји толико неизвесности у ланцу снабдевања.” Њихови производи могу бити заглављени у луци или на броду – или још нису произведени, каже он.

Дакле, не само да многи трговци на мало нису сигурни када ће њихови производи стићи, већ такође не знају да ли ће залихе уопште бити доступне за продају за празнике. Означите многе наслове о потенцијалном недостатку производа.

Ако желите нешто за празнике, купите то одмах

Дакле, сада имате понуде за Црни петак и неизвесну залиху касније. Могао би и да почнеш да пуниш своју корпу.

Рана куповина је посебно важна за „све што је иоле популарно“, каже Андерсон, као и за ствари које морате имати за празнике. Сачекајте да купите и ризикујете да ствари које желите да буду недоступне или не могу да стигну када вам затребају.

Чак и ако сачекате до средине децембра да бисте купили празничне куповине — а оне могу стићи до вас на време — очекујте високе накнаде за испоруку за артикле купљене на мрежи, каже Мари Дрискол, генерални директор луксуза и моде за Цоресигхт Ресеарцх, саветодавац и истраживачка фирма специјализована за малопродају и технологију. Она, такође, препоручује да почнете са празничном куповином рано (и предлаже да добијете рачуне за поклон док сте у томе).

Марк Коен, директор студија малопродаје на Цолумбиа Бусинесс Сцхоол у ​​Њујорку, нуди изузетак од савета за рану куповину. Рецимо да сте лежернији купац коме не треба одређена ставка до празника. Обично можете пронаћи понуде које су једнако добре, ако не и боље, од оних које видите на Црни петак ако сачекате да се ближе децембарски празници.

У том тренутку, малопродавци су жељни да продају своје залихе до краја године, каже он, што би могло довести до великог пада цена. Ова година ће вероватно бити слична, осим што ће ток залиха бити „неправилан“, каже Коен.

„Све те ствари у припреми које се широко описују као „одложене“ све ће се појавити у неком тренутку“, каже он. „Ако се појави заиста касно, биће веома снижено.”

Можда ћете желети да искористите те ниске цене — само не рачунајте на њих. Како Андерсон каже: „Могло би да се појаве неке сјајне понуде у последњем тренутку, али ко зна?”

Понуде вероватно неће бити вредне пажње

Проблеми у ланцу снабдевања и извештавање о њима у вестима вероватно ће довести до тако-таквих понуда за Црни петак. На крају крајева, понуда је угрожена, али не и потражња.

Продавци могу да промовишу чињеницу да имају жељени артикал на залихама и да вам га могу набавити до празника, а да не морају превише да попусте, каже Дрискол, који живи у Њујорку. Само задовољавање потражње биће еквивалентно повољној цени. „Ако је на лагеру, бићете срећни“, каже она.

Иако ћете можда бити одушевљени када видите да је одређено нешто доступно — и осећате да се очекује да ћете потрошити новац током овог великог догађаја куповине — покушајте да останете присебни. „Избегавајте хипе“, каже Коен.

Наравно, ако желите ствар која је на распродаји и можете је приуштити, купите је. Али покушајте да запамтите да ће ови послови вероватно бити осредњи у поређењу са претходним годинама.

Више награда. Мање посла. Брзо упоредите картице и рачуне да бисте пронашли најпаметније стопе и награде. ПОЧЕТИ

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here