ЦхекСистемс ставио на црну листу? шта треба знати

Кључне Такеаваис:

  • ЦхекСистемс је агенција за извештавање коју банке користе за праћење клијената који су погрешно поступали са својим банковним рачуном, укључујући неплаћање накнаде за прекорачење или одбијање чека.

  • ЦхекСистемс записи обично прате људе до пет година.

  • Чак и ако особа има ЦхекСистемс евиденцију, она обично и даље може отворити текући рачун друге шансе, што је опција за људе који иначе не могу добити банковни рачун.

Ако вам је одбијен банковни рачун, то може бити због извештаја о ЦхекСистемс-у. Када се пријавите за нови рачун, многе банке користе ЦхекСистемс да виде да ли имате историју погрешног руковања банковним рачунима. Ово може утицати на њихову одлуку да вам одобри налог.

Бити у ЦхекСистемс-у може бити изазов неко време, али још увек постоје начини да добијете банковни рачун док чекате да се ваш досије изјасни. Читајте даље за више информација о ЦхекСистемс-у и које опције вам могу бити доступне.

» Поправите свој ЦхекСистемс запис са ових пет корака

Шта је ЦхекСистемс??

ЦхекСистемс је национална агенција за извештавање о потрошачима која води евиденцију о људима који су злоупотребили текући или штедни рачун; на пример, одбијањем чека или неплаћањем накнаде. Банке и кредитне уније могу користити ЦхекСистемс да утврде да ли је особа пожељан потенцијални клијент.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Штедни рачун је место где можете безбедно да складиштите новац док зарађујете камату. Штедни рачун је место где можете безбедно да складиштите новац док зарађујете камату. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Како ЦхекСистемс функционише?

Банка или кредитна унија ће прегледати ЦхекСистемс извештај подносиоца захтева. Више од 80% банака и кредитних унија користи извештаје потрошача од агенција као што су ЦхекСистемс или Еарли Варнинг Сервицес како би им помогли да одлуче да ли да одобре подносиоце захтева за банковни рачун, према Националном центру за право потрошача.

Процес прегледа је сличан подношењу захтева за кредитну картицу. Издавалац картице обично пролази кроз најмање један велики биро за кредитно извештавање да провери ваш кредит. Ово помаже издаваоцу да утврди да ли сте ризичан купац за нову кредитну картицу. (Неке банке такође гледају ваш кредитни резултат када се пријавите за банковни рачун. Добијте свој резултат бесплатно од НердВаллет-а.)

Банке и кредитне уније деле информације о овим појединцима и да ли је институција затворила њихове рачуне. Заузврат, агенција прикупља ове историје потрошача и креира оцене ризика и извештаје за банке које ће користити када разматрају потенцијалне клијенте.

Следеће: Провера друге прилике Потребан вам је нови почетак вашег банкарства? Погледајте рачуне друге шансе за проверу широм Сједињених Држава.С. Погледајте листу

ЦхекСистемс банкама и кредитним синдикатима пружа следеће информације:

  • Оцена ризика: ЦхекСистемс Цонсумер Сцоре се креће од 100 до 899. Што је ваш резултат већи, то боље, јер високи резултати показују да сте мање ризичан купац.

  • Извештај: Извештај — или „Откривање потрошача“, како га ЦхекСистемс назива — приказује ставке као што су неплаћене накнаде (првенствено од прекорачења), чекови одбијени код продаваца и сумње на превару. Извештаји такође наводе кредитне упите, наруџбине за чекове и блокаде безбедности које иницирају потрошачи. (Ако сте били жртва крађе идентитета, можете да замрзнете свој извештај потрошача ЦхекСистемс. Ово помаже да се осигура да се нови финансијски рачуни не отварају на ваше име без вашег овлашћења.)

Појединци могу затражити свој резултат и пријавити се. Можете затражити и свој резултат и извештај од агенције, али ЦхекСистемс извештај је кориснији. То вам даје контекст зашто вас је банка можда одбила, а можете добити један примерак бесплатно сваке године. Да бисте затражили извештај онлајн, попуните овај образац за откривање података за потрошаче на званичном веб-сајту ЦхекСистем-а.

Извештај ћете углавном добити поштом у року од пет радних дана. Али можда нема много у вашем извештају, и то је добра ствар: за разлику од кредитних извештаја, ЦхекСистемсови се углавном фокусирају на негативну историју налога.

Колико дуго остајете на ЦхекСистемс-у?

Обично пет година. Иако савезни прописи дозвољавају ЦхекСистемс-у да води евиденцију до седам година, агенција их чува пет.

Ако прегледате свој извештај и видите било какве нетачне или застареле информације, такође можете да поднесете спор на веб локацији ЦхекСистемс и својој финансијској институцији.

Да ли су кредитни извештаји део процеса прегледа?

Понекад ће банка захтевати кредитни извештај. Банке ће можда желети више информација од само банкарске историје пре него што одобре рачун новог клијента, укључујући кредитне извештаје.

Ако банка нуди текући рачун са кредитном опцијом као што је прекорачење кредитне линије, на пример, може затражити информације о кредиту. Банке могу или да извуку кредитни извештај неке особе од једног од главних бироа за кредитно извештавање или да добију додатне информације које ЦхекСистемс пружа.

Могу ли да добијем банковни рачун ако ми је одбијен?

Кратак одговор је, да, можете добити банковни рачун чак и ако сте на ЦхекСистемс-у. Стављање на црну листу не значи нужно да нећете имати приступ текућем или другом рачуну у наредних пет година.

Неке банке и кредитне уније нуде људима са замрљаном историјом такозване текуће рачуне друге шансе. Иако они обично долазе са месечним накнадама, клијенти често могу да пређу на јефтиније редовне текуће рачуне након што успешно управљају провером друге шансе годину или две.

„Менаџери банака или кредитних синдиката често имају овлашћење да дају привилегије рачуна упркос негативним извештајима ЦхекСистемс-а“, каже Роб Друри, извршни директор Удружења хришћанских финансијских саветника. Поред тога, можете покушати да отворите рачун у кредитној унији, каже он: „Неки се не претплате на ЦхекСистемс.”

» Желите да обновите са штедним рачуном уместо провере? Прегледајте НердВаллет листу најбољих штедних рачуна

Размотрите друге алтернативе. Такође можете да се одлучите за припејд дебитну картицу која има ниске накнаде и јаку заштиту.

Одбијање банковног рачуна због негативног извештаја ЦхекСистемс-а или ниске оцене потрошача није крај света. Разумевање како процес функционише и које су опције вашег текућег рачуна може вам помоћи да напредујете ка бољем управљању новцем.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here