Браинтрее Паиментс Ревиев: карактеристике, цене и алтернативе

Фокус компаније Браинтрее на е-трговини плаћања чини га лошом опцијом за традиционалне малопродајне операције. Ипак, предузећа која прихватају онлајн плаћања ће ценити транспарентне цене компаније и распон опција плаћања.

Шта је Браинтрее?

Браинтрее је добављач услуга трговаца који нуди услуге обраде плаћања за мобилне апликације и веб локације и повезан је са неким добро познатим именима у мобилном плаћању: ПаиПал и Венмо. Основан 2007., Браинтрее је купио Венмо 2012. и купио га је ПаиПал следеће године.

Услуге које се нуде

Онлине обрада плаћања

Ово је Брејнтријев хлеб и путер. Браинтрее Дирецт омогућава предузећима да прихватају плаћања на мрежи и преко своје мобилне апликације.

Предузећа могу да прихвате следеће начине плаћања са Браинтрее:

 • Кредитне картице: Виса, Мастерцард, Америцан Екпресс, Дисцовер и Динерс Цлуб.

 • Дебитне картице: Виса, Мастерцард и Маестро (нека тржишта).

 • Дигитални новчаници: Аппле Паи, Гоогле Паи и Самсунг Паи.

 • АЦХ.

 • Венмо (доступно само у Сједињеним Државама).

 • ПаиПал.

Плаћање на продајном месту

Док се Браинтрее фокусира на е-трговину, услуга подржава лична плаћања помоћу читача картица ПаиПал Хере. Власници предузећа који прихватају ПаиПал плаћања могу наручити ПаиПал Хере читач за 24 долара.99. Трансакције подлежу ценама ПаиПал Хере. Нема додатне накнаде од Браинтрее-а.

Карактеристике

Аспекти

Доступност

Обрада кредитних картица

да.

Дигитални новчаници

да.

АЦХ обрада плаћања

да.

ПЦИ усклађеност

да.

Обрада криптовалута

Не.

Подршка за више валута

да.

Фактурисање

Не.

Понављајући обрачун и претплате

да.

Извештаји о трансакцијама

да.

Прицинг

Браинтрее наплаћује паушалну стопу у зависности од врсте плаћања, са различитим стопама за кредитне картице и дигиталне новчанике у односу на плаћања обрађена чеком, ПаиПал-ом или Венмо-ом. Поред тога, одабрана предузећа могу да се квалификују за снижене стопе или цене за размену плус.

Картице и дигитални новчаници: 2.59% плус 49 центи по трансакцији за већину. Међутим, куповине помоћу Америцан Екпресс картице се наплаћују 3.5% без додатне фиксне накнаде.

Додатне накнаде се примењују за кредитне картице издате ван Сједињених Држава и за трансакције у страној валути. Прилагођене паушалне стопе и цене за размену плус су доступне за предузећа која обрађују више од 80.000 долара месечно.

Повраћај средстава је 15 долара сваки.

Венмо: 3.49% плус 49 центи по трансакцији. Прилагођене фиксне цене су доступне за одређена предузећа.

АЦХ: 0.75% по трансакцији, максимална накнада од 5 УСД. Доступне су снижене стопе за предузећа.

ПаиПал и ПаиПал кредит: Цене су одређене условима вашег ПаиПал налога.

Не постоје накнаде за усаглашеност индустрије платних картица или рано отказивање, а већина клијената нема додатних месечних накнада, са једним изузетком: предузећа која користе Браинтрее искључиво као пролаз за плаћање. Та предузећа плаћају 49 долара месечно и 10 центи по трансакцији, заједно са свим накнадама које наплаћује њихов добављач налога за трговце.

» ВИШЕ: Браинтрее вс. ПаиПал: Што је право за ваше пословање?

Прос

Транспарентне, конкурентне цене

Цене Браинтрее-а су освежавајуће јасне у поређењу са другим добављачима услуга трговаца. Компанија наплаћује паушалну стопу за већину предузећа и те цене објављује на својој веб страници. А Браинтрее-ове стопе су конкурентне с обзиром на то да компанија не ставља додатне месечне накнаде на своју стопу по трансакцији (више о томе у наставку). Међутим, обичне продавнице које једноставно траже пролаз ће вероватно наћи боље понуде.

Без уговора, минималне накнаде

Браинтрее клијенти се пријављују из месеца у месец, тако да нема дугог уговора или скупих накнада за превремени раскид. Постоји неколико накнада о којима се може говорити осим паушалне накнаде по трансакцији за обрађена плаћања. Браинтрее не наплаћује додатне месечне накнаде, накнаде за усклађеност са ПЦИ или минималне накнаде за трансакције.

Једине накнаде које клијенти могу очекивати су накнада за повраћај средстава од 15 УСД по инциденту и накнада од 1% за конверзију трансакција плаћених у страној валути у У.С. долара.

Цонс

Кориснички сервис

Браинтрее има оцену од само 1.2 звездице на ТрустПилот, веб локацији за преглед потрошача, првенствено због лоших рецензија везаних за корисничку услугу. Жалбе тврде да услуга подршке не реагује, а многи чекају неколико недеља да се проблеми реше. Поред тога, Браинтрее нуди корисничку подршку само путем е-поште, без телефонске опције осим да контактира свој продајни тим.

Није погодно за малопродају од цигле и малтера

Иако Браинтрее нуди опцију личног плаћања са ПаиПал Хере читачем, услуга није подешена да подржава традиционалне цигле и малтер операције. Као резултат тога, малопродајне радње, ресторани и друга предузећа која првенствено прихватају лична плаћања требало би да истраже друге опције.

Алтернативе

Квадрат

Скуаре и Браинтрее нуде многе од истих предности: транспарентне цене, без месечних накнада или накнада за усклађеност са ПЦИ, и без дугорочних уговора. Међутим, Скуаре нуди решења за обраду плаћања за обичне продавце на мало и ресторане (Браинтрее служи предузећима е-трговине).

Остале предности укључују:

 • Лако подешавање.

 • Конкурентне стопе трансакција.

 • Нема накнада за обраду поврата новца клијентима.

 • Бесплатан софтвер на продајном месту и читач мобилних картица.

Прочитајте наш комплетан преглед Скуаре система на продајном месту.

Дхарма

Дхарма Мерцхант Сервицес је још једна врхунска опција за предузећа е-трговине, са транспарентним стопама и ниским накнадама за трансакције за онлајн плаћања. Али наплаћује месечну накнаду за софтвер (25 УСД) и накнаду за затварање налога (49 УСД). Дхарма користи модел размене плус цена и нуди снижене стопе за предузећа која обрађују преко 100.000 долара месечно.

Остале предности укључују:

 • Компатибилан са различитим системима на продајном месту.

 • Нема накнада за усклађеност са ПЦИ.

 • Нема минималних накнада за трансакције.

Прочитајте нашу пуну рецензију Дхарма Мерцхант Сервицес.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here