Изградите своју авансну уплату уз помоћ хипотеке у капиталу

Купци би могли да нађу решење у Хоме Поссибле, конвенционалној хипотеци са ниском отплатом од Фреддие Маца. Ови кредити нуде атрактивну опцију за зајмопримце који су вољни да нанесу мало лакта: одредбу о капиталу која може елиминисати потребу за готовинским авансом.

Свеат екуити омогућава купцима да "зараде" своје учешће тако што ће побољшати кућу пре куповине, каже Данни Гарднер, виши потпредседник приступачног кредитирања у Фреддие Мац. Купци сами раде посао, а промена процењене вредности након реновирања постаје кредит који могу да аплицирају за куповину.

Примјењују се неки услови: За кориштење функције знојног капитала потребно је знање о побољшању дома и новац за куповину материјала. Продавци такође морају бити спремни да дозволе некоме да ради на њиховој кући пре него што је купе.

Али у правој ситуацији, ова функција даје купцима који први пут продају више новца, посебно на тржиштима на којима је тешко доћи до почетних домова спремних за усељење.

Млади власници кућа воле да уради сам

Америчка жеља да покрене побољшања дома може се делимично приписати нечему познатом као „ХГТВ ефекат“, што се односи на недавни пораст популарних ријалити емисија о побољшању дома и ИоуТубе канала са стручњацима за „уради сам“.

Према НердВаллетовом Извештају о побољшању дома за 2018. годину, 38 процената свих пројеката реновирања кућа су уради сам.

Млађи власници кућа су посебно жељни да засучу рукаве - они млађи од 35 година заврше више од половине свих својих пројеката поправке и побољшања куће уместо да ангажују професионалца. Као резултат тога, троше неколико стотина долара мање на типичан пројекат, наводи се у извештају.

Уз помоћ зноја, купци кућа опседнути „уради сам“ можда ће моћи да каналишу ту енергију у приступачнији дом.

Ко може да користи функцију знојног капитала?

Купци заинтересовани за функцију знојног капитала требало би да разговарају са зајмодавцем који нуди могуће кредите. Опција је отворена за сваког зајмопримца који испуњава опште финансијске смернице.

„Хоме Поссибле је одличан програм зајма“, каже Кеитх Кампе, потпредседник продаје у Флагстар банци. „Једини изазов је увући људе у то, јер постоје ограничења прихода.”

Програм поставља границе прихода домаћинстава према пописном тракту, области која је обично слична кварту по величини. Фреддие Мац има алатку за испуњавање услова која омогућава корисницима да виде ограничења према адреси имовине.

Како функционише функција знојног капитала

Без обзира на то како га исечете, куповина куће захтева нешто новца унапред. За зајмопримце, сваки долар потрошен на побољшање имовине пре куповине повлачи двоструку обавезу као кредит за њихово учешће.

Али пре него што успеју да избаце електричне алате, зајмопримци морају да пронађу праву кућу и продавца који је задовољан јединственим аранжманом.

„Мора да постоји велико поверење између купца и продавца“, каже Џо Зухт, креатор кредита у НБКЦ банци. Они који желе да купују од пријатеља, члана породице или свог тренутног станодавца можда већ имају тај однос поверења, каже он.

Ако су обе стране укључене у договор о капиталу, купчев агент за некретнине ће израдити понуду која описује сва планирана побољшања и објашњава шта ће се десити ако посао пропадне. Када се уговор потпише, купац мора да заврши посао пре него што се зајам затвори — другим речима, пре него што он или она постане власник куће.

Зајмопримци у капиталу такође треба да буду спремни да процењивач прегледа преко рамена током целог процеса. Процењивач ће проценити вредност преуређења и проверити да ли материјали и израда одговарају ономе што је обећано у уговору.

Учврстите „уради сам“ тежње у стварности

За зајмопримце је важно да стратешки изаберу своја побољшања пре продаје, одмеравајући потребан новац и труд у односу на кредит који ће зарадити. Купци такође треба да буду реални у погледу својих „уради сам“ вештина и избегавају да одгризу више него што могу да жваћу.

Док су неке промене само козметичке, друге су капитална побољшања која могу значајно повећати вредност имовине, продужити њен корисни век или је прилагодити за нову употребу. То су обично већи пројекти који могу укључивати постављање новог крова, реновирање кухиње или додавање гараже.

Иако је то интензивнија посвећеност, Гарднер каже да купци који се надају да ће искористити пуну корист од свог капитала треба да се „фокусирају на капитална побољшања, јер када постанете власник тог дома, увек можете направити козметичка побољшања.”

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here