Пословни кредитни резултат 101

Ако имате пословну кредитну картицу за своју компанију, вероватно имате и пословне кредитне резултате - знали то или не. Ови резултати могу да вам помогну да обезбедите боље услове следећи пут када се пријавите за кредит за мала предузећа или добијете полису осигурања за своје пословање.

Ево шта треба да знате о пословним кредитним резултатима, укључујући где да их пронађете и како да их изградите и заштитите.

Шта је пословни кредитни резултат?

Пословни кредитни резултат је сличан личном кредитном резултату, као што је ваш ФИЦО резултат, који је најпопуларнији модел кредитног бодовања.

Баш као што ФИЦО резултат мери вашу личну кредитну способност, ваш пословни кредитни резултат је нумерички приказ кредитне способности ваше компаније. Информације из вашег пословног кредитног извештаја се користе за добијање резултата, а пословни зајмодавци их користе када разматрају вашу кредитну пријаву да предвиде колика је вероватноћа да ћете им вратити на време. Виши резултат значи да ваше предузеће има историју плаћања рачуна на време.

Ево неколико кључних разлика између личних ФИЦО резултата и пословних кредитних резултата:

Опсег: Лични ФИЦО резултати се крећу од 300 до 850; пословни кредитни резултати се углавном крећу од нула до 100. Плаћање на време повериоцима је најбоља ствар коју можете да урадите да бисте изградили добар пословни кредитни резултат.

Стандардизација: Потрошачки кредитни бирои углавном користе ФИЦО алгоритме за израчунавање кредитног резултата. Алгоритми пословне кредитне оцене не прате индустријски стандард и разликују се од бироа до бироа.

Подаци: Генерално, пословни кредитни извештаји и резултати обухватају само налоге које имате под именом предузећа, а не ваше личне налоге. Међутим, многи зајмодавци малих предузећа и издаваоци кредитних картица и даље узимају у обзир ваш лични кредит када вам дају услове.

Приступ: Имате право на бесплатан лични кредитни извештај од сваког од три главна бироа за потрошачке кредите — ТрансУнион, Екуифак и Екпериан — једном сваких 12 месеци, а своје личне ФИЦО резултате можете добити бесплатно од неколико издавалаца кредитних картица. Није тако за пословне кредите. Мораћете да платите да бисте видели кредитни извештај ваше компаније и резултат у три главна пословна кредитна бироа, Дун & Брадстреет, Екпериан и Екуифак.

Приватност: Само ви и неке изабране стране имате право да видите ваше личне кредитне извештаје. Али са пословним кредитним извештајима, све информације су јавне и можете добити информације о другим компанијама све док их плаћате.

Потребна је провера кредитног извештаја? Пријавите се за налог да бисте имали свој бесплатни кредитни извештај и резултат при руци, све време. Почети

Зашто ми треба пословни кредитни резултат?

Ако ваш посао тек креће, вероватно користите свој лични кредит да бисте се задужили. Ако ствари иду глатко, можда се питате зашто је потребно успоставити посебан кредит за ваше пословање.

Добивање финансирања може бити лакше: успостављање солидног пословног кредитног резултата може вам помоћи да повећате ваше шансе да добијете зајам за мала предузећа или кредитну линију по повољним условима.

Стопе на полисе осигурања могу бити ниже: како ваше пословање расте, осигурање би могло постати скупо. Висок пословни кредитни резултат може помоћи у одржавању нижих стопа.

Пословне и личне финансије су раздвојене: Креирање кредитног профила за ваше пословање додаје слој раздвајања између вашег пословања и ваших личних финансија. Раздвајање ваших финансија олакшава праћење пословних трошкова у пореске сврхе.

Повећава се моћ задуживања: Јак пословни кредит може вам помоћи да добијете веће износе финансирања.

Како се израчунава кредитна оцена предузећа?

Сваки од три главна пословна кредитна бироа, Дун & Брадстреет, Екуифак и Екпериан, има сопствени метод одређивања кредитне способности ваше компаније. Постоји неколико других агенција за извештавање о пословним кредитима, али зарад овог чланка, фокусираћемо се на велике.

Када наручите пословни кредитни извештај, запамтите ове две ствари:

 • Сваки биро различито прикупља и проверава информације. Бирои обично прикупљају информације о плаћању из извора као што су продавци, банке, трговачка удружења за прикупљање података и издаваоци пословних кредитних картица. Ове информације се углавном проверавају преко трећих страна.

 • Понекад су подаци нетачни. Иако сви пословни кредитни бирои тврде да пажљиво проверавају своје информације, и даље можете пронаћи грешке у извештају ваше компаније. Генерално, ове грешке можете исправити тако што ћете контактирати бирое и пружити доказ да су информације нетачне.

Дун & Брадстреет пословни кредитни резултати

Дун & Брадстреет мери ризик компаније користећи Паидек резултат, у распону од нула до 100. Овај број се заснива на подацима о плаћању пријављеним бироу или компанијама за прикупљање података које су партнери са бироом. Он, заједно са „комерцијалним кредитним резултатом“ и „оценом о финансијском стресу“, помаже зајмодавцима да одлуче да ли да вам дају кредит и колико. Осигуравајуће компаније такође могу да користе резултат да одреде ваше премије и може помоћи станодавцима да одреде да ли да вас узму као пословног закупца, наводи Дун & Брадстреет.

Да бисте имали Паидек број, морате да поднесете захтев за ДУНС број преко веб локације Дун & Брадстреет, која је бесплатна, а биро мора имати евиденцију о вашим уплатама са најмање четири добављача.

Да бисте повећали ваш Паидек резултат, Дун & Брадстреет препоручује отплату дугова на време или пре рока и подстицање добављача и продавца да пријаве позитивну историју плаћања.

Д&Б кредитни извештаји

У кредитном извештају Д&Б видећете и свој комерцијални кредитни резултат и резултат финансијског стреса.

Комерцијални кредитни резултат предвиђа вероватноћу кашњења плаћања рачуна у наредној години. Оцена се креће од 101 до 670, при чему нижи резултат представља већу вероватноћу делинквенције.

Оцена финансијског стреса предвиђа вероватноћу пословног неуспеха у наредних 12 месеци. Неуспех пословања значи да неплаћени кредит или измирују повериоци или да предузеће престаје са радом без исплате кредитора у целости. Резултат се креће од 1.001 до 1.610, а нижи бројеви дају предузећима већу вероватноћу финансијског стреса.

Ево како изгледа кредитни извештај компаније Дун & Брадстреет.

Екуифак пословни кредитни резултати

Екуифак нуди три различите процене за предузећа у својим кредитним извештајима: индекс плаћања, резултат кредитног ризика и резултат пословног неуспеха.

Као и Паидек резултат, Екуифак-ов „индекс плаћања“, мерен на скали од нула до 100, одражава колико је уплата ваше компаније извршено на време и представља податке од продаваца и кредитора. Међутим, није дизајниран да предвиђа будуће понашање, каже Тоња Џејмс, потпредседница Екуифак-а за управљање производима. Томе служе друга два резултата.

„Оцена пословног кредитног ризика“ разматра вероватноћу да ваше предузеће озбиљно касни са исплатама. Резултати се крећу од 101 до 992, мерећи ове ствари:

 • Величина компаније

 • Доступан кредитни лимит на револвинг кредитним рачунима, као што су кредитне картице

 • Прошло је време од отварања најстаријег финансијског рачуна

 • Докази о нефинансијским трансакцијама, као што су фактуре од добављача, које касне или наплаћују за два или више циклуса наплате

„Скор пословног неуспеха“ мери вероватноћу затварања вашег предузећа у периоду од 12 месеци. Она се креће од 1.000 до 1.610, при чему нижи резултат указује на већу вероватноћу пословног неуспеха. Он процењује ове ствари:

 • Старост вашег најстаријег финансијског рачуна

 • Колико сте својих кредитних лимита користили у последња три месеца

 • Без обзира на то да ли сте у претходна 24 месеца имали неплаћене рачуне или каснила плаћања

 • Докази о нефинансијским трансакцијама, као што су фактуре добављача, кашњења или наплате за два или више циклуса наплате

И за оцену кредитног ризика и за оцену пословног неуспеха, оцена нула указује на банкрот.

Ево како изгледа Екуифак пословни кредитни извештај.

Екпериан пословни кредитни резултат

Екпериан нуди производ који се зове ЦредитСцоре извештај, који укључује пословну кредитну оцену, као и друге информације, као што су трендови плаћања, историја налога и јавна евиденција. Редовно проверавање ових информација може вам помоћи да идентификујете начине на које можете да изградите кредит своје компаније, каже Бриан Вард, виши директор интегрисаног маркетинга у Екпериан-у.

У распону од нула до 100, Екпериан пословни кредитни резултати се разликују од Дун & Брадстреет-овог Паидек резултата и Екуифак-овог индекса плаћања јер узимају у обзир више фактора, а не само историју плаћања.

Екпериан израчунава ваш пословни кредитни резултат прикупљањем кредитних информација од ваших добављача и зајмодаваца, правних поднесака локалних, окружних и државних судова и основних информација о компанији из независних извора као што су јавне евиденције и агенције за наплату.

Оно утиче на кредитну историју вашег пословања, као што су стања на неотплаћеним кредитима и навике плаћања, да ли имате заложна права, пресуде или банкрота над вашим пословањем или не, као и величину и старост вашег пословања.

Уопштено говорећи, чак и малим предузећима која одговорно користе кредит биће додељен средње-ниски ризик, док ће добро успостављена предузећа са солидном кредитном историјом лакше достићи рејтинг ниског ризика.

Ево како изгледа Екпериан пословни кредитни извештај.

Како могу сазнати свој пословни кредитни резултат?

Као што је раније наведено, кредитни извештаји и резултати пословања нису бесплатни, чак и ако сте власник предузећа. Упркос томе, добра је идеја да проверавате ове извештаје једном годишње како бисте знали како се поредите са другим зајмопримцима – посебно ако планирате да се пријавите за кредит за мала предузећа у скорије време. Ево где их можете пронаћи:

Кредитни биро

Цена за кредитни извештај

Где наручити

Укључује

Данова и Бредова улица

$61.99

Веб страница Дун & Брадстреет

 • Цредит суммари

 • 6 месеци приступа извештају

 • Препорука за кредитни лимит Дун & Брадстреет-а

 • Паидек резултат

 • Референтни показатељи плаћања у индустрији

Екуифак

99 долара.95

Екуифак веб-сајт

 • Цредит суммари

 • Пословни кредитни резултат

 • Резултат пословног неуспеха

 • Тренд плаћања и поређење са индустријским нормама

 • Оцена кредитног ризика

 • Јавне евиденције

Екпериан

$39.95

Екпериан веб-сајт

 • Цредит суммари

 • Пословни кредитни резултат

 • Јавне евиденције

 • Трендови резимеа плаћања

Како заштитити свој кредит

Главни кредитни биро Екуифак доживео је огромну кршење података 2017. године, откривајући личне податке као што су датуми рођења и бројеви социјалног осигурања више од 145 милиона америчких потрошача. Лопови су такође украли бројеве кредитних картица за приближно 209.000 У.С. потрошачи, према Екуифак-у.

Погођена су и мала предузећа. Неки су доживели финансијске губитке након кршења и туже Екуифак, наводи Натионал Лав Јоурнал. Кршење података може отежати власницима предузећа да добију финансирање јер већина зајмодаваца узима у обзир кредитну способност власника предузећа.

Важно је да се заштитите. Власници предузећа могу да сазнају да ли су њихови лични подаци откривени тако што ће посетити веб локацију Екуифак-а. Кликните на везу која каже „Да ли сам погођен?” Одатле, мораћете да наведете своје презиме и последњих шест цифара свог броја социјалног осигурања да видите да ли сте били погођени кршењем.

Ако сте били погођени, Федерална трговинска комисија препоручује да размислите о замрзавању личног кредита код три главна кредитна бироа. ФТЦ каже да ће ово отежати некоме да отвори нови налог на ваше име.

Ако не желите да замрзнете свој кредит, можете поставити упозорење о превари на свој кредит, које говори потенцијалним повериоцима да верификују ваш идентитет пре издавања кредита на ваше име. Мораћете да контактирате један од три бироа да бисте то урадили. Замрзавање кредита обично кошта малу накнаду, али Екуифак то нуди бесплатно до јануара. 31, 2018.

Чак и ако нисте били захваћени кршењем, добра је идеја да редовно пратите своје кредитне извештаје у потрази за било којом активношћу која изгледа лажно. Имате право да добијете бесплатну копију ваших кредитних извештаја сваких 12 месеци од сваког од три главна кредитна бироа, на АннуалЦредитРепорт.цом.

Када надгледате свој кредит, потражите нове налоге које нисте отворили, кредитне упите који се не поклапају са вашим кредитним захтевима или стања која се не поклапају са вашим изјавама.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here