Политика власника предузећа (БОП): шта покрива?

Власници малих предузећа обично имају на уму три ствари када купују осигурање предузећа: покриће, погодност и вредност. Политика власника предузећа, или БОП, дизајнирана је за сваки од ових фактора.

Спајањем осигурања опште одговорности, осигурања комерцијалне имовине и осигурања од прекида пословања у једну полису, БОП омогућава малим предузећима да уштеде новац и плате једну премију док обезбеђују суштинско покриће.

Политике власника предузећа су добра опција за многа мала предузећа, али нису за свакога. Ако вам нису потребне све врсте осигурања које су укључене у полису, можда би вам било боље да ове полисе купите засебно.

Ко треба да купи политику власника предузећа?

Иако се подобност разликује од осигуравајућег друштва, политике власника предузећа су обично доступне предузећима која имају мање од 5 милиона долара годишњег прихода и мање од 100 запослених. Обједињавајући покриће одговорности, имовине и прекида пословања под једним кишобраном, БОП вам могу уштедети до 20% на премији ако купите сваку врсту осигурања засебно. БОП се такође понекад називају комерцијалне полисе са више опасности.

Покриће које обезбеђује полиса власника предузећа варира у зависности од осигуравајућег друштва; али у већини случајева, БОП обезбеђује основно осигурање од одговорности и имовине, плус осигурање од прекида пословања. Свако предузеће које има имовину, као што је опрема или инвентар, могло би имати користи од БОП-а. БОП је такође важан за свакога ко има сталну пословну локацију.

На пример, рецимо да поседујете малопродајну радњу и јака олуја је погодила пословни округ, узрокујући штету на вашој фасади. Као резултат тога, морате затворити радњу на неколико сати док обављате неке хитне поправке. Коначно сте поново отворили, али не приметите цурење на плафону где капље вода. Вода се слива на подове и узрокује оклизнуће купца, који онда тужи ваш посао.

БОП би заменио или поправио имовину која је оштећена током олује, платио поправку фасаде, заменио приход који изгубите када морате да затворите радњу и покрио трошкове одбране купца по тужби. Али уместо да плаћате три одвојене премије за три различите врсте осигурања, платили бисте само једну премију за полису власника предузећа.

Шта је најбоље за ваш посао? Одговорите на неколико питања и ми ћемо вас упоредити са партнером за осигурање који вам може помоћи да обезбедите понуде. ПОЧЕТИ

Шта покрива политика власника предузећа

Већина осигуравајућих компанија укључује следеће три врсте осигурања у полису основног власника предузећа:

Осигурање опште одговорности

Осигурање опште одговорности је прва линија одбране власника малог предузећа и увек је укључено у политику власника предузећа. Осигурање опште одговорности покрива трошкове одбране у тужбама против вашег пословања. Ове тужбе могу се односити на телесне повреде, материјалну штету или личну повреду.

Клизање и падови су често цитирани пример шта осигурање опште одговорности штити, али то је само врх леденог брега. На пример, осигурање од опште одговорности вас такође штити ако такмичар тврди да сте повредили његову репутацију и тужи вас. Или ако запослени виси знак и удуби прозор суседног власника предузећа, то такође спада у осигурање од опште одговорности.

Свако ко је власник малог предузећа треба да има опште осигурање од одговорности или преузима ризик да му тужба изједе крајњи резултат. Можда ћете чак морати да покажете доказ о осигурању од одговорности приликом потписивања уговора или добијања пословног зајма. Срећом, осигурање од опште одговорности је прилично приступачно, посебно када је укључено у полису власника предузећа.

Осигурање комерцијалне имовине

Друго важно покриће у политици власника предузећа је осигурање комерцијалне имовине. Осигурање комерцијалне имовине штити зграду у којој се налази ваше предузеће, као и сву опрему или имовину коју ваше предузеће користи. Ако је ваша имовина вандализована, украдена, изгубљена, случајно оштећена или оштећена временским приликама, осигурање комерцијалне имовине ће платити поправку или замену имовине. Неке политике чак покривају губитак или оштећење електронских података.

Свако предузеће које поседује или изнајмљује пословни простор треба да има осигурање комерцијалне имовине. Већина станодаваца очекује да њихови закупци имају сопствено осигурање комерцијалне имовине. Такође би требало да имате ово покриће ако производите производе, одржавате залихе или чувате опрему.

Осигурање од прекида пословања

Већина, али не све, осигуравајућа друштва такође укључују осигурање од прекида пословања у полисе власника предузећа. Осигурање од прекида пословања покрива изгубљени приход када ваше пословање мора привремено да успори или заустави рад након вандализма, крађе или покривене катастрофе.

Већина власника малих предузећа не размишља о осигурању од прекида пословања, али то је често оно што може највише помоћи када се ваше предузеће суочи са неочекиваном ситуацијом. Чак и ако предузеће мора да се затвори на само неколико дана, могуће је изгубити хиљаде долара прихода и профита. Осим тога, чак и када је ваше предузеће затворено, и даље морате да плаћате своје запослене и добављаче и испуњавате друге обавезе. Осигурање од прекида пословања замењује изгубљени приход и омогућава вам да наставите да испуњавате своје обавезе.

Оно што политика власника предузећа искључује

Смернице власника предузећа могу се прилагодити специфичним потребама предузећа. Можете додати опциона покрића како бисте били сигурни да БОП покрива примарне ризике ваше компаније. Нису све врсте осигурања део БОП-а, али многе јесу.

Следеће врсте осигурања нису део стандардне политике власника предузећа, али можда ћете моћи да их додате у свој БОП:

 • Накнада за раднике: Осигурање надокнаде радника, законски обавезно за већину послодаваца, покрива повреде или болести које запослени доживљавају у оквиру свог посла.

 • Професионална одговорност: Осигурање од професионалне одговорности штити услужне компаније и професионалце од потраживања због немара.

 • Комерцијална политика аутомобила: Комерцијално ауто осигурање вас осигурава од незгода које се дешавају док возите у пословне сврхе.

 • Осигурање од поплава и земљотреса: Мала предузећа обично морају да купе посебне, специјализоване полисе за покриће штете од поплава и земљотреса. Ово је важно ако послујете у зонама подложним поплавама или земљотресима.

 • Одговорност за радну праксу: Осигурање од одговорности у пракси запошљавања, или ЕПЛИ, чува ваше пословање од тврдњи о дискриминацији, као што је дискриминација на основу пола или расе.

Политици власника предузећа такође можете додати кишобран или покриће вишка одговорности. Ова покрића попуњавају све празнине које остављају ваше основне полисе осигурања. Ако потраживање максимизира границе покрића ваше опште политике одговорности, на пример, можете користити политику вишка одговорности.

» ВИШЕ: Како доћи до пословног осигурања

Трошкови политике власника предузећа

Трошкови полисе власника предузећа у просеку су 1.191 долара годишње, према тржишту осигурања Инсуреон. Цена може бити нижа или већа у зависности од неколико фактора, као што су величина вашег предузећа, индустрија и историја потраживања.

Следећи фактори могу утицати на цену политике власника предузећа:

 • Ограничења покрића: Ограничења покрића на вашем БОП директно утичу на цену. Већина малих предузећа купује БОП од 1 милион долара/2 милиона долара. То значи да ће осигуравач обезбедити 1 милион долара покрића по захтеву и укупно 2 милиона долара током трајања полисе (обично годину дана).

 • Индустрија: Индустрије са већим ризиком са већом изложеношћу ће платити већу премију од индустрије са нижим ризиком.

 • Вредност и тип имовине: За део осигурања комерцијалне имовине у БОП-у, цена зависи од врсте и вредности имовине коју осигуравате. Што је већа вредност имовине и што је имовину теже заменити, то је већи трошак.

 • Локација и старост предузећа: Географска локација вашег предузећа и време које сте провели у предузећу такође утичу на цену. Новија предузећа углавном плаћају веће премије.

 • Величина предузећа: Што више запослених имате, више сте изложени ризику и више ћете платити за БОП.

 • Историја потраживања: Осигуравачи обраћају посебну пажњу на историју ваших потраживања када вам наводе премију.

Додавање опционих покрића ће такође повећати цену политике власника вашег предузећа. Што више опција покрића желите да укључите у свој БОП, то ће бити скупље. Али све у свему, можете уштедети до 20% на премијама за довођење свих покрића под једну полису, уместо да купујете покриће засебно. Све док знате да морате да купите одређену врсту осигурања, немате шта да изгубите укључивањем у пакет аранжман.

Где купити БОП

Десетине осигуравајућих компанија продају полисе власника предузећа, што може учинити ствари прилично збуњујућим за мала предузећа која купују. Одакле треба почети? Ако већ имате осигурање од опште одговорности, осигурање имовине или другу врсту осигурања од одређеног осигуравача, добра је идеја да их питате да ли нуде полису власника предузећа. Тада ћете моћи да видите колико новца можете да уштедите ако се одлучите за пакет осигурања.

Ако тек почињете своју потрагу за осигурањем или ако ваш осигуравач не нуди полису власника предузећа, препоручујемо вам да се обратите осигуравајућој компанији са А-оценом. Оцена долази од глобалне кредитне фирме А.М. Најбољи и назива се оцена финансијске снаге. Што је виши рејтинг, већа је вероватноћа да ће осигуравач моћи да исплати ваша потраживања на време.

Вратите се вођењу свог пословања Одговорите на неколико брзих питања да бисте упоредили понуде осигурања за ваше пословање. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈЕ ОПЦИЈЕ

Без посебног редоследа, ево неких добављача које треба узети у обзир када се примењују смернице власника предузећа:

Цхубб

Цхубб нуди политику власника предузећа у свих 50 држава. Има оцену А++ од А.М. Најбољи, што је највећа могућа оцена. Можете добити понуду за Цхубб БОП на мрежи и купити полису на мрежи.

На основу ваше индустрије и информација које дајете о свом послу, Цхубб ће вам дати различите опције за прилагођавање политике власника предузећа. Као минимум, све политике власника предузећа укључују осигурање опште одговорности, осигурање комерцијалне имовине и осигурање од прекида пословања. Професионалне услуге, финансијске услуге и технологија су три индустрије које најчешће добијају БОП од Цхубб-а.

Прочитајте НердВаллет-ову рецензију Цхубб пословног осигурања.

Хисцок

Хисцок је осигуравач са А рејтингом и један од најугледнијих, искусних осигуравача за предузећа, који постоји од 1901.

Хисцок нуди смернице власника предузећа за онлајн понуде и куповине у неколико држава. Можете да попуните кратак упитник о потребама осигурања вашег предузећа, а затим ћете моћи да видите своју месечну премију и одлучите да ли ћете купити полису. Општа одговорност и осигурање комерцијалне имовине укључени су у Хисцок БОП. Као и осигурање од прекида пословања, иако је то већ део политике комерцијалне имовине компаније Хисцок.

На страни одговорности, Хисцок пружа широку покривеност за захтеве за телесне повреде, имовинске захтеве, рекламне и маркетиншке повреде и одговорност за електронске податке. На страни имовине, Хисцок обезбеђује до 100.000 долара покрића опреме и 10.000 долара покрића за имовину коју преносите из канцеларије. Покрива до 12 месеци изгубљеног пословног прихода у случају да оштећење ваше имовине онемогућава да водите своје пословање. До 10.000 долара покривености је такође доступно за замену или враћање електронских података.

Прочитајте НердВаллет-ову рецензију Хисцок пословног осигурања.

Хартфорд

Хартфорд је осигуравајућа компанија са оценом А+ која нуди политику власника предузећа. Високо је оцењен за услугу за рекламације и корисничку подршку. Хартфордов БОП комбинује осигурање опште одговорности, осигурање комерцијалне имовине и осигурање од прекида пословања. Опционо, омогућава предузећима да додају покриће за кршење података или професионалну одговорност на БОП.

Лоша страна Тхе Хартфорда је то што није увек могуће добити понуду и купити полису на мрежи. Можда ћете открити да прођете кроз образац за захтев за понуду, само да бисте добили поруку која вам говори да контактирате Тхе Хартфорд телефоном. Хартфорд и даље већину свог пословања води кроз мрежу независних агената.

Прочитајте НердВаллетову рецензију Хартфордовог пословног осигурања.

Прогресивна

Прогресивно осигурање има оцену А+ од А.М. Најбољи и најпознатији по полисама осигурања куће и аутомобила. Међутим, он такође пружа неколико врста осигурања за мала предузећа, укључујући полису власника предузећа. Ресторани, велетрговци, малопродајне радње и извођачи су неки популарни типови пословања који добијају БОП кроз Прогрессиве.

Као и код стандардног БОП-а, Прогрессиве осигурава од потраживања опште одговорности, имовинске штете и губитка пословног прихода. Мала предузећа широм земље која су купила БОП преко Прогрессиве-а плаћала су у просеку 61 долар месечно, што је најнижа цена за политику власника предузећа. Такође можете остварити неке додатне попусте. На пример, можете да уштедите 10% до 15% на својим премијама тако што ћете груписати комерцијално ауто осигурање и полису власника предузећа.

Прочитајте рецензију НердВаллет-а о прогресивном пословном осигурању.

Инсуреон

Инсуреон је тржиште осигурања, тако да вам омогућава да упоредите понуде осигуравајућих компанија. Хисцок, Цхубб и Тхе Хартфорд су заправо сви међу партнерима Инсуреон-а, тако да можете користити Инсуреон као посредника да упоредите њихове политике и пронађете најбољу понуду.

Можете добити неколико онлајн понуда за Инсуреон након што унесете неке информације о свом послу. Будите спремни да потрошите око 15 минута на попуњавање онлајн упитника. Ако одлучите да купите неку од полиса, онда ћете морати да контактирате Инсуреон телефоном, где ће вам обучени агенти помоћи да схватите која опциона покрића можда желите да додате и завршите куповину.

Овај чланак се првобитно појавио на Фундери, подружници НердВаллет-а.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here