Купите сада, платите касније свуда. Треба ли да се укључите?

Ако је постојала икаква сумња да је индустрија која се брзо шири сада, плаћај касније ту да остане, нови развоји су поставили то питање у кревет.

Последњих месеци, два највећа малопродавца у земљи најавила су или формализовала партнерство са популарним провајдерима купујте сада, плаћајте касније, чинећи ове планове плаћања практично неизбежним за већину купаца.

Али да ли је ова врста финансирања, која вам омогућава да свој рачун за куповину поделите на низ мањих плаћања, прави начин да финансирате своју следећу куповину?

Велики трговци на мало се окрећу новим плановима плаћања

Недавно је Валмарт најавио да ће формално укинути своју услугу на одмору уочи сезоне празничних куповина 2021., окрећући се уместо тога Аффирм, који нуди планове за куповину сада, плаћање касније. Иако је продавница у партнерству са Аффирм-ом од 2019. године, одустајање од одлагања вероватно ће подстаћи више купаца којима је потребно додатно време да плате да би се пријавили за услугу.

„Много смо научили у протеклој години пошто су се потребе наших купаца и навике куповине промениле“, рекао је Волмарт у саопштењу. „Прошле празничне сезоне уклонили смо сезонски застој из већине наших продавница, са изузетком одабраног накита у одабраним продавницама, и на основу онога што смо научили, уверени смо да наше опције плаћања пружају права решења за наше купце.”

У августу је Амазон такође најавио ексклузивно партнерство са Аффирмом, дозвољавајући да се одређене куповине од 50 долара или више раздвоје на мање рате. Очекује се да ће ова функција бити широко уведена у наредним месецима.

Грег Фисхер, директор маркетинга у Аффирм-у, каже да се компанија поноси тиме што је сада куповина која је најприкладнија за потрошаче, плаћајте касније, наплаћујући нулте накнаде, укључујући без накнаде за кашњење. Аффирм такође користи машинско учење у свом процесу преузимања, за који Фисхер каже да доводи до веће стопе одобравања кредита у поређењу са својим конкурентима, док и даље осигурава да зајмопримац може удобно да отплаћује.

„Видимо да смо одабрани код многих великих трговаца који су важни због начина на који се опходимо према људима“, каже он.

Али Афирм није једини велики играч који прави таласе. Овог лета, Скуаре је најавио куповину Афтерпаи-а, добављача планова плаћања са седиштем у Аустралији са великим У.С. присуство, за хладних 29 милијарди долара.

И рана бука о Апплеовом надолазећој куповини сада, плаћању касније производа довела је до пада цена акција конкурената, одражавајући тржиште које постаје само амбициозније.

Па како се сада купује, а касније плаћа рад?

Купи сада, плати касније даје купцима управо оно што му име сугерише — могућност да нешто добију сада, али да то плате у будућности.

Структуре планова се разликују у зависности од компаније, али једна од најпопуларнијих итерација дели вашу куповину на четири једнаке рате, при чему прва рата доспева на наплату, а преостале три доспевају у размаку од две недеље.

На пример, ако је ваш укупни износ 200 УСД, платићете 50 УСД при плаћању, а затим три рате од 50 УСД током шест недеља. Ове рате се често аутоматски наплаћују на дебитну или кредитну картицу коју сте користили за првобитно плаћање.

За разлику од издаваоца кредитних картица, многи купују сада, плаћају касније, компаније не спроводе тешко кредитно повлачење када се пријавите. Они могу обавити меко повлачење, што неће утицати на ваш кредитни резултат, или — у случају накнадног плаћања — можда уопште неће проверити ваш кредит.

Пошто им није потребан јак кредит, планови за куповину сада, плаћање касније доступни су купцима без кредитне историје или лоше кредитне способности.

Многи планови такође не наплаћују камату, што значи да ако платите на време, платићете само трошкове куповине. Али није загарантовано. Иако Аффирм нуди финансирање без камате, у зависности од продавца, може наплатити до 30% камате.

Добра идеја је купити сада, платити касније?

Да ли треба да се одлучите за један од ових планова плаћања није јасно, али ево шта треба да имате на уму.

Купите сада, платите касније. Компаније зарађују делом тако што наплаћују накнаде за трговце. Они то могу да ураде, тврди се аргумент, јер доносе више посла трговцу — другим речима, купци купују више, захваљујући њиховој услузи.

Лако је видети како се то може догодити. Замислите да је ваш данашњи буџет 100 долара. Са традиционалним планом плаћања у четири, заправо бисте могли да купите робу у вредности до 400 долара, јер би само 100 долара требало да доспете при одласку.

Да би избегао ово искушење, Џо Баутиста, сертификовани финансијски планер са седиштем у Орегону и регистровани саветник за инвестиције у компанији Гров Витх Јое, саветује 24-часовни период хлађења између стављања ствари у колица и одјављивања. Ово вам може помоћи да одлучите да ли заиста желите све што купујете или сте само узбуђени колико јефтино можете да добијете.

„Период хлађења вам заиста може помоћи да стекнете самосвест о томе, „Да ли је ово нешто што ми је заиста вредно, или је то нешто у чему сам само ухваћен у тренутку и ја сам касније ће зажалити?'" он каже.

Баутиста признаје да планови за куповину сада, плаћање касније могу бити паметан начин буџетирања за артикле са великим улазницама без потребе да уроните у фонд за хитне случајеве, посебно ако добијете понуду без камате. Он подстиче купце да се увере да разумеју план за који се потписују и да могу да приуште плаћања.

Последња ствар: пазите на тај укупни баланс. Без обзира да ли је раскинут или не, и даље је новац из вашег џепа.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here