„Купите онлајн, преузмите у продавници“ је посао са две оштрице“,

Испоставило се, међутим, да ова мешавина куповине на мрежи и у продавници може имати много смисла и за продавце и за купце – барем у неким случајевима. Ево зашто.

Добра

Феномен „купи онлајн, преузми у продавници“ постоји зато што трговци схватају да испорука може бити скупа и сложена, каже Џејмс Тенсер, директор ВСН Стратегиес, ​​саветодавне фирме за маркетинг садржаја.

Стратегија има смисла за трговце на мало јер могу избећи трошкове испоруке и намамити купце у продавницу. Маци'с чак даје подстицај својим купцима да га тестирају. Преузми куповину у локалном Маци'с-у и добићеш карту за штедњу за додатних 15% или 20% попуста за коришћење у продавници у року од 30 дана (важе неки изузеци).

Многи купци су већ почели да користе ову опцију куповине. Истраживање потрошача из 2016. од стране ЈДА Софтваре, консултантске компаније за управљање ланцем снабдевања, показало је да је 46% испитаника користило „купи онлајн, преузми у продавници“ у последњих 12 месеци.

Преузимање у продавници може бити добро за купце, јер могу да ураде свој домаћи задатак за упоређивање на мрежи, обезбеде жељени артикал и добију га брже него да су чекали данима на испоруку.

Тенсер каже да други разлози због којих би купац могао да жели да користи ову услугу укључују:

  • Производи који су у великој потражњи или у ограниченој количини

  • Ставке које су вам потребне одмах

  • Ствари које не испуњавају услове за бесплатну испоруку

  • Производи из продавница које су на згодној локацији дуж ваших уобичајених рута вожње

Маци'с клијенти могу да се одлуче за текстуална или е-маил упозорења како би пратили робу од тренутка када је наручена до тренутка када је спремна. Ако купци не могу сами да уђу у продавницу, могу да одреде особу за преузимање, каже представник Мејси.

Многи програми захтевају одлазак до шалтера за корисничку подршку, али они попут опције преузимања у ЦВС апотеци елиминишу потребу да се уопште улази у зграду. То је одлично ако сте у журби – или једноставно не желите да вам киша поквари косу. И импулсивни купци могу да прођу боље ако избегну продавницу и искушење да обаве додатне куповине.

Софистицирани сајтови за е-трговину као што је Хоме Депот омогућавају купцима да провере нивое залиха производа у одређеној продавници, каже Тенсер. Ако има 77 бушилица на залихама, можда ћете се осећати пријатно да искористите шансу и одвезете се до продавнице по једну. Али ако их има само четири, можете платити на мрежи и резервисати свој пре него што кренете да га добијете.

» ВИШЕ: Маци'с једнодневни водич за продају

Лош

Али уз све своје предности, преузимање у продавници није без приличног дела штуцања.

Купкиња Кристи Болсингер из Сијетла нашла се у временској стисци када јој је требао нови капут за фудбалску утакмицу. Она каже да је одлучила да наручи онлајн из робне куће и да преузме јакну из продавнице у близини.

„Био је то мали неуспех на скоро свим фронтовима“, каже Болсингер о искуству. Сећа се да је пропустила натпис на улазним вратима који јој је рекао у које одељење да иде, завршила је у дугом реду када је коначно пронашла шалтер и чекала да благајник преузме њену робу. Када га је донела кући, није се уклапао.

Болсингер процењује да је могла само да оде у продавницу, изабере прави капут и одјави се у истом временском периоду колико је трајао процес преузимања. Али она није огорчена; каже да би поново пробала услугу, али за производ који не мора да испроба.

Заиста, Тенсер напомиње да модел није баш прикладан за све. Књиге, на пример, могу да се испоручују дигитално (и одмах) онлајн – много ефикасније.

За друге производе, позитивна страна је сигурност да ће ставка коју желите бити у продавници када стигнете. Нема више трошених касних одлазака у апотеку када вам је очајнички потребан сируп за кашаљ, само да бисте открили да је продавница управо распродата. Али то није увек савршен систем.

Јим Превитт, потпредседник стратегије малопродаје у ЈДА Софтваре-у, каже да како је услуга порасла у последњих неколико година, трговци се суочавају са све већим проблемима са њом – од дугих чекања и недовољног особља на локацијама преузимања до нетачног нивоа залиха који се одражава онлајн. Ипак, каже да су трговци на мало све бољи у томе.

„Ако сте трговац на мало и ово нисте урадили како треба, ризикујете да отудите купца“, каже Превитт. „И мислим да у данашњем окружењу, ако се отуђите преко било ког канала – било да је то у вашој продавници, онлајн или „купите онлајн, покупите у продавници“ – ризикујете да изгубите тог купца на свим вашим каналима.”

Пресуда

Дакле, када треба да користите „купите на мрежи, преузмите у продавници“, а када да прођете?

Ови стручњаци препоручују да одаберете стратегију куповине на основу фактора као што су колико брзо вам је потребан артикал, колико сте спремни да платите за њега и колико вам је згодно да дођете до продавнице.

Кортни Џесперсен је писац на НердВаллет-у, веб страници за личне финансије. Имејл: [е-пошта заштићена. Твиттер: @цоуртнеинерд.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here