Куповина енергетски ефикасне куће: финансијски сјајна идеја

Новије куће сертификоване од стране Енерги Стар - програма за оцењивање енергетске ефикасности савезне владе - користе у просеку 20% мање енергије од кућа изграђених у складу са Међународним кодексом за очување енергије из 2009, према У.С. Агенција за заштиту животне средине, која надгледа систем.

Али коришћење мање енергије је само почетак. Програми зелене сертификације као што су Национални стандард зелене градње (НГБС) или лидерство у дизајну енергије и животне средине (ЛЕЕД) иду још даље, са строгим стандардима за квалитет ваздуха у затвореном простору, емисије гасова стаклене баште и очување воде, између осталог.

Иако уштеда енергије можда не звучи тако узбудљиво као луксузно купатило или двориште, побољшање здравља и удобности уз смањење рачуна за енергију могло би помоћи да вашу кућу претворите у прави дом из снова.

» ВИШЕ: Савети за купце куће први пут

Предности енергетски ефикасног дома

Тридесет посто власника кућа каже да су њихови месечни трошкови становања, укључујући комуналије, скупи, према студији НердВаллет из 2018. Трошкови загревања, хлађења и осветљавања целе куће могу бити посебно шокантни за купце који први пут долазе у кућу који су можда навикли на мање квадратних стопа.

Куповина куће која је изграђена ради очувања ресурса може вам помоћи да избегнете те запањујуће рачуне, али можда ће захтевати мало већу хипотеку.

Куће Енерги Стар у просеку коштају око 2.500 долара више за изградњу, рекла је ЕПА НердВаллету у е-поруци. А ЛЕЕД сертификат може додати још 2.4% на укупне трошкове изградње куће, у просеку.

Међутим, купци кућа могу надокнадити додатну инвестицију на неколико начина. Осим што смањују рачуне за комуналије, енергетски ефикасни домови се често продају брже и по вишој цени од нецертифицираних домова, показују студије.

Ако купите сертификовану ефикасну кућу, то би вам могло дати предност ако икада продате. Енергетски ефикасне куће доносе око 5.000 долара више од стандардних домова, закључила је студија Националне асоцијације градитеља кућа из 2019.

» ВИШЕ: Колико куће могу да приуштим?

Оно што енергетски ефикасан дом чини другачијим?

Правила сертификације се разликују, али генерално можете очекивати дизајн специфичан за регион, високоефикасне функције и уређаје и ригорозне процене перформанси. Али кућа није једина ствар која се држи вишег стандарда.

Да би се дом квалификовао за Енерги Стар сертификат, на пример, градитељ, ХВАЦ уговарач и оцењивач енергије морају имати одговарајуће акредитиве, а у неким случајевима и обуку ЕПА.

НГБС или ЛЕЕД сертификат укључује блиску инспекцију локације куће и дизајна парцеле, одрживост грађевинских материјала, па чак и приступ алтернативном превозу како би се испунили минимални стандарди.

Како пронаћи енергетски ефикасан дом

Потражња за енергетски ефикасним кућама објашњава зашто су милиони изграђени у Сједињеним Државама.С. од 1995. године, а сваке године се додаје све више. Користите ове савете да бисте лакше пронашли један.

1. Потражите 'зелене' кључне речи у огласима

Грађевински прописи се баве безбедношћу и структурним интегритетом, али се генерално не баве енергетском ефикасношћу, удобношћу или квалитетом ваздуха у затвореном простору, каже Џеф Богард, председник Р.Е.А Хомес ЛЛЦ, компанија за изградњу кућа по мери у Ст. Лоуис, Мисури.

За назнаке високих перформанси у тим областима, пратите листе у којима се помиње зелени сертификат треће стране, недавни енергетски преглед или енергетски ефикасне надоградње.

Али неће се сви сертификати појавити на листама, јер не мисле сви продавци да их укључе, каже Џејмс В. Мичел, оснивач Реневаблуе, консултантске фирме за кућну енергију у Форт Колинсу, Колорадо. Ако је енергетска ефикасност на вашој листи жеља, увек питајте продавца или агента за продају за одређену кућу.

2. Размислите о еколошки добром агенту

Када ангажујете агента, питајте да ли он или она има искуства са енергетски ефикасним домовима или релевантне акредитиве. Ознака ЕцоБрокер или зелена ознака Националне асоцијације посредника за некретнине (НАР) су две опције.

НАР Греен изабрани су образовани о томе шта чини дом здравијим и ефикаснијим. Ово им омогућава да „пруже могућности, смернице и, надамо се, добављаче који разумеју науку о зеленој градњи“, каже Мелиса Цамп, чланица Саветодавног одбора Савета за зелене ресурсе НАР-а.

3. Затражите претходне рачуне за комуналне услуге од продавца

Можете тражити податке о комуналним услугама током фазе куповине или као одредбу у купопродајном уговору. Ранији рачуни ће вам помоћи да разумете стварне трошкове власништва.

4. Размотрите енергетски ефикасну хипотеку

Неки домови су мање ефикасни једноставно зато што данашњи енергетски стандарди нису постојали када су изграђени. Ако је кућа у коју се заљубите енергетска свиња, енергетски ефикасна хипотека или ЕЕМ може помоћи.

Доступан као конвенционални, ФХА или ВА зајам, ЕЕМ „умотава трошак енергетски ефикасних побољшања у плаћање хипотеке власника куће“, каже Мичел. То је вероватно једини пут да вам позајмљивање више штеди новац, каже он. Временом би уштеда енергије могла у потпуности да надокнади додатне трошкове. Не нуде сви зајмодавци ЕЕМ, па питајте о доступности када купујете хипотеку.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here