Буззи банкарске апликације за децу и тинејџере“,

Како функционишу мобилне апликације и дебитне картице за децу

Банкарске апликације за младе сличне су својим колегама за одрасле. Деца и родитељи могу да приступе информацијама о налогу на мрежи, али деца се такође могу пријавити на своје подналоге, углавном са ограниченим функцијама. Многи долазе са дебитним картицама, а родитељи могу финансирати трансфером новца са постојећег банковног рачуна. Мобилне апликације такође омогућавају одраслима да прате, па чак и ограниче куповину - рецимо, постављањем максималне потрошње од 20 долара у ресторанима.

Многе апликације такође омогућавају деци да одложе уштеде, што им може помоћи да их науче како да направе добар план штедње. Ево више о четири апликације вредне бузза:

Цапитал Оне НОВАЦ

Многе банкарске апликације за младе не плаћају повраћај, али ова омогућава деци старијој од 8 година да отворе текући рачун за зараду камата. Долази са Мастерцард дебитном картицом и омогућава деци да издвајају новац за циљеве уштеде.

Лорие Андерсон из Ванкувера у Вашингтону каже да њен син тинејџер ради пола радног времена и да користи свој Цапитал Оне МОНЕИ рачун да управља потрошњом и уштеди за аутомобил. „Може да види колико новца има, колико може да приушти да потроши ако жели да постигне свој циљ штедње и колико треба да одвоји“, каже она.

Андерсон додаје да је апликација слична њеној сопственој банкарској апликацији, што је плус, јер њен син то не сматра „дјечјим“.”

Захтеви: Родитељи могу да финансирају овај налог тако што ће га повезати са постојећим Цапитал Оне рачуном за одрасле или спољним банковним рачуном. Нема месечне накнаде за услугу.

Цхасе Фирст Банкинг

Рачун дебитне картице Цхасе Фирст Банкинг доступан је деци од 6 и више година. Као и код многих банкарских апликација за младе, родитељи могу поставити ограничења на потрошњу своје деце. Деца такође могу поставити циљеве уштеде и пратити напредак. Виса дебитна картица омогућава бесплатан приступ 16.000 Цхасе банкомата.

Захтеви: Не постоји месечна накнада за услугу, али родитељ мора бити постојећи корисник Цхасе-а.

Зелено светло

Ова апликација можда нема бренд велике банке, али рачуни су федерално осигурани преко банкарског партнера. Деца добијају сопствену Мастерцард дебитну картицу коју родитељи могу да финансирају.

„Некада је било досадно ићи по готовину сваке недеље када је дошло време за плаћање накнаде“, каже Ени Милер, мајка из Ст. Лоуис са четворо деце узраста од 9 до 14 година, од којих сви користе апликацију. „Али сада наша мобилна апликација поједностављује процес одобравања.”

Деца могу поставити циљеве уштеде, а родитељи могу омогућити опционалну функцију заокруживања. Куповине се заокружују на најближи долар, а додатна промена се аутоматски шаље у џеп за штедњу.

Тинејџери са послом такође могу поставити директан депозит на своју Греенлигхт картицу.

Рачуни не зарађују камату, али родитељи могу да изаберу да дају камату „плаћену од родитеља“. Они одређују стопу и дете може да види како се камата повећава или зарађује више камате током времена. Професионални савет: Користите калкулатор сложене камате да покажете колико стање штедње може порасти за неколико месеци или година.

Захтеви: Греенлигхт планови се крећу од око 5 до 10 долара месечно, са функцијама које укључују основне алате за буџетирање на нижем нивоу и идентификују заштиту од крађе на вишем нивоу. Не постоји минимална старосна граница.

Још један професионални савет: Родитељи могу научити децу како да буду финансијски паметни тако што ће прегледати накнаде и стопе на својим мобилним рачунима и упоређивати их са онима на неким од најбољих онлајн штедних рачуна.

ФамЗоо

Ова апликација може доћи са припејд дебитном картицом која омогућава родитељима да прате активност налога и прате стање. Такође има опцију за креирање виртуелног налога „ИОУ“. Са овом алтернативом, родитељ или дете ручно уносе трансакције за средства која се држе на другом месту — као што је готовина у касици прасици. Или могу једноставно да управљају виртуелним ИОУ новцем у апликацији, што би могао бити добар избор за млађу децу која још нису спремна да рукују стварном валутом.

Захтеви: Претплата на ФамЗоо износи 5 УСД.99 месечно, са сниженим плановима ако родитељи плате унапред. Цена је иста без обзира да ли породица бира припејд дебитне картице, ИОУ рачуне или комбинацију ова два. Деца млађа од 13 година могу добити припејд картицу на име својих родитеља.

Више апликација за гледање

Поред већих банкарских апликација на тржишту, постоји низ нових финтецх апликација из банака изазивача. Ево три на која треба обратити пажњу:

  • Гохенри. Ова апликација је популарна у Сједињеним Државама.К. и недавно се проширио на У.С.

  • Банкароо. Добро за помоћ млађој деци да експериментишу са виртуелном валутом.

  • Корак. Дебитна картица без месечне накнаде за децу од 13 година и старију.

Дебитне картице за децу помажу родитељима да науче своју децу о новцу, а могу чак и да помогну да се поједноставе послови и додаци. Олакшавајући штедњу и трошење, они могу помоћи деци да донесу паметне одлуке о новцу и постану паметни клијенти банке.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here