Могу ли се пријавити за кредитну картицу ако сам незапослен?

То што сте незапослени не дисквалификује вас аутоматски да добијете кредитну картицу. Издавачи кредитних картица су више заинтересовани за ваш приход него ваш посао. Они такође гледају вашу кредитну историју, кредитне резултате и постојећи дуг.

Можете да испуните захтев о приходу чак и без посла тако што ћете у пријаву укључити све приходе којима имате приступ. Чак и ако вам приход падне мало, будите мирни. И даље имате опције за стварање или одржавање кредита.

» ВИШЕ: Како да се пријавите за кредитну картицу да бисте добили одобрење

Пронађите најбољу картицу за свој кредит Проверите свој резултат у било ком тренутку и НердВаллет ће вам показати које кредитне картице имају највише смисла. ПРИЈАВИ СЕ

Наведите приход у вашој пријави

Размислите о приходу на који се ослањате да бисте остварили док сте незапослени. Ако сте старији од 21 године, Закон о кредитним картицама из 2009. вам омогућава да наведете све приходе домаћинства за које имате "разумно очекивање да ћете имати приступ." Ово укључује приход од вашег супружника или партнера, као и изворе прихода који нису плаћени као што су повраћаји улагања или исплате социјалног осигурања. Ако сте изгубили посао, можете укључити накнаду за незапослене у своју пријаву.

» ВИШЕ: 25 начина да зарадите новац на мрежи, ван мреже и код куће

„Закон о кредитној картици из 2009. вам омогућава да наведете све приходе домаћинства којима разумно очекујете приступ.'”

Добивање одобрења за кредитну картицу зависи од вашег прихода, ваше кредитне историје и вашег односа дуга и прихода, који представља ваше тренутне отплате дуга као проценат вашег прихода. Ако сте одобрени, ваш кредитни лимит ће зависити од вашег прихода и односа дуга и прихода.

Закон о кредитној картици захтева од зајмодаваца да узму у обзир вашу способност да извршите плаћања када се пријавите за кредитну картицу. Због тога неки од њих разматрају и ваше обавезе плаћања као што су кирија или хипотека, алиментација или дугови.

» ВИШЕ: Како пријавити приход на пријави за кредитну картицу

Када ваш приход није довољан

Ако немате довољно прихода да се сами квалификујете за кредитну картицу, још увек нисте потпуно искључени. Ево три опције:

1. Пријавите се за обезбеђену кредитну картицу

За обезбеђене картице потребан је депозит као колатерал у случају да не платите рачун. Износ који положите одређује ваш кредитни лимит. Због депозита, генерално је лакше квалификовати се за обезбеђену картицу него за обичну, необезбеђену картицу, а услови прихода могу бити мање строги. Ваш депозит добијате назад када затворите рачун или надоградите на обичну кредитну картицу.

» ВИШЕ: НердВаллетове најбоље обезбеђене кредитне картице

2. Запослите ко-потписника са добрим кредитним резултатом и сталним приходом

Данас је то реткост, али неки издаваоци кредитних картица дозвољавају супотписника — пријатеља или члана породице који пристаје да плаћа када ви не можете. И даље ћете бити одговорни за плаћања; супотписник је само резервни. Ово је велика услуга коју тражите од некога. Желећете да будете у току са исплатама да не бисте угрозили кредитни резултат вашег супотписника и ваш.

3. Постаните овлашћени корисник нечије кредитне картице

Пријатељ или члан породице може да вас учини овлашћеним корисником на свом налогу. Добићете картицу са вашим именом која је повезана са њиховим налогом. Они ће бити одговорни за плаћање. Можете склопити споразум са њима да одлучите о ограничењу потрошње и плану плаћања. Држите се плана како бисте избегли повреду кредитног резултата примарног власника картице. Сада сте везани за њихов кредитни резултат, тако да би то могло утицати и на вас. Неки издаваоци картица пријављују кредитну активност овлашћеног корисника кредитним бироима.

» ВИШЕ: Овлашћени корисник вс. заједнички власник картице

Штреберски савет: Последњих година, неколико такозваних „алтернативних кредитних картица“ је изашло на тржиште, рекламирајући нетрадиционалне политике осигурања за процену кредитне способности (осим процене само ФИЦО резултата). Иако ове картице могу бити добра опција за оне са ограниченим кредитом или без њега, и даље ћете морати да испуните услове прихода, као што бисте урадили са традиционалним издаваоцима кредитних картица.

Можете добити кредитну картицу док сте незапослени, али да ли је то добра идеја?

Зависи од ваше личне ситуације.

Ако тражите приступ кредиту само да бисте покрили основне трошкове, будите опрезни. Дуг на кредитној картици је ноторно скуп. Ако имате новца у уштеђевини коју можете да искористите или је вољена особа спремна да вам да зајам док не добијете нови посао, то су можда боље опције.

Али ако се пријављујете за кредитну картицу да бисте изградили свој кредит и имате приступ средствима за отплату сваког месеца, то може имати смисла за вас. Ево неколико врста картица које бисте могли прво да размотрите:

  • Кредитна картица са 0% уводног АПР-а: Многе картице нуде 12 до 18 месеци бескаматног превлачења, мада ће вам вероватно требати барем добар кредит да бисте се квалификовали (обично ФИЦО резултати од 690 или више). Имајте на уму да и даље морате да уплатите најмање минималну месечну уплату. Праве понуде од 0% АПР се, иначе, разликују од понуда са одложеним каматама, у којима се ретроактивна камата наплаћује ако не отплатите остатак пре истека ваше стопе од 0%.

  • Кредитна картица са ниском текућом каматном стопом: Ако имате фер/просечан кредит (ФИЦО резултати од најмање 630) — или имате добар кредит, али ће вам требати дуже од уобичајеног периода од 0% годишње да отплатите дуг — картица са ниском каматном стопом све време може бити добра опција. Кредитне картице са „ниском каматом“ су и даље скупе у поређењу са другим облицима кредита, али би вам могле помоћи да уштедите новац у поређењу са традиционалном картицом са високим каматама.

Ношење стања на кредитној картици није идеално, посебно када немате сталан приход. Али ако вам је потребан за плаћање основних ствари, истражите опције са ниским каматама и уверите се да можете да платите најмање минималну месечну уплату док не пронађете нови посао.

Суштина

Незапосленост не мора да буде препрека за одобрење кредитне картице ако имате добар кредит и извор прихода који можете да користите за плаћање рачуна. Али без обзира да ли сте незапослени или имате посао, користите своју кредитну картицу мудро. Не наплаћујте више него што можете да приуштите и трудите се да платите свој рачун у потпуности сваког месеца да бисте избегли камату. Ако то није реално с обзиром на вашу ситуацију са запослењем, одлучите да отплатите свој износ чим станете на ноге.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here