Могу ли да променим обезбеђену кредитну картицу у необезбеђену картицу?

 Обезбеђена кредитна картица је одличан алат за стварање кредита, али није сјајан као ... па, кредитна картица.

Са обезбеђеном картицом, морате да држите новац везан у депозиту, ваш кредитни лимит може бити веома низак (пошто га обично диктира колико новца сте дали као депозит), камате су обично високе , и нећете имати много на путу награда, погодности или сталних бенефиција.

Природно питање је, дакле, да ли (и када и како) можете претворити осигурану картицу у „обичну“ или необезбеђену кредитну картицу. Одговор: Зависи и од вашег понашања и од политике издаваоца.

» ТРЕБА ОБЕЗБЕЂЕНА КАРТИЦА? Погледајте наше фаворите

Шта зависи од вас

Пре него што можете да пређете са обезбеђене кредитне картице на добру необезбеђену картицу, ваш кредит мора да буде у донекле пристојном облику. Смисао добијања те сигурне картице била је да изградите евиденцију одговорног понашања која ће се одразити на ваш кредитни резултат. Да бисте направили кредит са заштићеном картицом:

  • Користите картицу редовно. Ставите једну или две куповине на то сваког месеца.

  • Одржавајте ниску равнотежу. Не прелазите преко 30% свог кредитног лимита. Остати испод 10% је још боље. Ваша способност да користите кредит без коришћења свих кредита је кључни фактор у вашем кредитном резултату.

  • Плаћајте на време и у потпуности. Ваша историја плаћања је највећи фактор у вашем кредитном резултату, тако да никада не плаћајте касно. Погрешите са раним плаћањем, чак. А плаћање у потпуности спречава да вам се наплате камата.

  • Вежбајте добре кредитне навике негде другде. Плаћајте све своје рачуне на време. Рачуни који иду у наплату могу завршити на вашем кредитном извештају и поништити сав посао који радите са обезбеђеном картицом.

Једном када ваш кредитни резултат порасте у распон „фер“ или „просечан“ – генерално дефинисан као резултат од 630 до 689 – ваше шансе за одобрење необезбеђене картице постају боље.

Штреберски савет: Иако постоје необезбеђене картице дизајниране за људе са лошом кредитном способношћу, оне обично имају високе накнаде. Није неуобичајено видети картице са годишњим накнадама од 99 долара годишње за кредитни лимит од 300 долара, понекад са додатним накнадама за одржавање или обраду. На крају, ове картице су скупље од осигураних картица. Са обезбеђеним картицама, на крају можете вратити свој депозит. Новац који потрошите на накнаде за кредитне картице, међутим, нестаје заувек.

» ВИШЕ: Како изградити кредит

Шта зависи од издаваоца ваше картице

У идеалном случају, могли бисте једноставно да конвертујете свој налог са заштићене картице у неосигурану картицу истог издаваоца. Добили бисте свој депозит назад и могли бисте да држите свој рачун отвореним, што може бити добро за ваш кредитни резултат.

Ако издавалац ваше безбедне картице нуди и необезбеђене картице, можда ће бити могућ директни мењач картице. Цапитал Оне, на пример, има популарну обезбеђену картицу као и необезбеђене опције за људе са просечним кредитом, уобичајени „следећи корак."

Неки издаваоци аутоматски прегледавају ваш налог да виде да ли се квалификујете за необезбеђену картицу, као што је случај са Дисцовер ит® обезбеђеном кредитном картицом. Са другима, мораћете да позовете број на картици и питате за процедуру за „прелазак“ на необезбеђену картицу.

Међутим, не нуде сви издаваоци сигурних картица чак и необезбеђене картице. Ако је то случај са вашим издаваоцем, напредовање је процес у два корака:

  • Када се ваш кредит побољша, пријављујете се за необезбеђену картицу за коју можете да се квалификујете.

  • Након што добијете одобрење за нову картицу и ваш налог буде отворен, исплатите преостали износ на осигураној картици, затворите је и вратите депозит.

Коју карту да добијем следећу

Најбоље кредитне картице – то јест, оне са најбољим наградама и погодностима или које вам највише штеде на каматама – генерално захтевају добар до одличан кредит, или резултат од 690 или бољи. Ако сте управо изашли из опсега „лоших кредита“, можда се још увек не квалификујете за ово.

Ако надоградња вашег налога код истог издаваоца није опција, потражите картицу дизајнирану посебно за људе са поштеним кредитом. Придржавајте се истих општих упутстава као горе – користите картицу, држите стање генерално под контролом, плаћајте на време сваког месеца – и можете да наставите даље.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here