Могу ли да консолидујем своје неисплаћене студентске кредите?

Консолидација студентских кредита је стратешки начин да се изађе из неиспуњења савезног кредита. Комбинујете савезне зајмове у један нови директни студентски зајам са сопственом каматном стопом.

То је један од три начина на која вам савезна влада дозвољава да изађете из неизмирених обавеза - заједно са потпуном отплатом и санацијом кредита. И то је најбржи начин да то урадите ако не можете у потпуности да платите свој износ.

» ВИШЕ: Шта је кашњење студентског кредита и како се опоравити

Како консолидовати своје неплаћене кредите

Да бисте консолидовали своје кредите у неизмиреним обавезама, морате да испуните једну од две квалификације:

  • Извршите три пуне, правовремене узастопне месечне исплате неисплаћеног кредита. Износ који плаћате одређује носилац кредита, али он не може бити већи од онога што је прихватљиво за ваше финансијске прилике. (У оквиру ове опције можете се уписати у било који план отплате.)

  • Слажете се да се упишете у план отплате заснован на приходима.

Ако је зајам у неизмиреним обавезама већ консолидован као директан зајам, још увек можете да га реконсолидујете, али такође морате да укључите бар још један квалификовани зајам у консолидацију. Без додатног квалификованог зајма, једини начин да се изађе из кашњења је да платите у потпуности или кроз санацију кредита.

» ВИШЕ: Да ли постоји рок застарелости студентских кредита?

Зајмопримци са неизмиреним ФФЕЛ консолидационим зајмом могу се поново консолидовати, али само ако пристанете на отплату према плану заснованом на приходу.

За оне чији зајмови са неисплаћеним обавезама подлежу заплени плата или другим наплатама, можете да консолидујете само ако је налог о заплени плате укинут или је пресуда укинута.

» ВИШЕ: Шта се дешава ако не платите студентске кредите?

Никада не плаћајте да бисте консолидовали неисплаћене кредите

Ако су ваши кредити у кашњењу, можда ћете осетити притисак да брзо изађете из рупе. Када сте очајни, већа је вероватноћа да ћете постати плен преварантских компанија које траже плаћање да консолидујете или опростите свој дуг у нови савезни консолидациони зајам.

Али консолидација вашег дуга преко савезне владе је увек бесплатна. То можете учинити тако што ћете се пријавити на свој рачун Федералне студентске помоћи и попунити апликацију.

Постоје легитимни приватни зајмодавци који рефинансирају и савезне и приватне зајмове у нови приватни зајам, али ћете изгубити савезне опције отплате. Такође је мало вероватно да би приватни зајмодавци пристали да консолидују неисплаћене кредите. Претходно неплаћени кредити могу се квалификовати, али то ће зависити од политике зајмодавца.

» ВИШЕ: Како да се решим студентских кредита без плаћања?

Предности консолидације неисплаћених кредита

Када ваши кредити буду у доброј репутацији, видећете да су враћене вишеструке погодности, укључујући испуњавање услова за:

  • Одлагање.

  • Трпљење.

  • Планови отплате засновани на приходима.

  • Програми опроста кредита.

  • Федерална финансијска помоћ ако се вратите у школу.

» ВИШЕ: Како се вратити у школу са неплаћеним студентским кредитима

Шта да радите након што консолидујете неисплаћене кредите

Када консолидујете кредите, размислите о томе да се упишете у план отплате заснован на приходима како бисте избегли будуће обавезе. Поставља ваша плаћања као део вашег прихода и продужава рок вашег кредита. Та уплата може бити само 0 долара.

Ако се суочавате са другим финансијским потешкоћама, као што је губитак посла, можете затражити одгоду незапослености или уздржавање да паузирате исплате док не станете на ноге.

Чак и када изађете из неизмирених обавеза, статус ће остати у вашем кредитном извештају. Једини начин да се подразумевано уклони из ваше историје је рехабилитација.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here