Могу ли да консолидујем своје студентске кредите више пута?

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

У одређеним случајевима, можда ћете моћи да консолидујете своје студентске кредите чак и ако сте то већ учинили.

Ако имате савезне зајмове, консолидација студентских кредита вам омогућава да комбинујете више савезних студентских кредита у један и задржите заштиту зајмопримца и опције плаћања које уживају савезни зајмови. То неће смањити вашу каматну стопу, али може променити ваш рок и сервисера зајма.

Ако имате приватне студентске кредите, процес консолидације се назива рефинансирање студентског кредита. За разлику од савезне консолидације, рефинансирање приватног студентског кредита може смањити вашу каматну стопу, поред промене вашег рока кредита и кредитне компаније. Рефинансирање студентског кредита је увек код приватне компаније и омогућава вам да комбинујете савезне и приватне кредите.

» ВИШЕ: Можете ли пренети приватне студентске зајмове на савезне зајмове?

Консолидовање савезних студентских кредита више пута

Можете да консолидујете своје државне студентске зајмове више пута само у било којој од ових ситуација:

  • Имате савезне кредите који нису били укључени у претходну консолидацију.

  • Претходно сте консолидовали зајмове у оквиру Федералног програма зајма за породично образовање или ФФЕЛП, програма консолидације.

Ако имате ФФЕЛП консолидоване зајмове, њихово спајање у оквиру Дирецт програма може вам помоћи да изађете из неизмирених обавеза. Консолидација је такође неопходна ако имате ФФЕЛП кредите и желите да се упишете у Опрост зајам за јавне услуге.

Ако не испуњавате квалификације да се поново консолидујете, али желите да продужите свој рок да бисте добили ниже исплате, размислите о другим опцијама отплате студентског кредита. Контактирајте свог сервисера студентских кредита да бисте разговарали о отплати заснованој на приходима, продуженој отплати студентског кредита или одлагању.

Рефинансирање студентских кредита више пута

Ако имате приватне студентске кредите или желите да смањите каматну стопу на своје савезне студентске зајмове, рефинансирање би могло бити прави начин. Можете рефинансирати онолико пута колико се квалификујете — и једнако често снижавати своје месечне уплате и камату. Такође можете рефинансирати раније консолидоване кредите и користити рефинансирање приватног студентског зајма да комбинујете савезне и приватне зајмове.

Међутим, рефинансирање премешта савезне зајмове у приватну компанију, а то ће вас коштати било каквих бенефиција повезаних са државним студентским кредитима.

» ВИШЕ: Не чекајте да рефинансирате ове студентске кредите

Обично ће вам требати следеће да бисте се квалификовали за рефинансирање студентског кредита:

  • Кредитни резултат је најмање 600.

  • Стабилан приход.

  • Однос дуга и прихода испод 50%.

Ако се сами не квалификујете, размислите о рефинансирању са супотписником који испуњава услове зајмодавца.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here