Могу ли добити пословну кредитну картицу само са ЕИН-ом?

Ако имате идентификациони број послодавца (ЕИН) — деветоцифрени порески ИД број који је вашем предузећу доделила пореска управа — можете да га користите за подношење захтева за кредитну картицу за мала предузећа. Али скоро увек ћете морати да наведете и број социјалног осигурања.

То је зато што већина малих пословних картица захтева од кандидата да лично гарантују дуг на картици. Другим речима, и даље сте одговорни за враћање дуга, чак и ако ваш посао пропадне.

Као резултат тога, када се пријавите за малу пословну картицу са ЕИН-ом, издавалац ће обично користити ваш број социјалног осигурања да провери ваш лични кредит. Многе мале пословне картице захтевају добар до одличан лични кредит (обично ФИЦО резултати од најмање 690) за одобрење.

» ВИШЕ: Како се пријавити за ЕИН

Одржавање посла одвојено

Упркос личној гаранцији, активност на вашој кредитној картици за мала предузећа неће се нужно појавити у вашем личном кредитном извештају.

Ако више волите да своје пословне и личне рачуне држите одвојено, онда можете потражити картицу која извештава само комерцијалне кредитне бирое, а не бирое за потрошачке кредите. Или можете потражити онај који уопште не пријављује плаћања.

Банк оф Америца®, Цити и Веллс Фарго не пријављују активности са својих малих пословних картица бироима за потрошачке кредите. ББВА, која нуди ББВА Виса® Бусинесс Ревардс кредитну картицу, не пријављује активности малих пословних картица ниједном од кредитних бироа, потрошачких или комерцијалних.

Штреберски савет: Неки издаваоци, као што су Цхасе и У.С. Банка, пријавите се бироима за потрошачке кредите само ако је рачун озбиљно у кашњењу. Слично томе, Америцан Екпресс преноси само негативне информације.

Ако картица буде пријављена бироима потрошачких кредита, као у случају картица Цапитал Оне и Дисцовер за мала предузећа, онда ефекат може бити позитиван или негативан: ако плаћате на време и имате низак степен искоришћености кредита (идеално мање од 30%), онда би налог могао да побољша ваше кредитне резултате. Али ако пропустите плаћања и нагомилате значајан дуг, то би могло да вам повуче резултате.

» ВИШЕ: Како одабрати пословну кредитну картицу

Ваша лична одговорност

Без обзира на то да ли је ваша мала пословна картица пријављена кредитним бироима, лична гаранција и даље важи: чак и ако ваше мало предузеће нестане, и даље ћете бити одговорни за отплату картице.

Издавачи картица често наводе ова правила у одредбама и условима који долазе са картицом. Пре него што се региструјете за картицу, можете да прочитате одредбе и услове и потражите термине као што су „лично одговоран“ и „одговоран“ да бисте видели за шта се пријављујете.

» ВИШЕ: 6 главних разлика између пословних и личних кредитних картица

Изузеци од правила

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Постоје неки издаваоци кредитних картица којима је потребан ЕИН за пријаву, али не и број социјалног осигурања. Брек картица, на пример, је корпоративна картица за стартапе која не захтева ССН или личну гаранцију. Уместо тога, процењује кредитну способност на основу ствари као што су ток новца компаније и обрасци потрошње. Такође је потребан банковни салдо од 50.000 долара да бисте се квалификовали (100.000 долара ако се сами финансирате).

Уопштено говорећи, корпоративне картице – где је компанија увучена у дуг, а не појединачни власник картице – доступне су за предузећа са утврђеном кредитном историјом, а не за нова предузећа или веома мала предузећа.

Ако сте управо отворили продавницу или водите посао за једну или две особе, биће тешко пронаћи кредитну картицу за мала предузећа која не захтева ваш број социјалног осигурања заједно са вашим ЕИН-ом.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here