Могу ли добити потпуну и трајну инвалиднину за студентске кредите?

Зајмопримци студентског кредита који се квалификују као потпуно и трајно инвалиди могу добити аутоматско отпуштање својих савезних студентских кредита. Као резултат тога, неки зајмопримци више неће морати да шаљу захтев за отплату својих кредита.

У августу 2021. Одељење за образовање променило је правила о отпуштању кредита за особе са инвалидитетом. Свако са инвалидитетом како га признаје Управа за социјално осигурање или ССА, аутоматски ће имати своје кредите на основу подударања података. Сличан систем постоји од 2019. за оне којима инвалидитет признаје Одељење за борачка питања, или ВА.

Ако се ваш инвалидитет не налази у евиденцији ССА или ВА, и даље ћете морати да поднесете захтев за ослобађање од инвалидитета ваших студентских кредита.

У време промене правила, било је 323.000 зајмопримаца са инвалидитетом који су добили аутоматске отплате кредита. Будући зајмопримци са потпуним и трајним инвалидитетом у евиденцији ССА или ВА аутоматски ће се квалификовати, али могу да одустану ако то желе.

За оне који добију отпуст зајма у оквиру програма, неће бити никаквих савезних пореза на опроштене зајмове, али можда ће морати да плате државни порези.

Шта је отпуст са инвалидитетом?

Потпуна и трајна инвалидност је врста опроста студентског кредита за зајмопримце који не могу да раде због физичког или менталног оштећења.

Да бисте добили опроштај, морате да докажете да нисте у могућности да радите (окарактерисано као значајна примарна активност) због физичког или менталног оштећења.

Правила за отпуштање са инвалидитетом током ЦОВИД-а

Обично зајмопримци морају доставити документацију о годишњој заради три године након отпуштања. Ако ваша годишња зарада премашује државне смернице за сиромаштво за двочлану породицу (без обзира на стварну величину породице), ваши кредити се могу вратити.

Међутим, Министарство образовања објавило је 29. марта да неће захтевати од зајмопримаца који су подвргнути праћењу након отпуштања да поднесу документацију о годишњој заради током ванредне ситуације ЦОВИД-19. Промена је ретроактивна до 13. марта 2020. и осигурава да се зајмопримцима неће враћати зајмови због неподношења информација о заради — разлог због којег долази до већине враћених отпуштања, према одељењу за образовање.

» ВИШЕ: Како добити олакшице за студентски кредит током ЦОВИД-19 и шире

Та политика, саопштило је у августу Министарство образовања, биће продужена на неодређено време. Одељење такође има за циљ да потпуно елиминише трогодишњи период праћења који је тренутно прописан законом.

Шта је потребно за потпуну и трајну инвалидност

У зависности од ваше ситуације, морате доставити документацију која поткрепљује ваш захтев од У.С. Одељење за борачка питања, Управа за социјално осигурање или лекар. Ево шта вам треба од сваког:

Из У.С. Одељење за борачка питања: ВА пружа документацију која показује да сте добили потврду о инвалидности ВА која произилази из вашег времена у служби. Процес је аутоматски, али можете одустати. Један од разлога због којих бисте могли да одустанете је ако ваша држава сматра да је исплаћени износ приход, а трошкови су већи од користи. Сазнајте у вашој државној пореској управи.

Од Управе за социјално осигурање: Слично ВА, Одељење за образовање користи податке који се поклапају са ССА да идентификује све зајмопримце федералног студентског кредита са потпуним и трајним инвалидитетом. Такође можете да одустанете од овог отпуста ако су трошкови већи од користи.

Од вашег лекара: Ваш лекар мора да потпише вашу пријаву и обезбеди документацију која подржава тврдњу да ваше оштећење испуњава најмање један од следећих захтева:

  • Очекује се да ће то довести до смрти.

  • Трајало је непрекидно у периоду од 60 месеци или више.

  • Очекује се да ће трајати непрекидно 60 месеци или више.

Који кредити испуњавају услове за потпуну и трајну инвалиднину?

Следећи зајмови могу бити опроштени уз потпуну и трајну инвалиднину: федерални директни зајмови, зајмови преко Федералног програма зајма за породично образовање, Перкинс зајмови и ТЕАЦХ грант за који је потребна апликација за услугу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here