Могу ли да уплатим свој студентски кредит на кредитну картицу?

Данас, скоро две трећине студената дипломира са дугом за студентски зајам, са просечним оптерећењем дуга који се приближава 50.000 долара од 2018. Милиони људи марљиво отплаћују те зајмове, али чак и најодговорнији зајмопримци могу да се нађу у шкрипцу — губитак посла, исцрпљујуће здравствено стање или други хитан случај због којег нису у могућности да плате своју месечну отплату.

У таквим ситуацијама, можете ли уплату студентског кредита ставити на кредитну картицу? Не директно.

Генерално, сервисери студентских кредита не прихватају кредитне картице. Као прво, савезни прописи то генерално забрањују. Даље, свака трансакција кредитном картицом укључује накнаде за обраду које плаћа страна која прихвата картицу као плаћање. Зајмодавци сигурно неће плаћати те накнаде као што то раде продавнице. (Продавнице могу да прилагоде накнаде за кредитне картице тако што ће их урачунати у своје цене, као и сваки други трошак пословања.)

Користећи посредника

Када не можете да платите рачун директно кредитном картицом, једна од опција је да користите посредничку услугу. Ове компаније наплаћују вашу кредитну картицу за износ рачуна, а затим шаљу чек за плаћање. Наплаћују вам додатну накнаду за покривање трошкова обраде — и, наравно, за остваривање профита.

Најистакнутија посредничка услуга је Пластик, која наплаћује 2.85% за плаћање кредитном картицом.

Коришћење посредника је у најбољем случају последње решење. Ево зашто: Рецимо да имате дуг за отплату кредита од 500 УСД. Посредник би могао да наплати вашу картицу 515 УСД — износ уплате плус накнада од 3% — а затим пошаље чек вашем зајмодавцу на 500 УСД.

Ваш кредит остаје у добром стању ... али ти је горе него пре:

  • Нисте смањили дуг. Управо сте га преместили на друго место.

  • Ти си заправо дубље у дуговима. Накнада од 4% додала је 20 долара вашим укупним обавезама.

  • Дуг је скупљи. Камате на кредитне картице су веће — обично много веће — него на студентске кредите. Тако да ће вас тај дуг од 500 долара коштати више за даље.

Штреберски савет: Чак и ако је сервисер студентских кредита одлучио да вам дозволи да платите свој рачун директно кредитном картицом, то би несумњиво пребацило трошкове обраде кредитне картице на вас као „накнаду за погодност."

Да ли вреди за награде?

Можда размишљате о томе да уплате студентског кредита ставите на кредитну картицу како бисте пожњели награде. Ако ћете ипак потрошити 500 долара, зашто не бисте добили поене или новац назад? Лоша идеја. Накнаде за обраду које ћете морати да платите ће скоро сигурно надокнадити вредност награда.

Шта кажете на картицу од 0%?

Стављање плаћања на картицу са уводним периодом од 0% годишње би вас барем поштедело краткорочног плаћања камате. Али и даље бисте морали да платите накнаде за обраду. А ако не можете да отплатите стање до краја периода од 0%, суочићете се са огромним финансијским трошковима.

У неким врло специфичним околностима, можда ћете моћи да уштедите новац тако што ћете отплатити цео студентски зајам са преносом биланса на картицу од 0%. Али ако сте у тешкој финансијској ситуацији и само покушавате да нађете начин да платите рачун за овај месец, ово није правац за вас.

Алтернативе за плаћање студентског кредита кредитном картицом

Ако размишљате да користите кредитну картицу за отплату студентских кредита, то може бити зато што немате готовину при руци. Али постоје боље опције:

Пријавите се у план отплате заснован на приходима. Ако су ваша савезна студентска плаћања већа него што можете да управљате, контактирајте свог сервисера у вези са уписом у план отплате заснован на приходу. Ови планови ће ограничити исплате за део вашег дискреционог прихода - ако сте незапослени, ваша уплата ће бити 0 УСД. Такође продужава дужину отплате на 20 или 25 година. Када стигнете до краја, преостали износ кредита вам је опроштен.

Затражите одлагање или стрпљење. Замолите свог савезног сервисера студентских кредита или приватног студентског зајмодавца да паузира плаћање. Федерални зајмови испуњавају услове за одгоду незапослености или одгоду зајма ако вам је потребна пауза од плаћања. Већина приватних зајмодаваца нуди могућности за паузирање или привремено смањење плаћања због финансијских потешкоћа. Током било које паузе, камата ће се акумулирати на ваш кредит, што ће повећати укупан износ који дугујете када почнете да отплаћујете.

» ВИШЕ: Одлагање вс. стрпљење: Што је исправно за ваше студентске кредите? 

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here