Могу ли рефинансирати своју хипотеку са лошим кредитом?

Рефинансирање ваше хипотеке је изазовније са лошим кредитом, али је ипак могуће.

Захтеви за кредитирање варирају у зависности од врсте зајма за рефинансирање и зајмодавца. Неке опције рефинансирања хипотеке су доступне за људе са кредитним резултатом у 500-им и 600-им.

Додирните да бисте сазнали како ЦОВИД-19 може да утиче на рефинансирање

Због пандемије коронавируса, рефинансирање ваше хипотеке може бити прави изазов. Зајмодавци се суочавају са великом потражњом за кредитима и проблемима са кадровима који могу успорити процес. Такође, неки зајмодавци су повећали своје накнаде или привремено обуставили одређене производе рефинансирања. Ако не можете да платите свој тренутни стамбени зајам, погледајте наш ресурс помоћи за хипотеку. За најновије информације о томе како да се носите са финансијским стресом током ове пандемије, погледајте финансијски водич НердВаллет-а за ЦОВИД-19.

Како рефинансирати своју хипотеку са лошим кредитом

Ево неколико савета за рефинансирање са нижим кредитним резултатом:

  • Купујте са најмање три хипотекарна зајмодавца, укључујући вашег хипотекарног сервисера.

  • Поднесите пријаве у року од две недеље да бисте свели на минимум утицај упита зајмодавца на ваш кредитни резултат.

  • Размотрите програме рефинансирања које подржава влада, као што су ФХА кредити, који имају ниже захтеве за кредитну оцену од конвенционалних зајмова.

  • Усредсредите се на изградњу кредита ако сада не можете да рефинансирате.

» ВИШЕ: Најбољи хипотекарни кредитори за зајмопримце са ниским кредитним резултатом

Паметни дом за ваш кредит НердВаллет прати ваш кредитни резултат и показује вам начине да га изградите — бесплатно. УЗМИ КУПУ

Опције рефинансирања лоше кредитне хипотеке

Ево неколико опција за рефинансирање хипотеке које треба размотрити ако имате нижи кредитни резултат:

ФХА кредити за рефинансирање

ФХА кредити, које је осигурала Федерална стамбена управа, имају мање строге кредитне захтеве од других врста хипотека.

ФХА поједностављује рефинансирање

Да бисте се квалификовали за ФХА поједностављено рефинансирање, ваша тренутна хипотека мора бити ФХА зајам и морате бити у току са исплатама.

Постоје две врсте кредита за рефинансирање ФХА поједностављених: кредитно квалификовани и некредитни. Опција за квалификовање кредита захтева минимални кредитни резултат од 580. ФХА поједностављено рефинансирање које не испуњава услове за кредит не захтева од зајмодавца да изврши потпуну проверу кредитне способности или израчуна ваш однос дуга и прихода. Мана? Можете платити вишу камату него код верзије која испуњава услове за кредит. Процена куће није потребна ни за једну од опција.

» ВИШЕ: ФХА поједностављује смернице за рефинансирање

ФХА стопа и рок рефинансирања

Можете рефинансирати било коју врсту хипотеке, као што је конвенционални стамбени зајам, у ФХА рефинансирање са стопом и роком. "Стопа и рок" се једноставно односи на могућност добијања ниже стопе или промене рока кредита. Зајмодавац ће извршити проверу кредитне способности и израчунати ваш однос дуга и прихода. ФХА захтева минимални кредитни резултат од 580.

ФХА рефинансирање готовине

ФХА рефинансирање готовине вам омогућава да искористите сопствени капитал. Нови кредит може бити до 80% вредности куће. ФХА захтева минимални кредитни резултат од 500 за рефинансирање готовине, али зајмодавци могу захтевати више резултате.

ВА кредити за рефинансирање

Гарантује У.С. Одељење за борачка питања, ВА зајмови су за припаднике војне службе, ветеране и преживјеле супружнике који испуњавају услове. ВА не налаже одређени кредитни резултат за куповину или рефинансирање кредита, али зајмодавци могу имати своје захтеве, који могу бити и до 660.

ВА поједностављено рефинансирање

Ако већ имате ВА зајам, можете рефинансирати уз помоћ зајма за рефинансирање са смањењем каматне стопе да бисте снизили каматну стопу или прешли са прилагодљиве на фиксну стопу. Овај зајам је такође познат као рефинансирање ВА јер је процес поједностављен. ВА не захтева нову проверу кредитне способности или процену за поједностављено рефинансирање, али зајмодавац би могао.

» ВИШЕ: НердВаллет-ови избори за најбоље ВА ИРРРЛ хипотекарне зајмодавце

ВА рефинансирање готовине

Квалификовани власници кућа могу рефинансирати конвенционалну или ВА хипотеку уз рефинансирање ВА готовине. Овај зајам за рефинансирање омогућава, али не захтева, зајмопримцима који испуњавају услове да искористе сопствени капитал. Такође даје могућност да уштедите новац уз нижу каматну стопу, пређете на хипотеку са фиксном каматном стопом или, ако имате конвенционални зајам, ослободите се приватног хипотекарног осигурања.

УСДА је поједноставила помоћ при рефинансирању кредита

УСДА хипотеке су за купце сеоских кућа и подржане су од стране Сједињених Држава.С. Одељење за пољопривреду. Морате имати хипотеку УСДА да бисте искористили предност поједностављеног зајма за рефинансирање помоћи. Програм не захтева нови преглед кредита, обрачун дуга у приход или процену куће, у већини случајева. Међутим, морате имати хипотеку 12 месеци пре подношења захтева.

» ВИШЕ: НердВаллет-ови избори за најбоље хипотекарне кредиторе УСДА

Опције рефинансирања за подводне хипотеке

Два програма могу вам омогућити да рефинансирате ако дугујете више него што ваш дом вреди: Фреддие Мац Енханцед Релиеф Рефинанце и Фанние Мае Хигх Лоан-то-Валуе Рефинанце Оптион. Оба програма су намењена власницима кућа који се иначе не би квалификовали за рефинансирање јер дугују више од 97% вредности својих домова. Они замењују Програм рефинансирања по приступачној цени, познат као ХАРП, који је функционисао од 2009. до 2018.

» ВИШЕ: Сазнајте више о опцијама рефи замене за ХАРП

Поново изградите свој кредит за рефинансирање

Ако сада не можете да рефинансирате због лошег кредитног резултата, фокусирајте се на обнављање кредита. Ево светле тачке: могуће је подићи низак резултат прилично брзо. Мале радње, као што је плаћање рачуна на време и коришћење мањег процента кредитног лимита на кредитним картицама, могу имати велики утицај. Добијте свој бесплатни кредитни резултат и пратите промене.

» ВИШЕ: 8 начина да брзо изградите кредит

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here