Могу ли да пређем са своје обезбеђене кредитне картице на неосигурану?

Ако имате обезбеђену кредитну картицу — која захтева готовински депозит који постаје ваш кредитни лимит — често је могуће да на крају „пређете“ на необезбеђену картицу и вратите тај депозит. Али тај процес може да варира у зависности од издаваоца:

 • Многи велики издаваоци кредитних картица обезбеђују аутоматску путању надоградње, где прегледају коришћење ваше картице након неколико месеци и утврђују да ли се квалификујете за промену.

 • Код других издаваоца картица нећете имати користи од аутоматских или периодичних прегледа, али можете сами да позовете и затражите да надоградите своју кредитну картицу.

 • А код неких мањих издаваоца, уопште не постоје опције за картице када сте спремни да напредујете. У том случају, мораћете да затворите рачун да бисте вратили депозит, а затим размотрите друге издаваоце.

Ево картица са одређеним путевима надоградње, као и шта треба да знате када сте спремни да пређете са безбедне кредитне картице на неосигурану.

» ВИШЕ: НердВаллетове најбоље обезбеђене кредитне картице

У овом чланку

 • Сигурне кредитне картице које наводе њихове путање надоградње

 • Шта учинити ако ваша заштићена картица није јасна у вези надоградње

 • Како да побољшате своје шансе да пређете на необезбеђену картицу

Сигурне кредитне картице које наводе њихове путање надоградње

Одређене картице посебно помињу пут надоградње у својим маркетиншким материјалима. Наравно, ово није обећање надоградње. Мораћете да се квалификујете на основу активности вашег налога.

Али у случају ових картица, једноставно бисте своју картицу користили одговорно док не будете обавештени о могућности промене:

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Дисцовер ит® Сецуред кредитна картица почиње да прегледава ваш налог месечно након што имате картицу осам месеци. Ако Дисцовер утврди да испуњавате услове, моћи ћете да пређете на традиционални необезбеђени Дисцовер производ и вратите свој депозит. Задржаћете исти број рачуна, што је добро за вашу дужину кредитне историје, што је главни фактор у вашим кредитним резултатима. У међувремену, држаћете ретку обезбеђену кредитну картицу која зарађује награде. Постоји минимални депозит од 200 УСД, али годишња накнада је 0 УСД.

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Са Цапитал Оне Платинум Сецуред кредитном картицом, можете аутоматски бити узети у обзир за виши кредитни лимит за само шест месеци, без потребе да направите додатни депозит. Цапитал Оне ће такође пратити активност ваше картице да види да ли испуњавате услове за повраћај депозита. Годишња накнада за картицу је 0 УСД, и за разлику од других осигураних картица, кандидати ће можда моћи да се квалификују за кредитни лимит већи од њиховог депозита. Примењују се услови.

 БанкАмерицард® обезбеђена кредитна картица је мало мање специфична и наводи да ће ваш налог бити „периодично“ прегледан. Ако се квалификујете, Банк оф Америца® ће вам вратити депозит на основу ваше укупне кредитне историје и других фактора као што су друге кредитне картице и зајмови.

Све три ове опције издају банке које нуде разне необезбеђене картице, тако да када изградите свој кредит, можете размислити о надоградњи на картицу из исте банке. Увек можете да позовете и распитате се о својим опцијама ако вас издавалац већ није обавестио.

» ВИШЕ: Нежељена кредитна картица? Затражите промену производа

Шта учинити ако ваша заштићена картица није јасна у вези надоградње

Неке заштићене картице пружају нејасне детаље о надоградњи или једноставно не нуде друге картице за дипломирање. ОпенСки® Сецуред Виса® кредитна картица, коју је издала Цапитал Банка, није део веће породице картица са опцијама необезбеђених картица које би се евентуално пребациле на.

Слично томе, све три картице Фирст Прогресс су обезбеђене.

У овим случајевима и даље можете вратити свој депозит, али тек када затворите рачун. Ако тада желите да пређете на нову необезбеђену картицу, мораћете да потражите негде другде — иако ће ваше опције зависити од тога колико се ваш кредит побољшао.

 • Кредитне картице за фер кредит би могле бити прикладне ако сте постигли ФИЦО резултат од најмање 630.

 • Такође можете размотрити такозване алтернативне кредитне картице, које нуде финансијске стартап компаније и које могу да користе нетрадиционално осигурање за процену апликација.

» ВИШЕ: 7 пута бисте можда желели да промените производ на кредитној картици

Како да побољшате своје шансе да пређете на необезбеђену картицу

Поента обезбеђене картице је да изградите или обновите свој кредит. Да бисте побољшали своје шансе за испуњавање услова за необезбеђене картице са програмима повластица и награда, мораћете пажљиво да користите своју обезбеђену картицу. Ево како то да урадите:

 • Уверите се да се активност ваше картице рачуна: Одлучите се за картицу која извештава о активностима вашег налога три главна кредитна бироа.

 • Плаћајте своје рачуне на време (и идеално у потпуности), сваки пут: Ваша историја плаћања чини 35% ваших ФИЦО резултата, а закашњела плаћања могу довести до високих накнада. Многе обезбеђене картице наплаћују високе камате, тако да плаћање рачуна у потпуности може да вам помогне да избегнете скупе дугове по кредитним картицама.

 • Покушајте да не максимизирате кредитно ограничење своје картице: коришћење кредита, или део вашег укупног кредитног лимита који наплаћујете сваког месеца, чини 30% вашег ФИЦО резултата. Препоручујемо да користите само 30% свог укупног кредитног лимита током обрачунског циклуса.

Штреберски савет: Један од начина да избегнете прекомерно наплату је да ставите неке мале периодичне трошкове на своју заштићену картицу и платите рачун у целости сваког месеца, док користите готовину или дебитну картицу да платите све остало.

Шта је следеће?

» Коју кредитну картицу је најлакше добити?

» Најбоље кредитне картице НердВаллет-а без провере кредита

» Најбоље почетне кредитне картице НердВаллет-а

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here