Може ли моја банка да затвори мој рачун?

Ако изненада не можете да приступите свом банковном рачуну или је ваша дебитна картица одбијена, ваш налог је можда затворен. Затворен банковни рачун значи да ваш рачун више не постоји. Замрзнути банковни рачун може имати сличне последице у кратком року - још увек је отворен, али не можете да приступите средствима.

Ваша банка или кредитна унија могу замрзнути или затворити ваш рачун из било ког разлога — и без претходног обавештења — али су неки разлози много чешћи од других, и можете предузети мере да спречите или преокренете процес.

Ево свега што треба да знате о замрзнутом или затвореном банковном рачуну.

Шта се дешава када је ваш банковни рачун затворен или замрзнут

Ваша банка ће вас можда обавестити ако је ваш рачун затворен или замрзнут, али то није потребно.

Када вам је банковни рачун замрзнут, нећете моћи да вршите трансфере или повлачења. Директни депозити ће и даље пролазити, као и ручни депозити, али нећете имати приступ тим средствима.

Када се ваш рачун затвори, банка може да промени ваш затворени рачун у други тип рачуна, да вам пошаље чек за стање вашег затвореног рачуна, да задржи средства да их подигнете или да их користи за плаћање преосталих ставки.

Ако је ваш рачун прекорачен када је затворен, могли бисте бити одговорни да одмах платите износ који дугујете банци.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

» Имати лошу банкарску историју? Друга прилика за проверу рачуна може бити права за вас

Зашто би ваш банковни рачун могао бити замрзнут или затворен

Постоји неколико различитих разлога због којих би ваша банка могла да замрзне или затвори ваш рачун. Један је ако у њему има мало или нимало активности. Сумњиве активности, као што је куповина дебитне картице на бензинској пумпи у далекој држави, такође могу изазвати замрзавање рачуна. Исто може и куповина код продавца који је пријавио лажну активност. Ако постоји сумњива активност на вашем рачуну и ваша банка није у могућности да вас контактира да потврди ваше куповине, то би могло да обустави ваш рачун.

Ако ваша банка добије судски налог да замрзне ваш рачун због заложног права на вашем рачуну или заплене на плату повериоцу, на пример, мораће то да уради одмах и без претходног обавештења.

Ваша финансијска институција може затворити ваш рачун ако имате превелике накнаде за прекорачење или сте имали континуирано негативно стање; ако често имате више трансакција на свом штедном рачуну него што је дозвољено по циклусу извода; или ако су ваши папирни чекови изгубљени или украдени, на пример.

Правила и захтеви у вези са затварањем и замрзавањем банковних рачуна разликују се у зависности од институције, па обавезно пажљиво прочитајте свој уговор о депозиту.

» Забринут сам због преваре са дебитним картицама? Научите како да брзо заштитите свој банковни рачун

Шта учинити када вам је банковни рачун замрзнут или затворен

Ако је ваш рачун замрзнут због сумњиве активности, контактирајте своју банку да бисте верификовали своје куповине. Можда ћете морати да верификујете свој идентитет помоћу документације пре него што поново добијете приступ свом налогу. Такође би требало да проверите изводе свог рачуна и, у року од 60 радних дана од слања извода, обавестите своју банку или кредитну унију о свим неовлашћеним трансакцијама.

Ако вам је рачун замрзнут због судског налога, можете покушати да избришете пресуду против вас. Ово би могло укључивати рад са адвокатом на подношењу захтјева и комуникацији са судијом. Ако то не успе, можете платити пресуду да бисте поново добили приступ свом налогу.

Можете да поднесете писмену жалбу Канцеларији контролора Групе за помоћ клијентима у валути ако сматрате да је ваш налог погрешно затворен, али може проћи и до два месеца пре него што будете контактирани у вези са резултатима ваше жалбе.

Ако нисте успели да примите чек за стање на затвореном банковном рачуну, прво покушајте да контактирате корисничку подршку банке за помоћ. Ако то не успе, контактирајте ОЦЦ за помоћ у добијању средстава тако што ћете попунити онлајн образац за жалбу корисника.

» Желите да истражите другу опцију? Погледајте наш преглед најбољих припејд дебитних картица

Како спречити да ваш банковни рачун буде затворен или замрзнут

Можете учинити неколико ствари да спречите затварање или замрзавање налога. Ако планирате да путујете или обавите велику куповину користећи свој рачун, обавезно обавестите своју банку.

Обратите пажњу на број подизања штедње сваког месеца како бисте били сигурни да не прелазите ограничење. Ако сте склони прекорачењу свог рачуна, омогућите заштиту од прекорачења како би ваше трансакције биле покривене.

Такође знајте да понекад банковни рачун може бити затворен или замрзнут, а да то нисте ви криви. Банке морају заштитити своју и вашу имовину, тако да свака активност која се може протумачити као сумњива или незаконита може изазвати замрзавање или затварање. Ако се нешто деси са вашим банковним рачуном што не разумете, контактирајте корисничку подршку да бисте добили више информација. Ако је ваш налог замрзнут због лажних наплата или је ваш налог затворен са стањем, постоје начини да вратите свој новац, иако би то могло да потраје неко време и труд.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here