Може ли се родитељски кредит пренети на студента?

Федерални ПЛУС зајмови за родитеље се никада не могу пренети на студента. Ако позајмите родитељски зајам за образовање вашег детета, ви сте једини законски одговорни да вратите дуг.

Ако желите да пренесете одговорност за дуг на своје дете, можете:

  • Рефинансирајте родитељски ПЛУС зајам у приватни зајам на име вашег детета када оно испуни квалификације.

  • Заједничко потписивање приватног зајма за рефинансирање ако ваше дете не може да се квалификује и ради на испуњавању услова за издавање супотписника зајмодавца.

Рефинансирање савезних зајмова ће вас коштати бенефиција као што су планови отплате засновани на приходима и програми опроста зајма. Али пошто родитељски ПЛУС зајмови имају веће каматне стопе од других савезних зајмова додипломских студија, можда ће вам бити угодније да одустанете од ових опција.

Како пренети родитељски ПЛУС кредит на студента

Да бисте пренели родитељски зајам на своје дете, прво ћете морати да потражите зајмодавце који нуде ову опцију. Неће сви зајмодавци рефинансирати родитељске ПЛУС кредите на име детета, али многи то раде.

Стопе и подобност ће се разликовати од зајмодавца. Ваше дете може да се унапред квалификује код више зајмодаваца – без утицаја на њихов кредит – да пронађе једног са критеријумима за позајмљивање које може да испуни. Када пронађу најбољу каматну стопу, они ће се пријавити директно код тог зајмодавца.

Да би се квалификовало, вашем детету ће генерално бити потребан кредитни резултат од најмање 690, историја плаћања кредита и довољан приход да удобно покрије плаћања. Можда ће им требати неколико година након дипломирања да достигну ова финансијска мерила. Али рефинансирање чим ваше дете може уштедеће највише новца на дуге стазе.

» ВИШЕ: Када рефинансирати студентске кредите

Пренос студентских кредита родитељима

Неки приватни зајмодавци ће вам дозволити да пренесете студентски зајам на родитеља тако што ћете га рефинансирати на њихово име. Али савезни зајмови за студенте имају ниже каматне стопе и боље бенефиције од кредита за родитеље.

Можда нема смисла рефинансирати студентске кредите само да бисте пренели власништво на родитеља. Ако сте родитељ који жели да помогне у отплати, размислите о подешавању аутоматског плаћања код сервисера зајма вашег детета.

Процена родитељских ПЛУС исплата рефинансирања

» ВИШЕ: Не могу да платим родитељске ПЛУС кредите? Размотрите ове 4 опције

Недостаци рефинансирања на име вашег детета

Ваше дете ће изгубити приступ опцијама отплате кредита родитеља ПЛУС рефинансирањем код приватног зајмодавца. Рефинансирани зајам више неће испуњавати услове за отплату по основу прихода, што може учинити уплате лакшим за управљање тако што ћете их ограничити на део вашег прихода и повећати дужину отплате.

Рефинансирање такође елиминише опције опроста зајма за родитељске ПЛУС зајмове.

Али будући да би износи отплате условљених прихода били засновани на приходу и дугу родитеља, а не на дететовом, они не морају нужно бити приступачнији. А родитељ треба да се квалификује за опроштај кредита за јавне услуге да би користио овај програм. Ово може учинити ове опције мање важним за децу која отплаћују родитељске ПЛУС кредите.

Шта ако ваше дете не може да се квалификује за рефинансирање?

Ако финансијска историја вашег детета није довољно јака да директно пренесе кредите ваших родитеља на њих, размислите о заједничком потписивању зајма за рефинансирање. Као супотписник, ваше име би и даље било на позајмици. Дакле, чак и ако је план да ваше дете изврши све уплате, ваш кредит ће и даље бити умањен ако то не учини.

Али заједничко потписивање може помоћи вашем детету да се квалификује када иначе не би и можда добило нижу каматну стопу него што би било самостално, у зависности од вашег кредитног резултата. Многи зајмодавци ће отпустити супотписника након што се изврши одређени број уплата. Потражите зајмодавце који нуде ову опцију да бисте се на крају ослободили дуга.

» ВИШЕ: Како ослободити свог супотписника студентског кредита

Да ли треба да пренесете родитељске кредите на своје дете?

Није неуобичајено да деца отплаћују родитељске кредите. Извештај приватног зајмодавца Саллие Мае за 2020. открио је да је 45% ученика очекивало да ће поделити ову одговорност — а 16% планира да самостално плаћа зајмове својих родитеља.

Ипак, можда се запитате да ли треба да рефинансирате ПЛУС зајмове родитеља на име свог детета. Ево када то може имати смисла:

  • Ваше дете може да приушти отплату кредита. Погледајте тренутна плаћања студентског кредита вашег детета и додајте потенцијални износ за родитељски зајам. Кредит би требало да буде приступачан ако је тај износ између 10% и 20% нето прихода вашег детета. Више од тога, можда ће имати проблема да плате потрепштине или постигну друге финансијске циљеве.

  • Ви не можете да приуштите отплату кредита, али ваше дете може. Можда је неочекивани трошак - попут великог медицинског рачуна - учинио да кредити за родитеље буду неприуштиви. Или можда заостајете са штедњом за пензију због исплата. Ако је ваше дете дугорочно у бољој финансијској ситуацији од вас, погледајте да ли ће узети ваше кредите.

  • Ово је увек био твој план. У идеалном случају, разговарали сте о отплати са својим дететом када сте позајмили родитељске кредите. На тај начин бисте могли да доносите паметне одлуке о позајмљивању и трошењу док је дете било на факултету. Немојте само навући додатних пет или шест цифара дуга на своје дете и очекивати да ће оно платити. Ако је зајам на ваше име, ви сте на крају одговорни за њега.

Ваше дете такође мора да буде у стању да испуни квалификације зајмодавца за рефинансирање да би преузело ваше кредите. Ако не могу, опције су заједничко потписивање или да они директно плате ваш кредит. Али и даље ћете бити легално на удици за дуг у тим случајевима.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here