Може ли ми помоћи адвокат за студентске кредите?

Квалификовани адвокати за студентске кредите могу да анализирају ваше проблеме са дуговима, као и да се боре у ваше име ако сте тужени. Међутим, можда постоје друга решења за ваш проблем која су бесплатна и не захтевају консултације, као што су отплата заснована на приходу, одлагање и отказивање, консолидација или рефинансирање.

» ВИШЕ: Како добити помоћ за студентски кредит

Ако вам је потребна персонализована помоћ, адвокати могу бити приступачнија опција од компанија за ослобађање дугова за студентске кредите, које наплаћују у просеку 613 УСД за услуге које можете добити бесплатно, према анкети НердВаллет-а из августа 2016. Без обзира да ли ангажујете адвоката или не, обратите пажњу на трошкове и прво потражите опције и услуге без трошкова.

Да би вам помогао да схватите да ли би адвокат за студентске зајмове могао да буде прави избор, НердВаллет контактирао је два адвоката за студентске кредите — Адама Минскија у Бостону и Стенлија Тејта у Ст. Лоуис — да сазнате када да тражите правни савет и како да се носите са утеривачима дугова, тужбама и обмањујућим праксама позајмљивања.

Станлеи Тате

Тејт: Требало би да ангажујете адвоката за студентски зајам ако је једна од две ствари тачна: тужени сте за студентски зајам или вам недостаје поверење у решавање проблема студентског кредита са којим се суочавате и желите помоћ. Узимајући то у обзир, ако сте тужени, можда нећете морати да ангажујете адвоката за студентски зајам да вас брани, али би требало да га унајмите за консултације. На тај начин можете знати своја права, научити парнични процес и бити боље опремљени да се браните.

Које су предности рада са адвокатом за студентске зајмове у односу на компанију за отплату дугова за студенте?

Тејт: Постоји само неколико адвоката за студентске кредите широм земље. По мом искуству, они који себе називају адвокатима за студентске кредите су и високо обучени и веома искусни у решавању проблема студентских кредита. Та комбинација обуке и искуства омогућава адвокату за студентске кредите да ефикасно и ефикасно реши ваше проблеме.

Адам Мински

Мински: Адвокати су регулисана професија, коју надгледају државни одбори за лиценцирање (која се зову адвокатура) и држе се строгих правила о поверљивости и обавезама да служе својим клијентима. Другим речима, адвокати су одговорни вама и својој државној адвокатури. Ово вам пружа пуно заштите, док консултантске компаније за студентске кредите могу водити нелиценцирани професионалци.

Шта зајмопримци могу да ураде ако мисле да их је зајмодавац или сервисер обмануо или им је нанео неправду?

Мински: Зајмопримци би требало да воде евиденцију о комуникацији са својим зајмодавцем или сервисером студентског кредита, јер би им то могло затребати касније. Ако осећају да је нешто пошло наопако, могу покушати да ескалирају проблем менаџменту. Неки зајмодавци и сервисери имају тело за решавање спорова које може да реши неке уобичајене проблеме. На пример, У.С. Одељење за образовање има групу омбудсмана која може да разматра спорове између корисника кредита и сервисера. Зајмопримци такође могу да поднесу жалбу савезном Бироу за финансијску заштиту потрошача, који надгледа многе аспекте сервисирања студентских кредита. На крају, ако се зајмопримци осећају као да никуда не стижу, могу контактирати адвоката.

Који су први кораци које би зајмопримац требало да предузме ако га тужи приватни зајмодавац, прими позиве од утеривача дугова или је у кашњењу и није сигуран како да се извуче?

Тејт: Прва ствар коју треба да урадите када утеривач позове у вези студентског кредита је да захтевате верификацију дуга. Не плаћајте ништа док не добијете писмени доказ да дугујете. Доказ треба да буде у виду менице и документа који показује да је инкасант овлашћен да наплати дуг.

Мински: Ако сте у наплати или сте у недостатку, или ако сте били тужени, сада је време да пронађете адвоката. Можда имате права и законске опције које су вам доступне, али ћете можда морати да предузмете одређене кораке да бисте искористили те опције и сачували своја права. Ово је посебно тачно ако сте били тужени. Ако вам је потребан адвокат, али нисте сигурни одакле да почнете, можете покушати са Националном асоцијацијом адвоката потрошача, која је национална адвокатска комора адвоката за права потрошача, од којих неки могу да се баве питањима студентских кредита. Такође можете контактирати своју државну адвокатску комору за упутницу.

Ако вам је потребна помоћ за студентски зајам

Адвокат ће можда моћи да вам помогне ако сте у кашњењу, али пре него што дође до тога, размислите како да вратите контролу над исплатама студентског кредита.

Ако се борите са дугом за студентски зајам, прво разговарајте са својим сервисером или зајмодавцем да:

  • Разговарајте о опцијама отплате, као што је план отплате заснован на приходу.

  • Направите привремену паузу плаћања.

  • Привремено смањите своје месечне уплате.

Ако је ваш проблем са вашим зајмодавцем или сервисером или не добијате помоћ која вам је потребна, потражите легитимну организацију за помоћ студентским кредитима која нуди саветовање. Узмите у обзир ове проверене ресурсе за помоћ у студентским кредитима; то су основане организације са провереном историјом:

Ресурс помоћи за студентски зајам

Најбоље за

Институт саветника за студентске кредите

Савети о плановима отплате, програмима опроста и решавању спорова.

Национални центар за право потрошача

Свеобухватне информације о опцијама за зајмопримце студентског кредита.

Центар за заштиту студентских зајмопримаца

Заговарање у име свих зајмопримаца ради утицаја на политику.

Национална фондација за кредитно саветовање

Комплетан финансијски преглед за зајмопримце који се боре, који може укључивати савете о опцијама студентског зајма и планове за решавање других дугова.

Америчко саветовалиште за потрошачке кредите

Савети о плановима отплате, помоћ око папирологије и саветовање о буџету.

Национално удружење заступника потрошача

Информације за зајмопримце студентског кредита и именик адвоката.

Лекриа

Помоћ за зајмопримце који су већ покренули стечај који није укључивао њихове студентске кредите.

Адам Мински

Савети о кашњењу, решавању спорова, наплати, измирењу дугова и правним лековима. Лиценцирано у Масачусетсу и Њујорку.

Станлеи Тате

Савети за измирење дугова, банкрот, кашњење и опрост. Лиценцирано у Мисурију и Илиноису.

Многе од ових организација нуде бесплатне савете. У неким случајевима, можда ћете морати да платите накнаду, као код сертификоване непрофитне агенције за кредитно саветовање или ако ангажујете адвоката.

Ниједна од горенаведених организација не позива, не шаље поруке или е-поруке зајмопримцима са понудама за решавање дуга.

Понуде помоћи које нисте тражили вероватно су превара. Иако није противзаконито да компаније наплаћују услуге као што су консолидација или упис у план плаћања, то су кораци које можете сами да урадите бесплатно.

Избегавајте све компаније за отпис дуга које траже новац унапред.

» ВИШЕ: Како уочити преваре са студентским кредитима

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here