Не могу да платим зајмове за родитеље ПЛУС? 5 начина да се вратите на прави пут

Пронађите најновије

  • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

  • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

  • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

  • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Урадили сте оно што сте мислили да је најбоље и задужили сте се да помогнете да финансирате факултетско образовање вашег детета. Али сада не можете да плаћате родитељске ПЛУС зајмове.

То је фрустрирајуће место.

Међутим, имате опције. Ево четири могућа решења за родитеље који не могу да плаћају своје ПЛУС кредите —  по редоследу најпожељнијег до најмањег.

» ВИШЕ: Олакшице за родитељске студентске кредите током корона вируса

Опције ако не можете да платите родитељске ПЛУС зајмове

Пренесите кредит на своје дете

Ако не можете да платите, али ваше дете може, размислите о томе да рефинансирате родитељски ПЛУС зајам на своје име преко приватног зајмодавца. Требаће им добар кредит да би се квалификовали и довољан приход да удобно приуште своје трошкове, уплате студентског кредита и друге дугове.

Чак и ако ваше дете не испуњава услове за рефинансирање родитељских ПЛУС кредита, разговарајте са њим о преузимању неких плаћања. Можда ћете бити изненађени одговором - у анкети приватног студентског зајмодавца Саллие Мае из 2019. године, 74% студената је рекло да очекује да ће сносити одређену одговорност за плаћање кредита родитеља.

Осим ако не пренесете родитељски ПЛУС зајам на свог ученика, и даље ћете бити законски одговорни. Али њихов допринос може учинити отплату кредита лакшом за управљање.

Назад на врх

Замените планове отплате

Ако се борите да отплатите ПЛУС зајмове родитеља, размислите о промени свог плана отплате. Ови планови су доступни зајмопримцима ПЛУС кредита без обзира на кредит.

  • Отплата условљена дохотком ограничава месечне уплате на 20% вашег дискреционог прихода или на износ који бисте платили на 12-годишњи фиксни план отплате — шта год је мање. Такође продужава рок отплате са 10 на 25 година и опрашта преостало стање након тог периода. Да бисте били квалификовани, прво морате да се консолидујете путем федералног директног консолидационог зајма. Одаберите овај план ако тражите опрост зајма за јавне услуге.

  • Продужена отплата продужава ваш распоред отплате са 10 на до 25 година, продужавајући ваша плаћања на дужи временски период. Сви ПЛУС кредити испуњавају услове за овај план.

  • Постепена отплата почиње са нижим исплатама и повећава износ плаћања сваке две године. Ово је добра опција ако очекујете да ће ваш приход стално расти. Остаћете на 10-годишњем року отплате. Сви ПЛУС кредити испуњавају услове за овај план.

Имајте на уму да ћете платити више камате уз дужи рок отплате.

Назад на врх

Одложите плаћања

Ако сте незапослени или имате финансијске потешкоће, можете привремено да одложите исплате кроз одлагање или уздржавање.

Камата се акумулира на родитељске ПЛУС зајмове док су у одлагању или отплати и додаје се на стање вашег кредита када уђете у отплату, повећавајући ваш укупни салдо. То чини да ова краткорочна решења добију мало времена да смисле трајнији план.

Назад на врх

Рефинансирајте на своје име

Ако не можете да приуштите родитељска ПЛУС плаћања, али то није због дугорочних финансијских проблема, потражите рефинансирање на своје име.

Рефинансирање ПЛУС кредита са високим каматама могло би вам дати мало више простора за помицање у вашем буџету. Користите овај калкулатор да видите колико можете да уштедите:

Биће вам потребан јак кредит и приход да бисте се квалификовали за рефинансирање. Такође ћете изгубити приступ горе наведеним опцијама отплате и одлагања рефинансирањем савезних зајмова — и нећете моћи да их вратите. Уверите се да вам је пријатно да одустанете од тих погодности пре рефинансирања.

Назад на врх

Искористите свој капитал

Ако имате хипотеку, неки зајмодавци ће вам дозволити да користите свој постојећи капитал за отплату студентских кредита. Ово се зове рефинансирање студентског кредита у готовини.

Повећање ваше хипотеке може довести ваш дом у опасност ако не можете да приуштите нова плаћања. Зато бисте обично требало да избегавате ову опцију — посебно ако не можете да платите родитељу ПЛУС зајмове због већих финансијских проблема.

Али ова опција може имати смисла ако сте иначе у добром финансијском стању и једноставно желите да уштедите новац на родитељским кредитима са високим каматама.

Неиспуњење кредита родитеља ПЛУС

Неплаћање родитељских ПЛУС кредита може на крају довести до неизвршења обавеза. Ово се дешава након 270 дана пропуштених плаћања. У овом тренутку, ваш приоритет би требало да буде враћање кредита у добро стање.

Постоје три начина да изађете из неиспуњења студентског кредита за савезне зајмове: отплата, рехабилитација и консолидација. Рехабилитација или консолидација је вероватно ваша најбоља опција, а и једно и друго има предности и недостатке.

» ВИШЕ: Рехабилитација студентског кредита: Да ли вам одговара?

Док су кредити за родитеље ПЛУС у неизмиреним обавезама, влада може да вам одузме плате и да вам узме повраћај пореза и чекове социјалног осигурања, између осталих последица. Зајмови са кашњењем такође не испуњавају услове за различите планове отплате, одлагање или отплату.

Још увек преплављени? Разговарајте са професионалцем

Ваши ПЛУС кредити за родитеље су један мали део вашег финансијског живота. Можда имате хипотеку, плаћање аутомобила или дуг на кредитној картици. Надамо се да имате здрав пензиони фонд и рачун за хитну штедњу.

Важно је узети у обзир ове друге циљеве док отплаћујете родитељске ПЛУС зајмове. Кредитни саветник – нарочито онај који је специјализован за студентске дугове – може помоћи. Потражите некога ко је акредитован преко Националне фондације за кредитне саветнике или Удружења за финансијско саветовање Америке. Цене се разликују, али неке су бесплатне или наплаћују номиналне трошкове.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here