Можете ли купити кућу без кредита?

Могуће је добити хипотеку ако немате кредитни резултат, али ћете вероватно морати више да тражите да пронађете правог зајмодавца - и будите спремни да обезбедите додатну документацију која показује евиденцију о плаћању рачуна на време.

Ево шта треба да знате.

Шта су кредитна историја, кредитни извештај и кредитни резултат?

 • Традиционална кредитна историја је запис о томе како је неко отплатио дугове као што су ауто и студентски кредити, хипотеке и кредитне картице.

 • Ваша историја је садржана у кредитним извештајима које су саставиле три главне компаније за кредитно извештавање — Екуифак, Екпериан и ТрансУнион.

 • Кредитни резултат је троцифрени број заснован на информацијама у нечијим кредитним извештајима. Два од најважнијих елемената су да ли је особа имала историју плаћања на време и износ новца који дугује у поређењу са својим расположивим кредитом. Зајмодавци користе кредитне резултате да би проценили вероватноћу да ће подносиоци захтева вратити новац који су позајмили.

Ако никада нисте подигли кредит, имали кредитну картицу или сте били овлашћени корисник на нечијем кредитном рачуну, онда можда немате кредитни извештај или кредитни резултат.

Паметни дом за ваш кредит НердВаллет прати ваш кредитни резултат и показује вам начине да га изградите — бесплатно. УЗМИ КУПУ

Разлика између лошег кредита и без кредита

 • Лош кредит значи да сте погрешили и да вам је кредитни резултат низак. Резултат испод 630 на скали од 300-850 се обично сматра лошим кредитним резултатом. Можда ћете моћи да се квалификујете за хипотеку са кредитним резултатом од 500-их или ниских 600-их, али ћете платити вишу камату од зајмопримца са добрим кредитом.

 • Без кредита значи да немате евиденцију руковања кредитним рачунима, тако да немате кредитни резултат. Без кредитног резултата, зајмодавцима је теже да процене ризик од позајмљивања новца.

» ВИШЕ: Како купити кућу са лошим кредитом

Добијање хипотеке са нетрадиционалним кредитом

Традиционални кредитни подаци односе се на информације о рачунима кредитних картица, кредитима и хипотекама. Нетрадиционални кредитни подаци су информације о вашој историји редовног плаћања ствари као што су кирија, комуналије и осигурање.

Стамбени кредити уз подршку владе омогућавају зајмодавцима да користе нетрадиционалне кредитне податке за процену зајмопримаца који немају кредитне резултате. То укључује:

 • ФХА кредити, уз подршку Федералне стамбене управе. Отворени су за купце куће први пут и поновне купце.

 • Зајмови УСДА, подржани од стране У.С. Одељење за пољопривреду. Ови кредити су за купце сеоских кућа.

 • ВА кредити, подржани од стране У.С. Одељење за борачка питања. Само активни и ветерани војни чланови и неки преживели супружници имају право.

Такође је могуће добити конвенционални зајам без кредитног резултата. Фанние Мае и Фреддие Мац, предузећа која спонзорише влада која доносе многе одлуке о преузимању зајмодаваца, имају смернице за процену конвенционалних зајмопримаца без традиционалног кредита.

Сваки кредитни програм и зајмодавац имају своје захтеве, али генерално да бисте се квалификовали за нетрадиционални кредит, мораћете да извршите 12 месеци благовремених плаћања за најмање две до три врсте сталних обавеза, као што су становање, комуналије и осигурање.

Будите спремни да пружите документацију о својој историји плаћања, као што су поништени чекови, признанице уплатнице и изводи са рачуна. Зајмодавац такође може наручити посебан извештај од компаније која потврђује кирију, комуналије, телефон и друга плаћања.

Купујте хипотекарне кредиторе

Не разматрају сви зајмодавци нетрадиционалне кредите, тако да ћете морати да обиђете и упоредите неке који то раде. Контактирајте зајмодавце и разговарајте са кредитним службеницима да бисте сазнали више о вашим опцијама.

Имајте на уму да су зајмодавци пооштрили своје захтеве откако је почела пандемија ЦОВИД-19, тако да ће можда бити теже него обично пронаћи некога ко ће радити са вама. Зајмодавци су и даље опрезни, с обзиром на повећање стопа кашњења хипотекарних кредита у другом кварталу и текућу рецесију, према Удружењу хипотекарних банкара.

Како изградити кредит

Да бисте се лакше квалификовали за кредите, можете предузети кораке да изградите традиционалну кредитну историју.

Обезбеђене кредитне картице и кредити за изградњу кредита су два начина за почетак. Осигуране картице су подржане готовинским депозитом. Са кредитима за изградњу кредита, ви плаћате, а износ који позајмљујете држи се на банковном рачуну. Не можете приступити новцу док не отплатите зајам.

Да изградите добру кредитну историју,

 • Плаћајте своје рачуне на време.

 • Држите кредитна стања испод 30% ваших кредитних лимита.

 • Одржавајте комбинацију налога.

» ВИШЕ: Како изградити кредит

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here