Можете ли променити датум доспећа кредитне картице?

Вишеструко плаћање рачуна у истом дану може бити огромно. Добра вест је да је генерално могуће (и често једноставно и брзо) да промените датум „доспећа плаћања“ ваше кредитне картице, што може умањити финансијски стрес током целог месеца и олакшати плаћање рачуна.

Многи издаваоци – иако нису обавезни да удовоље вашем захтеву – спремни су да промене датум доспећа ако то затражите. На пример, ако имате Америцан Екпресс кредитну картицу, промена датума наплате је једноставна као и пријављивање на налог и прилагођавање онлајн.

Али процес није исти за сваког издаваоца. Ево како да промените датуме плаћања кредитном картицом и када би то могло имати смисла.

» ВИШЕ: Потребна ми је услуга издаваоца кредитне картице? Узми телефон и позови

Како променити датум доспећа кредитне картице

Постоји неколико начина на које можете променити датум наплате кредитне картице. Многе компаније ће вам омогућити да одаберете датум доспећа преко вашег онлајн налога. Можете се пријавити и видети да ли је ово опција.

За неке издаваоце, као што је Банк оф Америца®, можда ћете морати да позовете број корисничке службе на полеђини картице да бисте затражили промену датума.

Колико пута можете да промените датум обрачуна такође зависи од издаваоца. Америцан Екпресс ће вам, на пример, омогућити да промените датум плаћања само једном у три обрачунска циклуса. Цхасе ће вам, међутим, дозволити да то урадите колико год пута желите - али само ако ваш налог није подразумевани.

» ПОГЛЕДАЈТЕ: 5 трикова који ће вам помоћи да отплатите своје кредитне картице сваког месеца

Када променити датум доспећа кредитне картице

Можда би имало смисла да промените датум обрачуна из неколико разлога:

  • Можете да скинете сав новац са рачуна истовремено, тако да га нећете трошити ни на шта друго.

  • Нећете морати да пратите више рокова ако све доспева у једном или два дана у месецу.

  • Алтернативно, ако имате превише рачуна који доспевају у исто време или отприлике у исто време, размак између распореда плаћања може да ублажи новчано оптерећење.

Промена датума рачуна неће наштетити вашем кредиту, али је важно напоменути да таква промена неће одмах ступити на снагу. На пример, ако прилагодите датум доспећа за кредитну картицу Цапитал Оне, може проћи до два месеца да се ваш нови датум обрачуна прикаже. Чак и када затражите или званично извршите промену датума доспећа, и даље ћете желети да пажљиво пратите свој распоред плаћања како бисте избегли наплату накнада за кашњење.

» ПРОВЕРИТЕ: Још разлога да покушате да промените рок за обрачун кредитне картице

Синхронизујте свој датум доспећа са даном исплате

Желећете да ваша плаћања рачуна буду у складу са вашим данима плаћања. Уверите се да ће ваша плата моћи да покрије рачуне доспеле током вашег назначеног рока, као и све ваше друге трошкове — храну, гориво, забаву итд.

Имајте на уму да пошто се датуми обрачуна понављају и да сви месеци немају исти број дана, многи издаваоци ће вам дозволити да изаберете датум обрачуна само између првог и 28. у месецу.

Коначно, ако већ не аутоматизујете своје рачуне, можда би требало да размислите о томе. Аутоматско плаћање рачуна чини ствари једноставнијим јер након што га подесите, не морате активно да се сећате да се пријављујете сваког месеца и плаћате рачун на мрежи. Али требало би да се одлучите за аутоматско плаћање само ако знате да ће средства бити доступна на датум доспећа. Редовно прекорачење на вашем рачуну могло би да вас кошта много новца у накнадама.

» ВИШЕ: Када је најбоље време да платим рачун за кредитну картицу?

Шта ако не можете да промените датум порођаја?

Ако нисте у могућности да промените датум порођаја, можете узети ствари у своје руке. Покушајте да будете проактивни у вези са својим месечним плаћањима рачуна, ако је ваш приход довољно стабилан.

Закуп ће, на пример, вероватно увек доспевати првог у месецу. Међутим, можете одлучити да платите станарину раније — чак и до последње плате у месецу. И то можете учинити са било којим другим рачунима који се не могу променити. Најважније у овом случају је да платите раније, а не касно.

Шта је следеће?

» ПРОЧИТАЈТЕ: 5 једноставних начина да се брже извучете из дуга по кредитној картици

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here