Можете ли променити план отплате студентског кредита?

Можете да промените план отплате студентског кредита онолико често колико је потребно ако вам је тешко да приуштите своје савезне студентске зајмове. Неки приватни студентски зајмови имају алтернативне планове плаћања; контактирајте свог зајмодавца или проверите папирологију вашег кредита да видите које опције имате за мање плаћање.

» ВИШЕ: Пронађите најбољи план отплате студентског кредита за вас

У већини случајева, нижа месечна уплата значи дужи рок отплате, што повећава износ камате коју ћете платити. Промена планова такође може капитализовати неплаћену камату, повећавајући износ који дугујете. Али ови додатни трошкови су вредни тога ако вам нови план отплате помаже да избегнете последице неплаћања студентског кредита као што су уништени кредит, кажњене плате и заплена повраћаја пореза.

Ево шта треба да знате о томе како да промените свој план отплате и колико би та нижа плаћања могла да коштају уз додатну камату.

Како да промените план отплате студентског кредита

  1. Изаберите план који вам одговара. Укључите информације о кредиту у симулатор зајма Федералне студентске помоћи да видите колико бисте могли да уштедите на различитим плановима.

  2. Обратите се свом сервисеру. Одабир другог плана отплате студентског кредита је увек бесплатан. Не морате да плаћате трећој компанији за отпис дуга. Ваш сервисер за кредите - компанија која управља вашим савезним зајмовима у име владе - може вам помоћи.

  3. Попуните сву неопходну папирологију. Мораћете да поднесете пријаву ако желите да консолидујете своје студентске кредите или изаберете план отплате заснован на приходима. Ваш сервисер може дати папирне копије ових образаца, али лакше их је попунити на студентаид-у.гов.

  4. Проверите датуме плаћања. Промена планова плаћања може потрајати. На пример, Биро за финансијску заштиту потрошача каже да су захтеви за отплату засновани на приходима понекад потребни месецима за обраду. Потврдите следећи рок за плаћање да случајно не заостанете.

  5. Ажурирајте аутоматско плаћање, ако је потребно. У већини случајева, ваш нови план отплате студентског кредита неће доћи са новим сервисером. Али можете променити сервисере за студентске кредите кроз консолидацију. Ако аутоматски плаћате своје кредите, обавезно дајте свом новом сервисеру своје податке о плаћању.

» ВИШЕ: Како почети да плаћате студентске зајмове

Колико често можете мењати планове отплате студентског кредита?

Можете мењати савезне планове отплате студентског кредита онолико често колико вам је потребно. Али плаћање мање сваког месеца вероватно ће значити укупно плаћање више, јер више камата може да се дода на ваше кредите.

На пример, рецимо да дугујете 30.000 долара по каматној стопи од 4%, ви сте слободни и ваш прилагођени бруто приход је 40.000 долара. Према стандардном плану отплате, плаћали бисте 304 долара месечно и 6.448 долара камате током 10 година. У оквиру Ревидед Паи Ас Иоу Еарн, или РЕПАИЕ, ваше почетне месечне уплате падају на 182 УСД - али бисте платили 9,081 УСД камате током отприлике 12 година.

Када промените планове отплате, преостала камата се капитализује. То значи да се ваша будућа камата акумулира на већем салду. Ако желите да отплаћујете кредите брже када сте на јачој финансијској основи, извршите додатне уплате на главницу сваког месеца уместо да се враћате на стандардни план.

» ВИШЕ: Како брзо отплатити студентске кредите

Како да промените износ уплате

Можда ћете моћи да промените своје уплате на нижи износ на следеће начине:

  • Платите на основу ваших прихода. Влада нуди четири плана отплате засноване на приходима: засновани на приходу, условљени приходима, Паи Ас Иоу Еарн и Ревидирани Паи Ас Иоу Еарн. Ови планови ограничавају ваше месечне уплате на 10% до 20% вашег дискреционог прихода и опраштају вам преостали износ кредита након 20 до 25 година благовремених плаћања. Требало би да пређете на план заснован на приходима ако испуњавате услове за опрост зајма за јавне услуге.

  • Привремено смањите уплате. Постепена отплата је 10-годишњи план који вам омогућава да плаћате нижи износ месечно за почетак, а затим повећава ваша плаћања сваке две године. Износ који плаћате до краја рока кредита ће генерално бити већи од онога што бисте платили на стандардном плану.

  • Нижа плаћања дуже. Продужена отплата продужава ваш период отплате до 25 година, а ваша плаћања могу бити фиксна или постепена. Доступан је само зајмопримцима са више од 30.000 долара неотплаћених директних кредита. Такође бисте могли да обједините своје студентске кредите, што би могло да продужи ваш период отплате до 30 година.

Да ли промена плана отплате утиче на опрост студентског кредита?

У већини случајева, промена плана отплате не утиче на вашу способност да добијете опроштене студентске зајмове.

На пример, само стандардне уплате и уплате засноване на приходима рачунају се у 120 уплата потребних да би се квалификовали за опрост зајма за јавне услуге. Ако сте унели отплату у стандардни план, извршили 20 уплата и затим прешли на план заснован на приходима, имали бисте право на ПСЛФ након 100 додатних уплата, под условом да испуните остале услове програма.

Слично томе, све исплате у оквиру планова заснованих на приходима рачунају се у опроштење тих планова након 20 или 25 година. На пример, плаћате 10 година на Паи Ас Иоу Еарн, а затим се уписујете у Ревидед Паи Ас Иоу Еарн. У том тренутку, мораћете само да платите додатних 10 или 15 година пре него што почне опрост, у зависности од врсте кредита које имате.

Консолидација је изузетак. Пошто овај процес замењује ваш постојећи дуг новим зајмом, консолидовање брише све уплате које сте извршили по тим првобитним зајмовима који су се рачунали у опрост. Ако планирате да тражите опрост, консолидујте рану отплату како бисте осигурали да се што више уплата рачуна за тај циљ.

» ВИШЕ: Можете ли да консолидујете своје студентске кредите?

» ВИШЕ: Отплата заснована на приходу: Да ли је то право за вас?

Да ли треба да рефинансирате своје студентске кредите?

Рефинансирање студентског кредита такође може смањити ваше месечне уплате, у зависности од услова вашег рефинансираног кредита. Може бити ризично рефинансирати савезне студентске зајмове јер ћете изгубити приступ програмима као што су отплата заснована на приходима и опроштај кредита за јавне услуге.

Приватни студентски кредити не долазе са тим погодностима. Неки приватни зајмодавци нуде планове отплате ако сте у финансијским потешкоћама, на пример, дозвољавају вам да плаћате само камату у одређеном временском периоду. Али те опције ће повећати укупни износ који плаћате. Рефинансирање приватних студентских кредита је бољи начин за смањење плаћања ако се квалификујете за нижу каматну стопу.

Колико би вас рефинансирање могло уштедети?

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here