Можете ли заједно да консолидујете приватне и савезне студентске кредите?

Кључне Такеаваис

  • Не можете променити приватне студентске кредите у савезне студентске зајмове.

  • Консолидација је када комбинујете савезне студентске кредите; не укључује приватне зајмове.

  • Ако се борите са приватним студентским кредитима, обратите се свом зајмодавцу за опције.

Разговор о опросту студентских кредита почео је да се захуктава усред пандемије и председничких избора 2020. Али од свих предлога за олакшице, ниједан од њих не укључује приватне студентске кредите.

Можда се питате да ли можете да пребаците приватне студентске зајмове у савезне зајмове да бисте искористили потенцијални опрост и друге бенефиције, као што је бескаматно отпуштање. Постоји неколико опција за груписање студентских кредита: консолидација и рефинансирање. Међутим, ниједна од ових опција вам не дозвољава да приватне зајмове претворите у савезне зајмове.

» ВИШЕ: Које су предности савезних студентских кредита?

Консолидација студентског кредита је када комбинујете своје савезне студентске зајмове тако да имате једну уплату уместо неколико уплата. Консолидација не укључује приватне студентске кредите. Не можете консолидовати приватне студентске зајмове у савезни зајам, и не можете консолидовати приватне студентске кредите и савезне студентске зајмове заједно.

Рефинансирање студентског кредита је када промените приватне зајмодавце да бисте обично добили бољу стопу или погодније услове. Можете рефинансирати један зајам или комбиновати више кредита у један зајам. Али рефинансирање је увек код приватног зајмодавца. Дакле, ако рефинансирате савезне зајмове, они постају приватни и губите све федералне бенефиције - укључујући и опрост.

» ВИШЕ: Зашто не бисте требали чекати да рефинансирате приватне студентске кредите

Не би требало да рефинансирате савезне студентске кредите тренутно; отплата је паузирана до септембра. 30. Али због ниских камата, право је време за рефинансирање приватних студентских кредита. Овај корак би могао да смањи вашу месечну уплату или да вам помогне да отплатите своје кредите брже уз краћи рок.

Како добити олакшице за приватне студентске кредите

Не можете да учините приватне зајмове федералним, али и даље можете имати неке опције за помоћ ако се борите да извршите плаћања.

Сваки зајмодавац има своје програме за помоћ зајмопримцима. То може укључивати отплату и привремено смањена плаћања. Контактирајте свог зајмодавца и питајте шта вам је доступно.

Неки зајмодавци такође нуде олакшице приватног студентског кредита за ЦОВИД-19. Ако имате потешкоћа због ЦОВИД-19, обавезно о томе обавестите свог зајмодавца.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here