Можете ли да консолидујете приватне студентске кредите?

Можете консолидовати дуг за приватни студентски зајам, али се процес обично назива рефинансирањем.

Рефинансирање студентског кредита је финансијски потез који чините да комбинујете све своје постојеће кредите са новом стопом и роком кредита. Можете рефинансирати преко приватне кредитне уније, банке или онлајн зајмодавца. Убудуће ћете плаћати том зајмодавцу по новом појединачном зајму, што олакшава управљање вашим дугом.

Рефинансирање се разликује од савезне консолидације студентског зајма, која се односи само на савезне студентске зајмове и врши се преко савезне владе. Консолидација је корак који је неопходан за испуњавање услова за планове отплате засноване на приходима.

У идеалном случају ћете рефинансирати своје приватне студентске кредите по нижој каматној стопи, што може смањити вашу месечну уплату и уштедети новац на укупној камати. Зајмодавац ће погледати целу вашу финансијску историју (кредитни резултат, приход, историју посла и образовање) да би дошао до ваше нове каматне стопе. Типичне каматне стопе се крећу од 2% до више од 9%.

Да бисте добили најбољу стопу рефинансирања, требаће вам:

  • Добар или одличан кредит, генерално дефинисан као кредитни резултат од 690 или више.

  • Стабилан посао са сталним примањима.

  • Приступ супотписнику који може да испуни горенаведене критеријуме, ако не можете.

» ВИШЕ: Да ли да рефинансирам своје студентске кредите?

Имаћете више термина за избор. Дужи рок отплате значи ниже месечне отплате, али ћете плаћати више камате током трајања кредита. Насупрот томе, краћи рок отплате значи да ћете отплаћивати своје кредите брже и плаћати мање камате, али ће ваше месечне уплате бити веће.

Можете рефинансирати и приватне и савезне студентске кредите, али то се не препоручује увек. То је зато што савезни студентски кредити нуде планове отплате засноване на приходима које већина приватних зајмодаваца не нуди, заједно са могућностима за опрост.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here