Можете ли добити одлагање кредита за боравак у апотеци?

Савезна влада не нуди одлагање кредита за боравак у апотеци. Ако ће вам требати пауза од рачуна за студентски зајам током боравка, мораћете да затражите стрпљење.

Али ако можете да приуштите мања плаћања, уштедећете новац тако што ћете уместо тога променити свој план отплате.

Приватни кредити могу имати додатне опције. Неки апотекарски школски кредити вам омогућавају да одложите плаћања током боравка и можда ћете моћи да рефинансирате у нижи износ плаћања.

Како становници апотека могу да одложе отплату кредита

Зајмопримци федералног студентског кредита имају две опције за паузирање плаћања: одлагање и одлагање. Становници апотека треба да користе стрпљивост.

Одлагање је доступно само у одређеним случајевима - на пример када сте незапослени или се суочавате са економским потешкоћама. Чак и ако зарађујете ниску плату током боравка, можда се нећете квалификовати.

Трпљење се обично одобрава по нахођењу вашег сервисера, али вам мора бити одобрено обавезно уздржавање ако имате пребивалиште:

  • Води до дипломе или сертификата институције високог образовања, болнице или здравствене установе.

  • Потребно је да започнете професионалну праксу или услугу.

Послодавци могу преферирати фармацеуте који су завршили специјализацију. Али пошто то није потребно - као што је то за докторе и стоматологе - мораћете да се пријавите за дискреционо уздржавање.

Ако не можете да приуштите плаћање током боравка, контактирајте свог сервисера да затражите ову опцију.

Сви зајмови дипломираних студената обрачунавају камату током одлагања и одлагања, повећавајући износ који дугујете. Користите овај калкулатор да процените колико би вас могло коштати одлагање кредита за боравак у апотеци.

Друге опције отплате за становнике апотека

Одлагање плаћања током боравка може изгледати као неопходност због великог дуга: просечан дуг студента фармацеута у разреду 2020. био је 179.514 долара, према Америчком удружењу фармацеутских колеџа. То би значило месечне уплате веће од 2.084 долара, под претпоставком камате од 7% и рок отплате од 10 година.

Да бисте минимизирали камату која настаје на том салду, размислите о промени планова уместо да паузирате отплату.

Најбоља опција за већину становника ће вероватно бити отплата на основу прихода. Ови планови обично постављају плаћања на 10% вашег дискреционог прихода. На пример, ако сте зарадили 42.500 долара, ваши рачуни могу бити 248 долара или мање, у зависности од тога где живите и величине ваше породице. Да је ваш приход био нула, била би и ваша плаћања.

» ВИШЕ: РЕПАИЕ вс. ПАИЕ: Што је право за вас?

У зависности од тога који план заснован на приходима одаберете и врсте кредита које имате, влада може покрити део или све неплаћене камате које се акумулирају на вашем стању сваког месеца.

Отплата заснована на приходу је такође неопходна ако планирате да добијете опрост зајма за школу у фармацији радећи у непрофитној организацији као што је болница, на пример.

Ако је ваша стратегија отплате кредита у апотекарској школи да брзо отплатите кредите, размислите о опцији као што је постепено отплата. По том плану, плаћали бисте 1.205 долара месечно на дуг од 179.514 долара са каматом од 7% током две године  — потенцијално у складу са дужином вашег боравка — пре него што се уплате повећају.

Користите симулатор зајма Одељења за образовање да одлучите који план има смисла за вас.

Ако имате кредит за приватну апотекарску школу

Неки приватни здравствени зајмови нуде одлагање кредита за боравак. На пример, Саллие Мае нуди до 48 месеци одлагања током квалификованог боравка.

Ако ваш конкретан зајам нема одлагање боравка, вероватно има стрпљења. Али зајмодавци често ограничавају стрпљење на само 12 месеци, па ћете можда желети да га сачувате у случају да наиђете на будуће финансијске потешкоће.

Друга опција би била да смањите плаћања рефинансирањем школских кредита за апотеке, ако испуњавате услове.

Неки зајмодавци изричито дозвољавају медицинским и стоматолошким особама да рефинансирају пре него што почну да вежбају, али то није опција за становнике апотека. То би могло отежати рефинансирање без супотписника.

Али ако можете да добијете нижу каматну стопу, мало је лоше стране рефинансирања приватних зајмова. Смањење ваше стопе са 7% на 5% на 179.514 долара би вам уштедело 180 долара месечно и 21.635 долара укупно, под претпоставком да је рок отплате 10 година.

За савезне студентске кредите, сачекајте рефинансирање. Рефинансирани кредити не испуњавају услове за бенефиције као што су планови засновани на приходима или одлагања за незапослене, што може бити драгоцено док не добијете посао са пуним радним временом након боравка.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here