Можете ли добити студентски кредит са лошим кредитом?

Лош кредит вас неће дисквалификовати да добијете студентски зајам. Можете позајмити савезне студентске кредите, који не узимају у обзир кредитну историју.

Али, ако савезни студентски кредити и друга помоћ нису довољни за плаћање колеџа, можда ће вам требати приватни студентски зајам. Добијање приватног студентског зајма ако немате кредит или лош кредит (скор испод око 630) је теже. Ево како то учинити.

» ВИШЕ: Упоредите опције студентског зајма за лош кредит или без кредита

Увек се прво пријавите за савезне зајмове

Федерални студентски кредити носе ниже каматне стопе од приватних опција. Они такође нуде планове отплате засноване на приходима, који ће ограничити ваша плаћања на део вашег прихода и продужити дужину вашег рока. Такође можете да се квалификујете за програме опроста са савезним студентским кредитима.

Да бисте се пријавили за савезне студентске кредите, пошаљите бесплатну апликацију за савезну помоћ студентима, познату као ФАФСА. ФАФСА ће вас такође квалификовати за бесплатну помоћ коју треба да прихватите пре него што позајмите новац. Бесплатна помоћ може укључивати грантове, стипендије и рад-студије.

» ВИШЕ: Како рефинансирати студентске кредите са лошим кредитом

Узмите супотписника

Ако имате ко-потписника, отвориће вам се више приватних опција зајма. Ко-потписник који има добар кредитни резултат може вам помоћи да добијете приватни студентски зајам са конкурентном каматном стопом. Међутим, каматна стопа ће бити виша од онога што нуде федерални директни студентски кредити. Упоредите понуде од више зајмодаваца.

Да би се квалификовао, вашем супотписнику ће обично бити потребан кредитни резултат у високим 600-има и сталан приход. Они ће бити одговорни да плате дуг за ваш студентски кредит ако не можете.

» ВИШЕ: Приватни студентски кредити које можете добити са супотписником

Пронађите зајмове за које није потребан супотписник

Неколико зајмодаваца нуди приватне студентске кредите за независне студенте који не узимају у обзир кредитне резултате. Уместо тога, обично се разматра ваш будући потенцијал прихода.

Пошто се кредит не узима у обзир, очекујте да ће каматна стопа која вам се нуди за ове врсте кредита бити већа од других приватних зајмова са супотписником.

» ВИШЕ: Опције студентског кредита без супотписника

Изградите свој кредит и рефинансирајте приватни студентски дуг

Почните да враћате кредит док сте у школи. Ваш резултат зависи углавном од историје плаћања и коришћења кредита. Такође се, у мањој мери, ослања на дужину ваше кредитне историје, мешавину типова налога и све недавне кредитне захтеве.

Размислите о плаћању само камата на ваше студентске зајмове док сте још у школи како бисте помогли да изградите свој кредит, поред других метода изградње кредита.

Када ваш кредит постане јачи, размислите о рефинансирању приватних зајмова да бисте добили нижу каматну стопу. Функционише тако што замењује ваше тренутне приватне кредите новом, нижом каматном стопом, ако испуњавате услове.

» ВИШЕ: Како студентски кредити утичу на ваш кредит

Зајмодавци за рефинансирање генерално захтевају солидан приход, кредитни резултат од 690 или више и историју благовремених плаћања дуга.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here