Можете ли добити Ротх ИРА и 401 (к)?

Можете ли добити Ротх ИРА и 401 (к)?

  • Можете допринети до 19.500 долара у 2020. плану 401(к). Ако имате 50 или више година, годишњи максимум доприноса скаче на 26.000 долара.

  • Такође можете допринети до 6.000 долара Ротх ИРА-и 2020. То скаче на 7.000 долара ако имате 50 или више година. Максимални лимити доприноса били су исти у 2019. години, а имате рок до 15. априла 2020. да уплатите допринос за 2019. годину.

Ако можете максимално да искористите оба плана, честитамо: на добром сте путу ка успеху у пензији.

» Погледајте наше најбоље изборе за најбоље Ротх ИРА налоге

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

0%

Накнада за управљање

Накнаде

$0

Накнаде

0.25%

Накнада за управљање

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

бесплатно

саветовање о каријери плус попусти на кредит са квалификованим депозитом

Промоција

Ниједан

тренутно није доступна промоција

Промоција

До 1 године

бесплатног управљања са квалификованим депозитом

Како изабрати између Ротх ИРА и 401 (к)

Ако не можете да допринесете максимално за обе врсте налога, не брините. Већина нас спада у ту групу. Идеалан износ за уштеду за пензију зависиће од ваше финансијске ситуације и ваших укупних циљева. Погледајте наш калкулатор за пензионисање да бисте измерили свој напредак.

Ако покушавате да откријете који тип налога је најбоље место за ваше тешко зарађене доларе, почните овде:

  • Ако ваш послодавац нуди одговарајући допринос у вашем 401(к) плану, узмите што више од тог бесплатног новца.

  • Када добијете потпуно подударање, размотрите предности и недостатке Ротх ИРА у односу на 401 (к). Много ће зависити од 401 (к) који имате. Неки планови нуде добар избор јефтиних инвестиција; други, не толико. Неки послодавци покривају административне трошкове плана; други те трошкове пребацују на запослене. Љепота ИРА-е (било Ротх или традиционалне) је у томе што је можете отворити код било којег брокера са попустом, без накнаде за рачун и приступа широком спектру јефтиних инвестиција.

Још увек нисте сигурни који налог је најбољи за вас?

  • Зароните у нашу мапу пута како да изаберете између ИРА и 401(к)

  • И погледајте наше савете како да изаберете између Ротх 401(к) и Ротх ИРА

» Сазнајте како да инвестирате своју ИРА

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here