Можете ли снизити АПР лоше кредитне картице? Вреди пробати

Имате солидан кредитни резултат и пријављујете се за нову картицу, очекујући да ће то бити без проблема. Али након тога, погледате уговор власника картице и урадите двоструко. Да, одобрени сте, али са високим АПР-ом. Што даје?

Ово ми се недавно догодило када сам се пријавио за Амазон Приме Ревардс Виса Сигнатуре картицу, одобрена ми је, али ми је онда припала ултра висока каматна стопа од 23.74%. Јао. Ако се нађете у овој невољи, ево неколико корака које треба да предузмете:

Проверите свој кредитни извештај

Најбоље каматне стопе су обично резервисане за оне са најбољим кредитом. Ако имате само ОК кредит, обично вам се одобравају неповољнији услови.

Проверите свој кредит бесплатно на АннуалЦредитРепорт.цом да видите да ли постоје ознаке на вашем извештају које можда повлаче ваш резултат. Може доћи до грешке. Или сте се можда само пријавили за другу врсту кредитне линије — као што је хипотека или ауто зајам — што такође може негативно да утиче на ваш резултат и, заузврат, утиче на стопе које вам се нуде.

У нашем случају, мој муж и ја поднијели смо молбу у касну јесен за рефинансирање наше хипотеке. Током тог процеса, неколико потенцијалних зајмодаваца извршило је проверу кредитне способности, што се сматрало тешким испитивањем мог кредитног извештаја. Такође сам се пријавио и добио сам одобрење за Старвоод Преферред Гуест® кредитну картицу од Америцан Екпресса два месеца пре него што сам се пријавио за Амазон Приме Ревардс Виса Сигнатуре картицу.

Уз Старвоод Преферред Гуест® кредитну картицу од Америцан Екпресс-а, одобрена ми је каматна стопа у складу са оним што сам очекивао, у овом случају, 18.74%, али је то такође значило још један упит о мом кредитном извештају. Више оваквих „тешких потеза“ може привремено да вам угрози резултат и представљају црвену заставицу за издаваоце кредита.

Ако је могуће, сачекајте најмање шест месеци након што сте се пријавили за једну кредитну линију пре него што кренете на другу.

» ВИШЕ: Распони кредитног резултата: Како упоређујете?

Затражите од емитента нижу стопу

Већина кредитних картица нуди АПР са променљивом стопом, што значи да нуде распон каматних стопа који би требало да буде јасно приказан у уговору са власником картице када се пријавите. Иако издаваоци неће тачно рећи на чему се заснивају њихове понуде, ваш кредитни резултат вероватно игра највећу улогу у одређивању стопе која вам се даје. Ако знате да на вашој картици постоје ниже стопе, покушајте да позовете издаваоца и затражите боље услове.

Када сам видео да ми је дат највећи могући АПР на мојој новој Амазон Приме Ревардс Виса Сигнатуре картици, позвао сам издавача и затражио боље услове. Нажалост, одбијен сам, али агент је забележио у мом досијеу и рекао да ће поново размотрити за четири месеца и да сам добродошао да поново проверим.

Избегавајте ношење равнотеже

Ако плаћате свој рачун у потпуности и на време сваког месеца, неће бити важно колико су високи финансијски трошкови јер никада нећете морати да их плаћате. Ако носите салдо сваког месеца – а многи људи носе – поседовање картице са високим АПР може бити значајан трошак. Користите калкулатор дуга да бисте утврдили колико ће времена требати да се отплате рачуни и окончају финансијски трошкови.

Ако је ношење биланса неизбежно, размислите о тражењу картице са 0% промотивног АПР-а или ниском сталном стопом да бисте смањили колико вам се наплаћује.

Информације у вези са Амазон Приме Ревардс Виса Сигнатуре картицом прикупио је НердВаллет и издаваоци ове картице их нису прегледали или пружили. 

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here